Lise Nørgaard er død, men hendes holdninger til masseindvandring og migranters søgen efter gratis velfærd lever videre blandt os

Journalist Lise Nørgaard – forfatter til tv-serien Matador – er død i en alder af 105 år. Trods sin fremskredne alder vakte Lise Nørgaard opsigt, da hun i 2017 stillede op til interview i hedengangne Radio24syv i anledning af sin 100 års fødselsdag.

I programmet kom Lise Nørgaard blandt andet med et forslag til, hvordan vesten kan dæmme op for befolkningseksplosionen i Afrika. I stedet for at samle penge ind til Afrika bør vesten i stedet sende ”et helt vogntog med præservativer” til kontinentet, foreslog Lise Nørgaard.

Lise Nørgaard mente ikke, at der var plads til de mange migranter, der krydsede Middelhavet for at komme til Europa. Hun frygtede, at naturen ville fremprovokere en global pandemi. Lise Nørgaards teori om en global pandemi blev fremsat i juni 2017. I begyndelsen af 2020 blev verden ramt af covid-19.  

Da Lise Nørgaard blev bedt om at pege på de største udfordringer globalt set i 2017, fortalte hun en anekdote om en rejse til det sydlige Norge, hvor hun oplevede en flok vandrende lemminger:

”De (lemmingerne, red.) bor på et sted inde i landet, hvor der fødes mange lemminger, og de kan ikke være der, og de har ikke mad nok, og så bryder de op – gamle lemminger, unge lemminger, smålemminger – og de kommer marcherende ned fra fjeldet. Det ser helt forunderligt ud.”

Flokken af lemminger kom fordi det hotel, hvor Lise Nørgaard boede.

”Vi havde jo lært i skolen, at de begik selvmord ved at kaste sig i havet. Det gør de ikke. De kaster sig i havet, fordi de håber, at de kan svømme over til en ø, der er et bedre sted, hvor de kan lave en ny lemmingkoloni med tusinder af lemminger. Der kommer jo kun ganske få over, og så begynder de forfra, og så er der nogle, der drukner. Hvad minder det dig om?”

Radio24syvs interviewer svarede: “Det minder mig om flygtninge- og migrantkrisen?”

”Ja, det er nøjagtig det samme. Det er det samme, der sker i Afrika. Det er bare mennesker, det er ikke lemminger. De begynder at drive mod havet, de vil over mod et sted, der er bedre, hvor der er tryghed, mad, tag over hovedet og alt muligt. Det tror de. Der er jo mange flere dernede, og der bliver ved med at komme flere, de får masser af børn, og en skønne dag er jeg bange for, at naturen ordner det.

”Der har været forskellige forsøg på at aflive dem fra naturens hånd, og der skal nok komme en til. Dernede vil der på et eller andet tidspunkt uundgåeligt ske en udryddelse af befolkningerne på stedet, så de holder op med at vandre,” sagde Lise Nørgaard til Radio24syv.

Interviewer: “Men mange flygter da på grund af konsekvenserne af klimaforandringerne, som vi har ansvaret for?”

”Det er jo naturen. Nu er den ved at aflive folk. Nu vil naturen, mener jeg med tanke på lemmingerne, prøve at aflive så mange som muligt. Det er den eneste regulator, man har,” lød svaret fra Lise Nørgaard.

Lise Nørgaard kritiserede også de mange forsøg på at hjælpe på det afrikanske kontinent, som, hun mente, havde slået fejl. Ifølge Nørgaard skyldtes fejlene primært, at man havde glemt at tage lokale forhold som stammer og religioner i betragtning. Resultatet af det var ifølge Lise Nørgaard, at det var nogle få, der havde ”raget hjælpen til sig.”

”Det er jo tragisk, frygteligt. Og så er der børnebegrænsningen, at de stadig bliver ved med at få alle de børn, som de ikke kan brødføde. Når nogen kommer med billeder af de der små, sultende børn, som vi skal hjælpe – ja, det skal man. Måske.”

Om de store indsamlingsshows sagde Lise Nørgaard:

”Det er jo en dråbe i havet, hvor vi alle sammen kan få lov til at føle os rigtig gode ved at give en skærv, men det hjælper ikke. Det, de skulle have, tænker jeg tit på, det var et helt vogntog med præservativer.”

Lise Nørgaard fortalte også, at hun jævnligt blev ringet op af Læger Uden Grænser, der ville have hendes hjælp:

”Hver gang jeg får sådan en opringning, så tænker jeg, hvad nytter det? Det, synes jeg, er det mest deprimerende, vi har i øjeblikket. Og Afrika har simpelthen været et problem, lige siden kolonisamfundene ophørte.”

Programmet med Lise Nørgaard er desværre ikke længere tilgængeligt på Radio24syv.

Se også Stram Kurs Sveriges Rasmus Paludan svarar SVT Skånes reporter i Kristianstad

Læs også Muhammedmeme: Asger Juhl fra Den Uafhængige vil holde politianmeldelse skjult 

3 Kommentarer på "Lise Nørgaard er død, men hendes holdninger til masseindvandring og migranters søgen efter gratis velfærd lever videre blandt os"

 1. Netop.
  Dengang Nazisterne- Nu Muslimer.
  Folk har ikke fattet en dyt af hvad Lise Nørgaard fortalte danskerne via “Matador”
  Lemminger bø ikke samles op i Middelhavet. og her i Danmark er der ikke “Ugler nok”

 2. Typisk fremgangsmåde fra de statsstøttede medier at “forsvinde” interviewet.
  Forøvrigt en ufattelig hjernedød kommentar fra intervieweren. Følgende spørgsmål er baseret på løgn og dommedagspropaganda:

  Interviewer: “Men mange flygter da på grund af konsekvenserne af klimaforandringerne, som vi har ansvaret for?”

  Gu´ f….. har vi ej, din venstreekstremistiske rødnazist! Og hvis I bliver ved med at køre på med jeres løgne og krav om mere skattebetaling, mere tvang, mere social-kontrolsamfund, mere censur osv, så er jeg ganske overbevist om at så kommer det til et voldeligt opgør på et tidspunkt, for på bunden er folk ved at have fået nok af jer og jeres venner indenfor finanseliten!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.