Coronastøtte: Pakistansk pengesvindler får udbetalt millioner af skattekroner

Selvom Riaz Ahmed Butt er idømt en fængselsstraf for moms- og skattesvindel, så kan den pakistanske indvandrer fylde lommerne med millioner af kroner i coronastøtte. Den dømte velfærdsmigrant har indtil nu fået overført 3.470.000 kroner fra de danske myndigheder.

Danskernes gavmilde coronastøtte er, ifølge en advokat, straks blevet overført til udlandet i en lyssky bankoverførsel.

I sommeren 2020 får Riaz Ahmed Butt en dom på to og et halvt års fængsel. Den kriminelle migrant stammer fra byen Lahore, der er Pakistans næststørste by med et indbyggertal på over 11 millioner muslimer.

Den 63-årige Riaz Ahmed Butt, der blandt andet ejer otte Burger King-restauranter, har været en del af omfattende og organiseret økonomisk kriminalitet. Den enorme pengesvindel er foregået i flere restauranter og vikarbureauer, der ligger i Københavnsområdet.

De danske skattemyndigheder er blevet snydt for over 28 millioner kroner i unddraget moms og skat. Riaz Ahmed Butt hyrer en række løstansatte medarbejdere gennem fem firmaer, der er ejet af indvandreren Ali Hashem. Der er tale om en række illegale virksomheder, der er designet til, at Riaz Butt og andre kriminelle indvandrere kan slippe for at betale skat og arbejdsmarkedsbidrag for de ansatte.

Mens danskerne nyder utallige whoppere med pommes frites hos Burger King-kæden, så forsvinder millioner af skattekroner til udlandet. Riaz Ahmed Butt får også fabrikeret falske fakturaer, der eksempelvis dækker køleskabe eller håndværkerarbejde. De falske fakturaer bliver brugt til at skaffe et uberettiget momsfradrag i pakistanerens mange virksomheder.

Myndighederne beslaglægger 800.000 kroner i Riaz Ahmed Butts hjem, da svindlerierne afdækkes. Den medskyldige Ali Hashem kommer fire år i fængsel og udvises for bestandigt af Danmark. Under retssagen kommer det frem, at Ali Hashem ikke udsendes til sit oprindelsesland Pakistan – men ender i Norge.

Den økonomiske kriminalitet har stået på fra 2013 til 2016. Men under coronakrisen lykkes det for Riaz Ahmed Butt at få udbetalt millioner i coronastøtte.

Fra 15. april til 16. juni 2020 modtager den kriminelle pakistaner i alt 2,8 millioner kroner i lønkompensation. Så sent som i januar 2021 kommer der yderligere 670.000 kroner i kompensation for faste omkostninger til to af Riaz Butts restauranter. Pengene fra januar bliver blandt andet udbetalt til en af Riaz Butts Burger King-restauranter, der ligger i nordsjællandske Kongens Lyngby. Det er i selvsamme burgerrestaurant, at den omfattende pengesvindel er foregået, som koster Riaz Butt en fængselsdom i sommeren 2020.

“Det her skal ganske enkelt stoppes, og derfor vil jeg nu tage fat i erhvervsministeren om sagen. Det burde ikke være raketvidenskab at slå op, om ansøgerne er dømte eller tiltalte svindlere, inden man udbetaler kompensation,” siger Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Erhvervsminister Simon Kollerup oplyser, at han ikke vil kommentere den konkrete sag om coronastøtte og pakistansk pengesvindel. Socialdemokraten Simon Kollerup har selv været involveret i en sag om omfattende pengesvindel med offentlige midler. Den nuværende erhvervsminister opgav en falsk adresse i Nordjylland, og Simon Kollerup kunne dermed indkassere tusindvis af skattekroner i forbindelse med sit arbejde i folketinget. Erhvervsminister Simon Kollerup måtte tilbagebetale 30.000 kroner, da hans svindelnummer blev afsløret, men han blev aldrig stillet for en dommer.

“Jeg har måttet erkende, at min fortolkning af reglerne har kunnet diskuteres, og at min fortolkning derfor har kunnet stille tvivl om min moral,” udtalte Simon Kollerup om sin svindelsag.

På den måde kan danskerne se passivt til, mens både indvandrere fra muslimske lande og Danmarks erhvervsminister svindler samfundet på groveste vis.

Hos Burger Kings hovedselskab i Danmark, afviser man at have haft noget at gøre med ansøgningerne om coronastøtte. Burger King oplyser, at restaurantkæden har opsagt kontrakten med den pakistanske pengesvindler.

Riaz Ahmed Butt nægter at have gjort noget forkert, og han har anket sin fængselsdom.

Coronamillionerne ruller, og den pakistanske kulturberigelse vil ingen ende tage. Danskerne får regningen!

*

Læs her om en anden kriminel pakistaner – Hamza Ahmad – der også har svindlet danskerne under coronakrisen.

2 Kommentarer på "Coronastøtte: Pakistansk pengesvindler får udbetalt millioner af skattekroner"

  1. Endnu en særdeles interessant artikel her på Frihedens Stemme!
    Tak til Uwe Max for den fremragende research.

  2. Glæder mig til PK-medierne tager denne vel-researchede sag op. For det har de vel tænkt sig at gøre?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.