”Misbrug” af tragedier er ikke altid misbrug

I går undrede jeg mig over, hvor forskelligt identiske hegn kan bedømmes. Men hykleriet i vor tids politik er jo ret generelt. Den dobbelte målestok er hele tiden fremme.

Sommeren 1923 gav den koldeste juni målt fra 1874 til 2015. Det førte ikke til katastrofeteorier, men til, at Thøger Larsen skrev ”Du danske Sommer, jeg elsker dig, skønt du saa ofte har sveget mig.” Hvert ”objektivt faktum” kan føre til en million forskellige reaktioner, men vor tids politiske mode gør det hele mere forudsigeligt.

For tiden er dele af Tyskland og Belgien oversvømmet. Det burde være muligt at omtale det dårlige vejr og tiltag imod det uden at inddrage generelle klimateorier, men nej. De tyske Grønne har her gefundenes Fressen. Akkurat ligesom de færreste er i tvivl om, at det er selve ”klimaet” og ikke kun vejret, der giver skovbrande i Nordamerika og Australien.

Tweetet ovenfor af det grønne forbundsdagsmedlem Konstantin v. Notz er således sigende. Folks konkrete ulykke bruges som springbræt til en masse politiske krav.

Jamen er det ikke præcis dét, indvandringskritikere fordømmes for, ved fx terror og spektakulære hændelser med fremmedvold? Da hedder det, at de ”højreekstreme misbruger en ulykkelig situation” eller lignende.

Det er kun naturligt, at diverse politiske aktører bruger konkrete hændelser til at pointere deres kæpheste. Man kan indvende, at logisk set beviser nok så mange enkelthændelser ikke noget som helst.

Indvandringskritikere fremhæver ikke solstrålehistorier, klimaaktivister ikke dagene med ordinært vejr. Man udvælger det, der sætter sagen i relief. Sådan fungerer debatten på alle områder.

Statistikken for fremmedkriminalitet samt statistikken for klimaets udvikling er dog begge klare. Men så kommer tolkningerne ind. Rød-grønne ser andre årsager i kurverne end islamkritikere henhv. ”klimaskeptikere”.

Der er dog i hvert fald én ganske afgørende forskel mellem tragedier forårsaget af indvandringen og af klimaet, man ikke kan snakke sig fra. Nemlig at mens klimaets opførsel bestemmes af et meget komplekst samspil mellem utallige faktorer, der ikke entydigt kan udredes, og endnu sværere ændres, ville de ulykker, indvandrere begår i Europa, uanset deres ”sande årsag”, ganske evident slet ikke være sket, hvis de konkrete fremmede simpelthen ikke var blevet lukket ind.

1 Kommentar på "”Misbrug” af tragedier er ikke altid misbrug"

 1. Tidsrelevant og særdeles rammende indlæg.
  Uvejret og de katastrofale oversvømmelser i Tyskland og Belgien vil vel med en meteorologisk betegnelse kaldes for en 100-års hændelse. Altså en meget sjælden hændelse. Sådanne punktnedslag i langvarige tidsperioder beskæftiger klimatologien sig ikke med. Den beskæftiger sig med analyser med mange modeller af evt. klimaforandringer.
  Det kan man vist ikke lige sige om den masseindvandring der konstant finder sted til det europæiske kontinent. Om end slet ikke berettet om i MSM. De oplyser ikke befolkningerne om de store migrantstrømme der vitterligt foregår igennem mange ruter, nogle mere skjulte end andre. Enten via menneskesmuglere eller som ligefrem som pressionsmiddel, som fra Hviderusland.
  Det eneste vi får at høre i Danmark i indeværende år 2021 er, at vi vil modtage det laveste antal flygtninge(kvote) i en lang årrække, alt imens man slet ikke oplyser om alle de potentielle migranter, der er på vej via den ene eller den anden rute. Eller andre som asyl-shopping eller decideret svindel.
  – Klimaforandringer er noget man ‘måske’ vil kunne se ud af sine vinduer om x-antal år.
  – Befolkningsudskiftningen er noget som direkte foregår hver dag, om man kan lide det eller ej. Man kan jo bare åbne sit vindue dags dato og iagttage og se konsekvenserne af lige med det samme. Stort set overalt i Danmark. Personligt bryder jeg mig absolut ikke om at komme i mindretal (etnisk set) mange af de steder hvor jeg færdes – klimaforandringer eller ej – forstås.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.