DR-vært Tine Gøtzsche i dobbeltrolle: Sundhedsstyrelsen betaler 61.000 kroner for interview

Der foregår et dobbeltspil mellem Danmarks Radio og Sundhedsstyrelsen midt i coronakrisen. Og der er mange penge involveret.

Den ene måned tjener DR’s studievært Tine Gøtzsche en høj licensløn. Den næste måned agerer hun ‘corona-ekspert’ og arbejder for Sundhedsstyrelsen.

Nu afsløres det af netmediet Journalista, at der er store beløb involveret, når DR’s Tine Gøtzsche bijobber for sundhedsmyndighederne. Prisen for hele projektet lyder på 61.000 kroner.

Tine Gøtzsche laver et syv minutter langt interview med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Der er tale om en minimalistisk videoproduktion, så den samlede pris på 61.000 kroner er overraskende høj.

Det er sandsynligvis ikke tilfældigt, at Sundhedsstyrelsen vælger den kendte DR-vært til interviewopgaven.

Sundhedsstyrelsens pressechef – Tina Gustavsen – er tidligere kollega med Tine Gøtzsche. Begge journalister har arbejdet i Danmarks Radios nyhedsafdeling i en årrække.

Men hvordan kan Tine Gøtzsche det ene øjeblik agere licensbetalt skærmtrold på DR – og bagefter tjener store summer på et bijob hos Sundhedsstyrelsen?

I sommeren 2018 siger Tine Gøtzsche farvel til livet som fastansat på Danmarks Radio. En karriere, der har varet 22 år, bliver afsluttet – men kun på overfladen.

Tine Gøtzsche indgår en favorabel aftale med Danmarks Radio, der gør, at studieværten kan fortsætte sit arbejde på Danmarks Radio. Nu som ‘freelance’ tv-vært via Gøtzsches eget kommunikationsfirma ‘tineg.com’.

Denne konstruktion resulterer i, at licensbetalerne jævnligt kan opleve en DR-nyhedsjournalist i forskellige roller. Nogle gange er det licensbetalerne, der får regningen – andre gange er det det private erhvervsliv eller offentlige myndigheder, der betaler for Tine Gøtzsches ydelser.

I februar kan seerne opleve Tine Gøtzsche på skærmen, da hun fejrer den dansk-tyske genforening på Danmarks Radios tv-kanal DR1.

I marts kan danskerne se Tine Gøtzsche, mens hun som ‘freelance’ studievært interviewer direktøren for Sundhedsstyrelsen.

Et interview som Tine Gøtzsche laver over web-kamera, mens tv-værten opholder sig hos sin kæreste Mads Nygaard i Nordjylland. Mads Nygaard er medstifter og talsmand for ‘Venligboerne’.

Tine Gøtzsche vil IKKE fortælle, hvad hun personligt tjener på det hjemmeproducerede interview med Sundhedsstyrelsen:

“Jeg diskuterer og oplyser aldrig, hvordan de enkelte opgaver i min virksomhed bliver honoreret. Jeg betragter det som afgørende for min virksomhed, at jeg kan bevare det fortrolighedsforhold, der eksisterer mellem mig og mine kunder,” oplyser Tine Gøtzsche.

Det ene øjeblik er Tine Gøtzsche aflønnet af licensmidler – det andet er der tale om kunder i Gøtzsches private virksomhed.

Myndighederne lader skattepengene rulle og betaler i alt 61.000 kroner for den korte video med nyhedsjournalisten Tine Gøtzsche.

***

Læs mere om Tine Gøtzsches dobbeltrolle hos Danmarks Radio og Sundhedsstyrelsen hos det dybdeborende medie Journalista

Mere om Sundhedsstyrelsens pressechef Tina Gustavsen her

Be the first to comment on "DR-vært Tine Gøtzsche i dobbeltrolle: Sundhedsstyrelsen betaler 61.000 kroner for interview"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.