Sharialov og piskeslag: Naser Khader ville giftes med berygtet islamist

En hed islamisk kærlighedsaffære er endt i en dansk retssal, hvor beskyldninger om utroskab med en pakistansk læge, syriske klaner og 100 piskeslag fyger gennem luften.

Det hele minder om en arabisk tv-serie med et lavt budget, og i hovedrollerne ses de to kendte muslimer – folketingspolitikeren Naser Khader og den kvindelige islamist og imam Sherin Khankan.

Historien begynder omkring årtusindskiftet, da de to muslimer indleder et brusende kærlighedsforhold.

Både Naser Khader og Sherin Khankan er på daværende tidspunkt politikere i Det Radikale Venstre. Et parti, der omfavner islamisk kultur, så partivalget ligger lige for.

I muslimske kredse fokuserer man stadig på ældgammel stammekultur. Så da Naser Khader opdager, at den unge kvindes familie kommer fra moderens hjemegn i Syrien, stiger temperaturen i forholdet.

Muslimer ynder at gifte sig ind i familiære eller venskabelige kredse fra hjemstavnen, og den angiveligt sekulære muslim Naser Khader er ingen undtagelse. Denne gang er der dog ikke tale om et såkaldt ‘fætter-kusine’-forhold:

“Naser Khader friede til mig,” fortæller Sherin Khankan, der dengang var midt i tyverne.

Den sharia-tro Sherin Khankan fortæller, at hun ikke ses med mænd medmindre, det er med henblik på et islamisk ægteskab. Den muslimske kvinde fortæller, at Naser Khader var ‘ret vild med hende’.

I dag er forholdet mellem Khader og Khankan kølnet, og de tidligere syriske turtelduer udkæmper nu en tvekamp om æreskrænkelser, piskeslag og sharialovens fortolkning i Østre Landsrets lokaler.

Den i dag 45-årige Sherin Khankan er en berygtet islamist, der flere gange er sat i forbindelse med sharialovens barske straffe. Til tider deler Sherin Khankan koranens ord om piskeslag og stening – ved andre lejligheder tager Khankan afstand fra de samme islamiske uhyrligheder.

Det har givet beskyldninger om, at Sherin Khankan benytter sig af den særlige muslimske ‘tvetungede tale’:

“Jeg synes, det er tvetydigt. Også fordi hun tidligere ikke klart og tydeligt ville sige, at hun var imod sharia og stening,” siger Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti i 2017.

I 2011 kan de måbende danskere se Sherin Khankan udfolde sharialoven i detaljer:

“Hvis en kvinde og en mand bedriver utugt, skal I give dem hundrede piskeslag hver! Lad ikke medfølelse med dem gribe jer,“ citerer Sherin Khankan fra koranen og fortsætter sin muslimske tirade:

“Straffen for utroskab i Koranen er ikke dødsstraf eller stening…men 100 piskeslag for mand og kvinde, hvis der er fire øjenvidner til selve akten,” skriver Sherin Khankan, da hun forklarer sharialoven.

Da Sherin Khankan og hendes arabiske forlovede – Naser Khader – slår deres folder i Det Radikale Venstre, blinker sharia-alarmen også på højeste frekvens.

Nogle radikale partifæller ønsker at lægge afstand til drab og stening af utro kvinder. Det udløser en islamisk fejde af dimensioner i Det Radikale Venstre.

Sherin Khankan nægter at underskrive et partidokumentet, der skal udmunde i en fordømmelse af nogle sharia- og steningsdomme mod kvinder i Mellemøsten og Afrika. Det radikale dokument får titlen ‘Nej til sharia-lovgivning’.

Den direkte afstandstagen fra sharia og kvindedrab er for stærk vandpibetobak for det muslimske bagland hos De Radikale. Naser Khaders flamme – Sherin Khankan – nægter at underskrive det vantro partidokument.

“Jeg mener, at de radikale netop sammenblander politik og religion,” siger Sherin Khankan og understreger, at sharialoven handler om at være ‘tæt på Allah’.

Den folkekære Naser Khader er vild med sin sharia-tro kæreste, og de arabiske klaner nærmer sig hinanden. Det minder om en proces, hvor de muslimske familier godkender og ser hinanden an:

“Min mor kommer nogenlunde fra samme område i Syrien som Sherins far. Derfor besøgte min familie hendes familie,” fortæller Naser Khader om klanmentaliteten i det parallelsamfund, som han er en del af.

Den dengang forelskede Sherin Khankan husker også de mange klanmøder, der havde sit udspring i faderens hjemegn:

“Vores familier mødte hinanden, og hans mor var meget glad for mig,” beskriver Sherin Khankan, der dengang så det islamiske ægteskab i horisonten:

“Det startede med, at jeg fik hans (Naser Khaders, red.) telefonnummer fra hans lillesøster…Det udviklede sig til en middag bagefter, og vi begyndte herefter at ses,” fortæller Sherin Khankan foran en rødmende Naser Khader.

