OPDATERET: DR-vært Tine Gøtzsche i dobbeltrolle: Sundhedsstyrelsen betaler 135.500 kroner for interviews

Der foregår et dobbeltspil mellem Danmarks Radio og Sundhedsstyrelsen midt i coronakrisen. Og der er mange penge involveret.

Den ene måned tjener DR’s studievært Tine Gøtzsche en høj licensløn. Den næste måned agerer hun ‘corona-ekspert’ og arbejder for Sundhedsstyrelsen.

Nu afsløres det af netmediet Journalista, at skattekronerne sidder løst, når DR’s Tine Gøtzsche bijobber for sundhedsmyndighederne. Prisen for hele projektet, der omfatter to korte videoer, lyder på 135.500 kroner.

Tine Gøtzsche laver blandt andet et syv minutter langt interview med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. For de to minimalistiske videoproduktioner, som Tine Gøtzsche laver, er den samlede pris på 135.500 kroner.

Det er sandsynligvis ikke tilfældigt, at Sundhedsstyrelsen vælger den kendte DR-vært til interviewopgaven.

Sundhedsstyrelsens pressechef – Tina Gustavsen – er tidligere kollega med Tine Gøtzsche. Begge journalister har arbejdet i Danmarks Radios nyhedsafdeling i en årrække.

Men hvordan kan Tine Gøtzsche det ene øjeblik agere licensbetalt skærmtrold på DR – og bagefter tjener store summer på et bijob hos Sundhedsstyrelsen?

I sommeren 2018 siger Tine Gøtzsche farvel til livet som fastansat på Danmarks Radio. En karriere, der har varet 22 år, bliver afsluttet – men kun på overfladen.

Tine Gøtzsche indgår en favorabel aftale med Danmarks Radio, der gør, at studieværten kan fortsætte sit arbejde på Danmarks Radio. Nu som ‘freelance’ tv-vært via Tine Gøtzsches eget kommunikationsfirma ‘tineg.com’.

Denne konstruktion resulterer i, at licensbetalerne jævnligt kan opleve en DR-nyhedsjournalist i forskellige roller. Nogle gange er det licensbetalerne, der får regningen – andre gange er det det private erhvervsliv eller offentlige myndigheder, der betaler for Tine Gøtzsches ydelser.

I februar kan seerne opleve Tine Gøtzsche på skærmen, da hun fejrer den dansk-tyske genforening på Danmarks Radios tv-kanal DR1.

I marts kan danskerne se Tine Gøtzsche, mens hun som ‘freelance’ studievært interviewer direktøren for Sundhedsstyrelsen.

To interviews som Tine Gøtzsche laver over web-kamera, mens tv-værten opholder sig hos sin kæreste Mads Nygaard i Nordjylland. Mads Nygaard er medstifter og talsmand for ‘Venligboerne’.

Tine Gøtzsche vil IKKE fortælle, hvad hun personligt tjener på de hjemmeproducerede interviews med Sundhedsstyrelsen:

“Jeg diskuterer og oplyser aldrig, hvordan de enkelte opgaver i min virksomhed bliver honoreret. Jeg betragter det som afgørende for min virksomhed, at jeg kan bevare det fortrolighedsforhold, der eksisterer mellem mig og mine kunder,” oplyser Tine Gøtzsche.

Det ene øjeblik er Tine Gøtzsche aflønnet af licensmidler – det andet er der tale om kunder i Gøtzsches private virksomhed.

Myndighederne lader skattepengene rulle og betaler i alt 135.500 kroner for to små videoer med nyhedsjournalisten Tine Gøtzsche.

I dag fortryder sundhedsmyndighederne de dyrt betalte videoer:

‘Vi har afprøvet forskellige formater på sociale medier. De to små videoer, hvor Tine Gøtzsche interviewer Søren Brostrøm fungerede slet ikke,” oplyser Sundhedsstyrelsen

***

Læs mere om Tine Gøtzsche, der sammen med Danmarks Radio uddeler millioner af kroner til migranter, her

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.