Rene Fredensborg: Sofie Linde løj om metoo-historie

Der har de seneste måneder været flere, der har sat spørgsmålstegn ved Sofie Lindes metoo-historie, der startede hele metoo-bølgen i Danmark, der fik meget omfattende konsekvenser for flere mænd i mediebranchen. Nu mere end antyder journalist på Ekstra Bladet – Rene Fredensborg – på sin Facebookprofil at Sofie Lindes metoo-historie er løgn.

Rene Fredensborg skriver på sin Facebookprofil (jeg citerer opslaget i sin helhed her, fordi den slags opslag har det med at forsvinde):

“LYSTLØGNE OG STJERNENYKKER

Da Casper Christensen og Mikael Bertelsen i sidste uge havde premiere på deres eksklusive samtaleprogram, spidsede Politiken selvfølgelig den store blyant og kaldte udsendelsen for ‘skamløs’.

Feministerne tager selvsagt afstand til sådan et par midalderende mande-ironikere. Casper Christensen rakte ellers ud til Iben Hjejle efter ti års tavshed, men når det nu blev filmet, så var det for nogen altså en skamløs selviscenesættelse, mens det for mig faktisk var både rørende og relaterbart. Selv om jeg selvfølgelig også ser iscenesættelsen.

Denne gang er det så Danmarks tv-og instagram-diva, Sofie Linde, der er på døgnvisit i Portugal. Og eftersom ingen tilsyneladende har anmeldt det, så vil jeg da godt benytte lejligheden til at anbefale det akavede møde som et stærkt eksempel på, hvad skamløs kendis-tv kan.

Lindelusen gemmer sig bag store sorte solbriller, Casper C er på LSD. Det er akavet fra første minut, de sender på hver sin frekvens.

Casper føler sig med rette som en boomer-bedstefar, når den politisk korrekte Sofie belærer den erfarne entertainer om tidens rette orden. Han må på ingen måde synes, det er lidt underligt, at en dragqueen underholder henne i børnehaven. Da Mikael Bertelsen siger ‘gaypride’, kalder Linde det for ‘sindssygt’. Det hedder jo bare ‘pride’.

Nogle gange er angreb det bedste forsvar, hvis man er lige så usikker, som Sofie Linde er. Hun indrømmer det selv, da Casper Christensen tillader sig at træde lidt på hendes ømme tå – børnene!

De sidder bag i en bil, og Casper spørger ind til, hvordan det mon er for Sofies børn at blive så eksponeret på instagram. Linde har åbenbart en halv million følgere, og børnene er så en del af hendes store ‘se mig’-mediepakke, forstår man.

– Jeg har ikke tænkt så meget over det, siger hun.

Really?

Sofie har sat sig grundigt ind i de 76 køn, men ikke reflekteret en skid over, hvor vidt det er en god idé eller ej at eksponere sine børn på sociale medier. Det lyder vitterligt som ungdommen nu til dags.

I stedet bliver hun pigefornærmet, og Casper må nærmest undskylde, da de senere sidder på en lille café. Og endelig udlægger hun så det paradoks, hun selv er et billede på.

Sofie synes, andre har en selvretfærdig måde at være mor på. At mødre konkurrerer på at være perfekte mødre. Og at hun selvfølgelig selv er en god mor. ‘Børnene betyder alt’ og andre selvfølgeligheder.

Casper hører godt efter, for han påpeger, at Sofie, mens hun brokker sig over mødre-konkurrencen, selv har travlt med at overbevise ham om, hvor god en mor hun er. Endelig slår han hul i hendes solbrille-facade, og langt om længe indrømmer Sofie, at hun blot er et usikkert menneske.

Og lige dér går hun fra at være en selvoptaget diva til blive et rigtigt menneske, med tvivl og følelser. For er vi ikke alle usikre på om, vi gør det godt nok? Hvem helvede har bildt Linde ind, at hun ikke må være sårbar?

Hende selv, vil jeg tro. Hun har også dagligt telefonsamtaler med sine forældre, fordi alle andre, i følge Sofie selv, taler Sofie efter munden.
Stjernenykkerne står i kø hos både gæst og vært, det lader sig ikke skjule.

Og så kommer vi til alt det med metoo.

