Mahamad-Bakher Sabah fra Dagbladet Information afviser læserbrev om Enhedslistens opfordring til vold

Mahamad-Bakher Sabah, der er medlem af debatredaktion på Dagbladet Information, har afvist undertegnedes læserbrev om Enhedslistens opfordring til vold.


Mit læserbrev bringes i stedet her:

“Enhedslisten i Viborg har et decideret voldsproblem  

I Enhedslisten hører det til i ‘småtingsafdelingen’, når partiets medlemmer truer andre med ‘røvfuld’. Udmeldingen kommer fra Enhedslisten i Viborg efter, at det er kommet frem, at partimedlemmet Casper Bach Juncker Kennild har fremsat en voldsopfordring på Facebook.

“Uwe Max burde have en røvfuld! Af den større slags!!!” lyder det kort før det seneste folketingsvalg i 2019 fra Casper Kennild.

Det er skærpende, at voldsopfordringen er rettet mod en folketingskandidat. Men hos Enhedslistens lokalafdeling i Viborg, hvor det truende partimedlem kommer fra, tager man voldsopfordringen med ophøjet ro:

“Det er en meget uheldig tone. Men det er i småtingsafdelingen i forhold til, hvad der ellers florerer på de sociale medier,” siger Liz Dueholm, kontaktperson for Enhedslisten i Viborg. Liz Dueholm mener, at Enhedslisten godt kan rumme et medlem, der opfordrer til vold mod folketingskandidater fra andre partier.

“Det er en uheldig ting. Men vi vil ikke gøre noget ved det i Enhedslisten. Det er en mild udtalelse i forhold til så meget andet, der foregår på nettet. Casper Kennild bliver ikke smidt ud af Enhedslisten på den baggrund,” fortæller Liz Dueholm.

Enhedslistens voldsparate partisoldat, Casper Kennild, har i flere år været en del af partiets kampagnegruppe, og han har dermed bidraget til kandidaternes valgkampe. Casper Kennild har desuden bidraget til Enhedslistens årsmøder ved flere lejligheder.

Det er dybt kritisabelt, at Enhedslisten ser igennem fingre med opfordringer til vold, når disse opfordringer kommer fra egne rækker. Enhedslistens medlemmer er de første til at råbe ‘fascist’ og andre skældsord, når det gælder deres modstandere. Men når det kommer til partiets egne medlemmer, så anser man ‘en røvfuld af den større slags’ for at være en ‘mild udtalelse’.

 Enhedslisten har et decideret voldsproblem i egne rækker. 

Uwe Max Jensen – folketingskandidat for Stram Kurs”

Casper Kennilds opfordring til vold. Casper Kennilds opfordring til vold er anmeldt til Nordjyllands Politi.

Se også Hvem er de kriminelle, der skal leve på det ny udrejsecenter i Bagenkop på Langeland?

2 Kommentarer på "Mahamad-Bakher Sabah fra Dagbladet Information afviser læserbrev om Enhedslistens opfordring til vold"

  1. Information? Der får man ingen relevant information. Avisen, der begyndte livet som et informationsorgan i kampen mod besættelsesmagten, er nu tilsyneladende indtaget af en anden besættelsesmagt..

    • Ja, det ejer sin egen bitre ironi. I sin tid kæmpede Information illegalt imod besættelsesmagten. I dag kæmper avisen med statsstøtte for besættelsesmagten.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.