DR’s politiske redaktør Michael Elsborg er ven med venstreradikal ungdomspolitiker: Politikamp i gaderne

Danmarks Radio ‘s politiske redaktør er nære venner med en ekstremist fra den yderste venstrefløj, hvor man kommer i slagsmål med politiet, støtter terrorgrupper og poserer med sit hardballgevær på nettet.

Den står på hygge i sommerhuset og fodboldsange på stadion, når DR’s politiske redaktør Michael Elsborg og Enhedslistens ungdomspolitiker Absalon Billehøj slår sig løs.

Et dobbeltliv, der rammer Danmarks Radio på troværdigheden. Er de venskabelige bånd årsagen til, at licensbetalerne ikke ser historierne om den stigende ekstremisme hos Enhedslisten?

1. maj 2019 eksploderer København i vold, flaskekast og anholdelser, da venstreekstreme grupperinger fejrer den internationale kampdag med optøjer i gaderne.

En af de venstreradikale aktivister er den 21-årige Absalon Billehøj fra Enhedslistens revolutionære ungdomsafdeling, der går under navnet ‘Socialistisk Ungdomsfront’ / SUF. Absalon Billehøj tilhører ledelsen i partiet og bærer titlen ‘kasserer’.

De voldsomme uroligheder i København udspiller sig ved højlys dag:

“Har i dag fået en omgang bank af en række betjente,“ erklærer Absalon Billehøj og raser mod myndighederne.

Absalon Billehøj er med i forreste række, da urolighederne blusser op på Dronning Louises Bro. En færdselsåre, der forbinder indvandrerbydelen Nørrebro med det indre København.

Absalon Billehøj befinder sig i optøjernes centrum. Han deler et videoklip på sine sociale medier, der – på provokerende vis – er filmet få centimer fra nogle politibetjentes ansigter. Ungdomspolitikerens had til myndighederne er tydeligt.

Om eftermiddagen eskalerer situationen i gaderne, og de venstreradikale urostiftere vil ikke lytte til politiet, der vil lede de aggressive unge væk fra Københavns centrum og de travle handelsgader.

Stemningen er heftig, og politiet foretager en anholdelse af en uromager. Situationen flammer op, og venstreekstremisterne omringer det politikøretøj, hvor den anholdte befinder sig.

Betjentene må forsvarer sig og trækker stavene mod den ophidsede venstreradikale flok, der prøver at true sig frem.

Det er under disse uroligheder, at den dengang 20-årige Absalon Billehøj kommer i direkte konfrontation med politiet.

Flere personer bliver anholdt for politivold, fyrværkeriangreb – samt for overtrædelse af politiloven.

Det er stærkt bekymrende, at Danmarks Radios politiske redaktør – Michael Elsborg – har venner blandt og forbindelser til disse voldsomme fraktioner på den yderste venstrefløj:

“Tillykke til en af hverdagens store helte,” skriver DR-redaktøren til venstreekstremisten Absalon Billehøj, da sidstnævnte fejrer fødselsdag.

Det vides ikke, hvorfor DR’s Michael Elsborg kalder en demonstrant, der er i direkte kamp mod dansk politi for en af ‘hverdagens store helte’. Er det ifølge Michael Elsborg en heltegerning at slås med politiet?

Meget tyder på en usund kultur hos Danmarks Radios redaktør på Christiansborg.

Det smager også af aggressioner og truende adfærd, da Absalon Billehøj uploader et billede, hvor han poserer med et våben foran Enhedslistens logo.

Ungdomspolitikeren hævder, at der er tale om ‘fake news’, da kritikken hagler ned over ham på sociale medier:

“Det selvfølgelig ikke en maskinpistol. Det er et hardballgevær,” lyder forklaringen fra den våbenglade Absalon Billehøj, der kæmper for en samfundsrevolution.

Ved samme lejlighed poserer den 21-årige politiker i en t-shirt, der støtter en berygtet kommunistisk terrororganisation. Bevægelsen har tidligere figureret på EU’s og USA’s terrorlister.

Danmarks Radio har valgt ikke at dække den opsigtsvækkende historie om Absalon Billehøjs voldsromantik. En opførsel, der kan kædes sammen med en terrorgruppe og voldsomme politisammenstød i Københavns gader.

Hvorfor kommer det ikke i Danmarks Radios nyhedsdækning?

Pilen peger på DR-journalisten Michael Elsborg, der som politisk redaktør på Christiansborg former de nyheder, som danskerne får serveret.

Hvorfor skal Pernille Skipper, Rosa Lund og resten af Enhedslistens partitop ikke forholde sig til den truende adfærd i partiets ungdomsgruppering?

Får Enhedslisten fred, fordi DR’s politiske redaktør Michael Elsborg har venner blandt de yderliggående kræfter i Enhedslisten?

***

Læs hele historien om den gruppe af DR-journalister og licensansatte, der er venner med den venstreradikale Absalon Billehøj

Se også SUF-talsmand med kalashnikov foran Enhedslisten-logo: “Jeg forherliger ikke vold med mit opslag …”

2 Kommentarer på "DR’s politiske redaktør Michael Elsborg er ven med venstreradikal ungdomspolitiker: Politikamp i gaderne"

  1. De trænger da vidst til en kraftig forårsrengøring hos DR. Og er der nogen der har en idé om hvornår det skal være.?

  2. er træt af det røde segment i vores samfund, de gør intet godt for vores kære fædreland Danmark, os der kritiserer fx en bestemt religion bliver kaldt racister af de røde, det viser bare at de røde er mest intolerante mennesker på denne klode?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.