Stockholm: Greta Thunbergs somaliske gangsterven udsat for bombeattentat

Skudepisoderne i Sverige kommer som perler på en snor. Nytårsaften 2022 blev en 20-årig mand skudt og dræbt uden for McDonald’s i Vällingby – en forstad til Stockholm. Dermed rundede Sverige 63 skuddræbte i 2022. I 2021 var der “kun” 45, der blev dræbt med våben i Sverige.

I det ny år har bombningerne i lejlighedskomplekser rystet stockholmerne. Natten til mandag detonerede bomber i både det sydlige og vestlige Stockholm. I et af de bombede huse bor en gangsterrapper, der tidligere har ført kampagne med klimaaktivisten Greta Thunberg. Rapperen går under kunstnernavnet 1.Cuz og er identisk med somalieren Abas Abdikarim Bakar, der er dømt for transport af automatvåben og ammunition.

(Politifoto via Samnytt)
Abas Abdikarim Bakar deltager i transport af våben og ammunition. (Foto: Svensk politi via Samnytt)

Mandag klokken 03.00 fik politi og beredskab en alarm om en eksplosion i Grimsta-området, som er en del af Hässelby-Vällingby-kvarteret, der ligger vest for Stockholm. Vällingby er kendt som det mest konkrete udtryk for ABC-byerne (“Arbete, Bostad, Centrum” – arbejde, bolig, centrum), som var en del af det svenske socialdemokratis vision om Folkhemmet. Da byens centrum i 1952 blev indviet, blev den omtalt som Fremtidsbyen. I dag er Vällingby et “utsatt område”. Det man på dansk kalder en ghetto. 

Bombningen i Grimsta-området kommer få dage efter skyderiet i centrum af Vällingby nytårsaftensdag, hvor en bandekriminel mand i 20’erne døde og to andre blev såret. Bomben i Grimsta var placeret på adressen Nickelgränd 6. Det svenske medie Samnytt skriver, at en af Sveriges mest spillede rapartister – 1.Cuz – bor på adressen. Bombningen kan have forbindelse til et hånende indlæg fra ham i kølvandet på, at voldtægtsmanden (og gangsterrapperen) Mehdi “Dumle” Sachit blev skudt og dræbt juledag.

1.Cuz morer sig over drabet på Mehdi Sachit.

1.Cuz’s rigtige navn er Abas Abdikarim Bakar. Den 25-årige rappers forældre immigrerede til Sverige fra Somalia i begyndelsen af 1990’erne.

Udover musik, der glorificerer et bandekriminelt liv, har Abas Bakar også engageret sig i både klima- og coronavaccinekampagner sammen med Greta Thunberg. Kampagner, der er blevet båret frem af de svenske statsmedier. 

1.Cuz iført elefanthue poserer med klimaaktivist Greta Thunberg. (Faksimile via Samnytt) Se også dette foto, hvor parret poserer for fotograf Mattias Edwall.

Bomben i Grimsta-området var ikke den eneste bombe i Stockholm natten til mandag 2. januar 2023. Klokken 04.30 eksploderede det i en port i Stockholm. Denne gang i et lejlighedskompleks i Bagarmossen i det sydlige Stockholm. I forbindelse med denne bombe har politiet anholdt en mand, der er mistænkt for at være involveret i forbrydelsen.

I Danmark har vi også haft somaliske gangsterrappere. Blandt andet Abukar Hassan Ali fra Aarhus, der rappede under navnet Shmur. Den 25-årige rapper blev skudt og dræbt 22. juli 2020 ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

I august 2022 blev den 43-årige mand, der skød Abukar Ali, frikendt for drab, idet han handlede i nødværge.

Den 43-årige mand var mødt op ved væddeløbsbanen med 1,8 millioner kroner i kontanter, som skulle overdrages til Abukar Hassan Ali som betaling for 50 kilo hash.

