Fagbladet Journalisten spreder falske nyheder

Lokaljournalisten Chili Djurhuus spreder ‘fake news’ endnu engang. Denne gang er det fagbladet ‘Journalisten’, der lægger spalter til Chili Djurhuus’ usandheder.

“Nogen står og råber over en kiste, hvor der formentlig ligger et barnelig,” udtaler Chili Djurhuus.

I dag er det offentligt kendt, at der IKKE lå et barnelig i den omtalte kiste. Der var tale om et usmageligt fupnummer – iscenesat af Det Islamiske Trossamfund. Det er slået fast af blandt andet Berlingske og Weekendavisen.

Men sandheden er ikke en grundpille i magasinet ‘Journalisten’, der udgives af fagforeningen Dansk Journalistforbund.

Det kritisable er, at fagbladet ‘Journalisten’ IKKE belyser eller påpeger, at Chili Djurhuus spredte falske nyheder i sin oprindelige artikel i lokalavisen MinBy.

I stedet får Chili Djurhuus lov til at smide ‘offerkortet og fortælle om de hadbeskeder, som hun har modtaget. Fagbladet lægger skylden på Stram Kurs, hvilket er en grov usandhed.

Undertegnede har beskrevet, at journalisten Chili Djurhuus har et politisk udgangspunkt, der giver hende et motiv for at skrive negativt om Stram Kurs.

Chili Djurhuus advarer på Facebook i maj 2019 mod at stemme på Stram Kurs, hvilket er en uortodoks handlemåde for en ‘objektiv’ journalist, der skriver om dansk politik.

Chili Djurhuus har modtaget hadske personlige beskeder i forbindelse med en usand artikel. Det er alment kendt, at debattører i den offentlige debat på både højre- og venstrefløjen modtager den slags beskeder.

Fagbladet ‘Journalisten’ prøver at skabe en falsk virkelighed, når fagbladet beskriver som Chili Djurhuus som særlig udsat. Det er et falsum. Det er virkeligheden for de fleste mennesker, der blander sig i debatten på de sociale medier, at de modtager kritiske beskeder og kommentarer.

Stram Kurs’ leder Rasmus Paludan er for eksempel blevet truet på livet i kommentarfeltet på statsministeren Mette Frederiksens Facebookprofil. Vil fagbladet ‘Journalisten’ nu holde Socialdemokratiet og Mette Frederiksen ansvarlig for dødstruslerne?

Sandheden er, at Chili Djurhuus og lokalavisen MinBy spredte fake news om Stram Kurs. Og fagbladet ‘Journalisten’ gider end ikke at beskrive de journalistiske løgne.

Men der er en god grund til, at fagbladet ‘Journalisten’ handler, som det gør.

Det er den iranske journalistpraktikant Shideh Morovati, der har skrevet artiklen for fagforeningsbladet.

Shideh Morovati tilhører den yderste ventrefløj ligesom sin kollega Chili Djurhuus fra lokalavisen MinBy.

Journalistpraktikanten Shideh Morovati sender et ‘hjerte’, da forfatteren Jonas Eika råber ‘racist’ fra scenekanten og udskammer den danske indvandringspolitik.

Kæden hopper helt af, da iraneren Shideh Morovati skriver “fuck u Inger Støjberg” på Facebook.

Et kort kig på Shideh Morovatis Facebookprofil efterlader ingen tvivl. Den mellemøstlige migrant Shideh Morovati kæmper en intens kamp for mere masseindvandring og drager omsorg for afviste migranter – ligesom sin kilde Chili Djurhuus.

Sandheden er ydmygende. De to journalister Chili Djurhuus og Shideh Morovati, der åbenlyst tilhører den yderste venstrefløj, holder hånden over hinanden.

Skandalen er komplet. Den pædagoguddannede Chili Djurhuus får lov at gentage sine usandheder i danske journalisters fagblad.

Dansk Journalistforbund har et KÆMPE problem, når de spreder falske nyheder for medlemmernes penge.

*
Mere om Chili Djurhuus her

(Foto: Screendump fra den iranske TV-station Press TV, der interviewer Chili Djurhuus, der er iført burka)

Be the first to comment on "Fagbladet Journalisten spreder falske nyheder"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.