Bertelsen får sagt til Casper, at Sofie Linde jo kommer til at stå i historiebøgerne om 200 år. Det lyder utilsigtet ironisk, og det er da egentlig også en absurd tanke, at naboens datter fra Odder skulle ende som et historisk ikon, fordi hun engang fortalte en formentlig opdigtet sexisme-historie.


Der er mange medier, der har researchet på det verbale ‘sut min pik eller jeg ødelægger din karriere’-overgreb. Sofie har så heller ikke kunnet dy sig for selv at sætte navn på manden, internt.

Så alle i branchen ved, hvem det er. Dog har den pågældende ingen erindring om nogensinde at have mødt Sofie. Faktisk sendte han hende et brev og bad hende uddybe. Hun lod sin ‘manager’ svare, at hun IKKE ville gå i detaljer.

Ikke engang overfor den person, hun ellers vidt og bredt peger på. Internt, altså.

Det viste sig så også, at Sofie havde taget fejl af, hvilket år, det egentlig skete. Og for at sige det lige ud: Spørger man Sofie Lindes kollegaer og nære venner, så dukker ordet ‘lystløgner’ op igen og igen.

Spørgsmålet er altså om, hun har vundet hæder og støtteerklæringer og vildt mange followers på en løgn, der stak helt af for hende. Når man først er blevet spydspids i metoo-bevægelsen, så kører toget.

Mange medier vil gerne skrive den historie, men det er jo selvsagt umuligt at dokumentere, at det ikke skete.

I ‘All Exclusive’ så jeg en usikker lille pige, der har taget munden for fuld og nu er nødt til at spille med på fortællingen om hende selv.

De åndssvage solbriller sagde det hele. Hun skjulte sig, og selv om Casper forsøgte at fremkalde en ærlig snak, så endte det hele i distanceret kropssprog og noget, der ærligt talt lignede en løgn.
Eller selvbedrag, om man vil.

Jeg er med på, at Politikens friblødere ser det helt anderledes. At Casper Christensen er en gammel hønisse, der efter 30 år på toppen af dansk underholdning fandme ikke skal give gode råd til et ungt stærkt ikon som Sofie Linde.

Af ren usikkerhed lytter man åbenbart mest til sig selv nu om dage, det lykkedes det faktisk for ‘All Exclusive’ at udstille. Som en påmindelse om, at vi alle bærer på en lystig løgn om os selv.”

Dokumenterende skærmprint af Rene Fredensborgs Facebookopslag og kommentarer til opslaget.

I maj 2021 kaldte Rene Fredensborg tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt for bordello-mor i Ekstra Bladet. Det udløste en skarp kritik fra flere kvinder i mediebranchen. Blandt kvinderne, der kritiserede Fredensborg, var Sofie Linde.

Frihedens Stemme har forsøgt at indhente en kommentar fra Sofie Linde via hendes management Heart Made Management, men har kun fået dette autosvar:

“Vi modtager tonsvis af e-mails i øjeblikket fra skoleelever vedr. skoleopgaver – desværre har ingen af vores artister mulighed for at besvare skolerelaterede spørgsmål på nuværende tidspunkt. Din mail bliver derfor ikke besvaret.

Hvis din henvendelse drejer sig om alt andet hører du fra mig asap

God dag,
Line 🙂 ”

UPDATE

Frihedens Stemme har fået følgende svar fra Sofie Lindes manager Line Køhlert Breinholt:

“Vi har ingen kommentarer til de beskyldninger, du referer til.” (Øverste foto: All Exclusive – pressefoto fra Viaplay)

Se også Casper Christensen om bruddet med Iben Hjejle: – Isabel var hele pakken. Så kiggede jeg ind på sofaen, og der lå Iben, bleg og rasende. 

Læs også Grundlagen gäller inte i Rosengård för Rasmus Paludans parti Stram Kurs Sverige

1 Kommentar på "Rene Fredensborg: Sofie Linde løj om metoo-historie"

  1. Se på dem. Husk ansigterne, og handel derefter.

    https://24nyt.dk/politiet-disse-mellemoestlige-maend-skal-findes/

    Står der bare een af disse møgdyr uden for entréen er der KUN ET at gøre, og denne ene ting er ulovlig, hvilket bør frarådes.

    Men der er satme ikke tid til at ringe til politiet.
    Mænnn hva fahn. De er jo også infiltreret af armerede Shariabetjente, rundt omkring i Danmark. Jeg tror næppe man kan stole på dette korps.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.