Ny morgenradio til danskerne: Værten er ansat hos Alternativet

I denne uge var der premiere på et nyt radioprogram, der leverer morgennyheder til danskerne – En Uafhængig Morgen. En af radioværterne er ikke bare nyhedsjournalist – han er også fastansat hos Alternativet på Christiansborg.

Alexander Wils Lorenzen er senior presse- og kommunikationsrådgiver hos Alternativet. Et parti, der kæmper for øget indvandring fra muslimske lande og den klimagrønne dagsorden. Flere af Alternativets toppolitikere er afsløret som usædvanlig glade for flyrejser. Også Alternativets presserådgiver, Alexander Lorenzen, er glad for flyrejser. Så sent som i januar 2021 var han på en tredages ferietur til Bornholm og tog flyet hjem til København. Hos Alternativets elitære magtelite er flyet det foretrukne transportmiddel.

Nyhedsværten Alexander Wils Lorenzen har en fortid som licensbetalt studievært hos Danmarks Radio, TV 2 Bornholm og Radio4.

Danskerne er (endnu) ikke tvangsindlagt til at finansiere morgennyhederne på mediet ‘Den Uafhængige’. Her foregår alle indbetalinger på frivillig basis. Den Uafhængige blev grundlagt i 2020 af journalisten Asger Juhl som et alternativ til de etablerede medier.

Når Alexander Wils Lorenzen bijobber som nyhedsvært, får han en timeløn på 100 kroner. Dette skal ses som et tilskud til månedslønnen fra Alternativet, der i høj grad er finansieret af skattekroner.

Den Uafhængiges morgenradio finansieres yderligere med 5000 månedlige kroner fra tv-stationen DK4. Desuden er der 1200 personer, der betaler 39 kroner til radiostationen hver måned – et totalbeløb på 46.800 kroner. Til sammenligning fik Danmarks Radio i 2016 over fire milliarder kroner i tvangsopkrævede licensmidler.

Den Uafhængige er en ny morgenradio, der vil levere uafhængige nyheder – men Den Uafhængige er ikke mere uafhængig end, at en af radioens nyhedsværter er købt og betalt af Alternativet.

Alexander Lorenzen fortalte offentligt 21. april 2021, at han er ansat hos Alternativet.
Alexander Lorenzen er også listet som medarbejder hos Alternativet 22. april 2021.
Du kan se beviset her.
Ifølge sin LinkedIn-profil er Alexander Wils Lorenzen per 22. april 2021 seniorrådgiver med ansvar for presse og kommunikation hos Alternativet.

Ifølge sin Facebookprofil er Alexander Wils Lorenzen per 22. april 2021 seniorrådgiver med ansvar for presse og kommunikation hos Alternativet.


Eksempler på andre personer tilknyttet Den Uafhængige. Iranske Ali Aminali er medlem af Det Konservative Folkeparti og tidligere folketingskandidat for partiet. Han kæmper p.t. for at få terrorister fra Islamisk Stat til Danmark. Rasmus Barud Thomsen er uddannet journalist. Han har tidligere været ansat på den iransk kontrollerede TV-station Press TV. I dag laver han såkaldt “sponsorerede artikler for Ekstra Bladet”.

Kasper Astrup Saugmann – der er chef for strategi hos Den Uafhængige – er på Facebook meget aktiv i et forsøg på at forsvare Alexander Lorenzen.

*

Læs mere om Den Uafhængiges radioværter, der i høj grad stammer fra muslimske lande. Her er det eksempelvis en iraner, der interviewer en pakistaner om islam

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.