Den hede islamiske forlovelse møder dog svære udfordringer. I dag beskylder Naser Khader sin ekskæreste for decideret utroskab:

“Da vi sås, var Sherin forlovet med en pakistansk lægestuderende på det tidspunkt,” fortæller Khader om det muslimske jalousidrama, der nu trækker tråde til Pakistan.

“Jeg har ikke friet til Khankan,” slår Naser Khader fast, der i dag nægter kendskabet til den muslimske forlovelse.

Det ligger fast, at parforholdet mellem Sherin Khankan og Naser Khader afsluttes. Khader beskriver det som et ‘fredeligt’ opbrud.

Kort tid efter kærlighedsdramaet med Naser Khader bliver Sherin Khankan islamisk gift med den pakistanske læge Imran Sarwar. De to muslimer har på daværende tidspunkt kendt hinanden i fire måneder.

Det er en syrisk imam, der står for det islamiske ægteskabritual. Og da Sherin Khankan entrerer bryllupsfesten, ledsages bruden af sin far, mens der bliver sunget koran-vers af en ‘sufi-bror’.

“I islam siger man, at ægteskabet fuldfører halvdelen af din religion,” forklarer Sherin Khankan, der blev skilt fra den pakistanske læge i 2016.

Selvom kærlighedsforholdet til Naser Khader slutter brat, så krydses de to muslimers veje til tider. I 2006 kan seerne opleve Sherin Khankan og Naser Khader debattere i TV 2-udsendelsen Go’ Morgen Danmark.

De tidligere elskende må se de sidste rester af kærligheden gå op i røg, da en email-skandale rammer offentligheden i 2017.

I en sen nattetime rundsender Naser Khader en mail til nogle politikere på venstrefløjen. I brevet kan man læse, at Naser Khader (og to andre folketingspolitikere, red.) fraråder, at der uddeles 680.000 skattekroner til en kontroversiel organisation, som ekskæresten Sherin Khankan står bag.

Ved samme lejlighed stikker Naser Khader den retoriske krumsabel i ryggen på sin tidligere forlovede. De islamiske klanopgør kan være voldsomme at overvære.

Naser Khader fortæller om Sherin Khankans ‘sorte islamistiske fortid’, og han beskriver i mailen, at hans tidligere elskerinde har ‘forsvaret piskeslagsstraffen for utroskab’.

Naser Khaders email-angreb på ekskæresten afsløres, da blandt andet Sofie Carsten Nielsen fra De Radikale og Alternativets nuværende formand Josephine Fock lækker brevet til offentligheden.

Alternativets Josephine Fock er ‘rystet‘, og hun ser det som et forsøg på karaktermord på den kvindelige islamist.

Sherin Khankan og andre muslimer ryger op i det røde shariafelt og forlanger en undskyldning fra Khader:

“Jeg kunne ikke drømme om at undskylde til en person (Sherin Khankan, red.), der med blide, harmløse og floromvundne sætninger romantiserer sharia,“ skyder Naser Khader tilbage.

Det, der engang var en stormfuld islamisk forelskelse mellem Khankan og Khader, der også inkluderede en pakistansk læge som tredje hjul, ender i en dansk retssal. Her anklager Sherin Khankan sin tidligere forlovede for æreskrænkelser.

“Jeg er ikke radikal islamist og går ikke ind for sharialov,” raser Sherin Khankan, der tidligere har undervist på en koranskole og i dag driver sin egen moske.

Der forventes domsafsigelse i det celebre islamiske jalousi- og sharia-drama i dag.

*

Mere om Naser Khader hos Frihedens Stemme

3 Kommentarer på "Sharialov og piskeslag: Naser Khader ville giftes med berygtet islamist"

  1. Jeg læser 4 navne i opslaget. Alle er tabere. De største er kvinderne.

  2. Fordi de ikke har hjernen til at sige fra.

  3. Det er vel meget almindeligt i muslimske (og andre lidt gammeldags) kredse, at hvis man skal være seriøs bejler, så går man til pigens forældre og forhandler med dem, før man i det hele taget foretager noget med “kæresten”. Men da jeg læste på CBS, i 2005 så fik jeg da at vide, at der er forskellige varianter, og det med jomfru skal man ikke altid tage det så bogstaveligt. De rejste begge to en tur til Lund….

    Jeg spurgte en som hedder Natasha al Hariri, som titulerer sig som feminist. hvad er hendes holdning om sex før ægteskabet. Fik aldrig nogen svar…jeg ved bare hendes mand Al Jabri havde sagt engang i interview, at han havde en video med analsex derhjemme…

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.