Læserbrev afvist af Berlingske Tidende: Replik til Ditlev Tamm: Dit forslag vil intet ændre

Berlingske
Berlingskes logo

Dette læserbrev blev sendt til Berlingske Tidende den 15. august 2023, men avisen har valgt ikke at bringe det.

Den på sin særdeles fremskredne alderdoms allersidste repos stående Ditlev Tamm, engang en respekteret retshistoriker, har foreslået (i Berlingske 14.8.2023) en ny blasfemiparagraf til master i afrikastudier Mette Frederiksen.

Imidlertid kan jeg erfare, at Ditlev Tamm åbenbart altid har været mere historiker end jurist, da hans velmente forslag ganske enkelt ikke vil ændre noget som helst i min kritik af islam. Jeg henviser her til første led i forslaget: “Den, som på et offentligt sted med forsæt til at forhåne sætter ild til […]”.

Jeg har aldrig “med forsæt til at forhåne” sat ild til noget som helst. Jeg har haft mange forskellige forsætter, når jeg sat ild til koranen, men 2 forsætter er gennemgående:

1.
Forsæt til kritik af koranens indhold, herunder fx befalingen om at dræbe Ditlev Tamm, fordi han er ikke-muslim (og desto mere, fordi han i sin alderdom går i dametøj): Sura 9, vers 5: ”Når de fredhellige måneder er omme, skal I dræbe dem, der sætter andre ved Guds side, hvor som helst I finder dem!” Det er altså mit forsvar for Ditlev Tamms fortsatte vellevned, som han nu ubehjælpsomt forsøger at forbyde.

2.
Forsæt til at lade Fredens Folk bevise, at de er så utroligt fredelige, som de selv altid påstår. Dette er i øvrigt gaven, som bliver ved med at give, og en fuldstændig gennemgang vil fylde mange bøger, men jeg kan nævne:

a. Muslimer begår optøjer på Nørrebro den 14. april 2019 og angriber politiet.

b. En muslimsk mand bliver skudt af politiet i Aarhus den 5. juni 2020, da han forsøger at dræbe mig med en kniv.

c. Muslimer går amok og brænder biler og angriber politi og brandvæsen i Malmø den 28. august 2020.

d. Muslimer går amok og sårer hundreder politifolk under Ramadan i flere svenske byer den 14.-19. april 2022.

e. Muslimer i al-Qaeda opfordrer den 13. august 2023 alle muslimer til at dræbe danskere og svenskere.

Ej heller ville Ditlev Tamms forslag stoppe Firoozeh Bazrafkans ødelæggelse af koranen på et rivejern, da hendes erklærede forsæt var kritik af præstestyret i Iran.

Ditlev Tamm har selv fortalt, at han har stemt på Moderaternes Lars Løkke. Det er derfor som tilhænger af Lars Løkke og ikke som pensioneret universitetsansat, at Ditlev Tamms antidemokratiske indlæg skal læses.

2 Kommentarer på "Læserbrev afvist af Berlingske Tidende: Replik til Ditlev Tamm: Dit forslag vil intet ændre"

  1. Har hørt at Lars Løkke er konverteret til islam, altså Lars Løkke er en islamist, ligesom Mette Mink Frederiksen

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.