Faktatjek: DR spreder ‘fake news’ om muslimsk grand prix-sanger

Danskernes licens går til at sprede falske informationer om grand prix-deltageren Isam Bachiri.

Danmarks Radio gør alt for, at DR’s muslimske deltager fremstår ren og uplettet. Derfor spreder DR’s kulturafdeling nu falske nyheder på Facebook.

Lad os tage det punkt for punkt.

***

1.
Danmarks Radio hævder, at Isam Bachiri IKKE nægter at optræde sammen med den norske sangerinde Herborg Kråkevik under DR’s store juleshow i 2006. Islamisten Isam Bachiri vil ikke optræde med den norske sangerinde, fordi hun er for “afklædt”. Herborg Kråkeviks “afklædthed” består i, at hun har bare skuldre.

Journalisten, der skrev historien for BT, har en helt anden opfattelse end DR:

»Herborg Kråkevik sagde dengang: »Ja, det var noget med mine skuldre. Men vi ordnede det. Jeg tror ikke, det er så godt, jeg siger noget om det. Jeg har jo mange fans i Danmark.« Min historie blev bekræftet af både SONY/BMG og en kilde på Danmarks Radio. Historien er aldrig blevet betvivlet siden,« siger journalisten Jacob Heinel Jensen.

Alt tyder på, at DR lyver, når de modsiger den norske sangerinde, der blev udsat for negativ social kontrol af Isam Bachiri.

2.
Danmark Radio hævder, at det IKKE var en “ekstremistisk” konference, som Isam Bachiri optrådte ved i 2006. Hvad er fakta?

Isam Bachiri deltager i 2006 i en kontroversiel islamkonference i Toronto – »Reviving the Islamic Spirit«.

Ifølge BT blev der på konferencen i 2006 »angiveligt talt varmt for sharia-lov og død over jøder og homoseksuelle«, og på programmet var også den canadiske imam Sheik Bilal Philips, der går ind for dødsstraf for homoseksuelle.

Desuden kunne muslimerne opleve den kuwaitiske retslærde Tariq al-Suwaidan, som har indrejseforbud i flere lande, blandt andet for at have udtalt: »The Jews will meet their end at our hands.«

Den islamiske konference har haft besøg af repræsentanter fra ‘Det Muslimske Broderskab’ herunder teologen Tariq Ramadan, som er varm fortaler for sharia og desuden er dømt for voldtægt. Der har også været besøg af den muslimske prædikant Jamal Badawi, som mener, at vesten bør regeres af Koranen.

Det er denne islamiske konference, som Danmarks Radio afviser skulle være ‘ekstremistisk’.

3.
DR hævder, at det IKKE er betænkeligt, at sangeren Isam Bachiri i 2008 støttede en terrormistænkt muslim. Hvad er fakta i sagen?

Isam Bachiri sender breve, dyrt mærkevaresportstøj og gaver til en terrorsigtet muslim, og Bachiri skriver blandt andet »hold ud« og »typisk dansk racisme«.

Det er korrekt, at Isam Bachiri dengang var i familie med den terrormistænkte mand.

Journalisten Jacob Heinel Jensen dækkede den omfattende terrorsag, der blev kaldt ‘Glostrup-sagen’:

»Jeg fulgte hele terrorsagen fra Glostrup. Og de tiltaltes korrespondance var måske ikke nok til at få ham dømt for planlægning af terror, men var meget yderliggående,« fortæller Jacob Heinel Jensen.

Isam Bachiris terrorsigtede ven blev frikendt. Det ændrer ikke på, at Isam Bachiri valgte at støtte en terrormistænkt, der var anklaget for terrorvirksomhed af Politiets Efterretningstjeneste og Anklagemyndigheden.

Isam Bachiri nægter i dag at kommentere sin støtte til den terrormistænkte muslim, og han vil ikke uddybe, hvad han mener med »typisk dansk racisme«.

4.

Slutteligt hævder Danmarks Radio, at Isam Bachiri IKKE er islamist. Det er ellers en ren tilståelsessag.

Da Isam Bachiri medvirker i en udsendelse hos Danmarks Radio i efteråret 2005, bliver han spurgt om, den salafistiske burka skal forbydes:

“Nej,” svarer Isam Bachiri

Danmarks Radios studievært spørger om, burkaen ikke er “kvindeundertrykkende, udansk og middelalderligt?”

“Overhovedet ikke,” svarer Isam Bachiri.

Kun ægte islamister forsvarer burkaen og dens kvindeundertrykkende formål.

***

Danmarks Radio vælger at lyve om sin muslimske grand prix-sanger. Danskerne kan ikke stole på oplysningerne, der spredes af licensmediet.

“Søren” fra DR er identisk med redaktionschef Søren Bygbjerg fra DR kultur, der har det overordnede ansvar for melodi grand prix’et på de sociale medier.

Søren Bygbjerg tør dog ikke underskrive sig med sit eget efternavn, når han spreder fake news for at forsvare islamisten Isam Bachiri.

*

Mere om Isam Bachiris deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix her

Be the first to comment on "Faktatjek: DR spreder ‘fake news’ om muslimsk grand prix-sanger"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.