Handlen blev ikke gennemført, da den 43-årige blev angrebet af to af Shmurs venner. Det fik den 43-årige til at bruge sit medbragte skydevåben. Han affyrede to skud, som ramte Abukar Hassan Ali, der forblødte ved væddeløbsbanen.

Skuddene blev efter rettens vurdering affyret i nødværge.

Abukar Hassan Alis to venner på henholdsvis 23 og 27 år blev af retten fundet skyldige i at have forsøgt at frarøve den 43-årige de 1,8 millioner kroner, som han havde medbragt til væddeløbsbanen.

Shmurs familie fik efterfølgende fjernet hans musik fra Youtube, da familien frygtede, at han ikke kunne komme i paradis, fordi musikken ifølge familien var uislamisk.

Abukar Ali blev af medierne beskrevet som “småkriminel”. Men han var en vanekriminel somalier, der var dømt for grov vold, røveri, tyveri, narko og besiddelse af ulovlig kniv.

Efter sommerferien 2020 skulle Abukar Hassan Ali være mødt i Retten i Aarhus. Her ventede anklager om biltyveri, villaindbrud samt hærværk og tyveri fra en bil.

Ifølge anklageskriftet stjal Abukar Ali en muskelbil af mærket Audi A7 ved Edwin Rahrs Vej i Brabrand sammen med tre kriminelle venner. De fire kammerater kørte rundt i bilen i næsten 12 timer, før politiet standsede dem i det centrale Aarhus.

Et par måneder senere forsøgte Abukar Ali, ifølge politiet, at begå et indbrud i en villa. Samme aften smadrede den bundkriminelle somalier en bilrude og stjal et Falck-kundekort samt et benzinkort fra førersædet.

Disse sager kom aldrig for retten grundet Abukar Hassan Alis død.

Rapperen Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali, hvis musik er blevet afspillet millioner af gange på Spotify, blev i april 2021 idømt en forvaringsdom efter anbefaling fra Retslægerådet. En forvaringsdom giver retten til de kriminelle, der overvejende sandsynligt vil falde tilbage i voldskriminalitet og anses for at være for farlige at have på fri fod. Dommen blev anket, og i august 2021 idømte Vestre Landsret i stedet Jamaika tre og et halvt års fængsel. Jamaika er angiveligt på fri fod i dag.
Kilder: Samnytt og Wikipedia

Se også Redaktör och advokat Rasmus Paludan fyller 41 år i dag

Læs også DR Nyheder vælger sine muslimske kilder med omhu 

6 Kommentarer på "Stockholm: Greta Thunbergs somaliske gangsterven udsat for bombeattentat"

 1. Meget passende selskab for den svenske klimadommedags-fortaler..

 2. Gid een af dem er sterile, helse begge to.

 3. De er vel begge to ‘frelste’…

 4. Nyhed Nyhed.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ !! Tyskland Hærget Nytårsaften ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  https://denkorteavis.dk/2023/betjente-i-doedsangst-og-barrikader-og-plyndringer-paa-landsplan-indvandrere-og-efterkommere-haergede-tyskland-nytaarsaften/

  03.01.2023
  Tyskland: Indvandrere hærgede nytårsaften – men det blev fortiet af Journalistisk Venstreparti

  Den tyske avis BILD har smidt fløjlshandskerne i beskrivelsen af indvandrervold
  Politibetjente i frygt for døden. Hundredvis af nødhjælpsarbejdere er såret.

  Barrikader og plyndringer på landsplan. De voldelige orgier i denne nytårsaften ryster Tyskland.

  ———————————–
  Selvfølgelig har vi ikke hørt noget som helst fra de Lorte Medier her i Danmark.

 5. Tysk Politiet bliver beskudt med fyrværkeri og flygter ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  https://denkorteavis.dk/2023/politiet-bliver-ramt-i-hovedet-af-fyrvaerkeri-og-flygter-det-sker-i-berlins-indvandrertaette-omraade/
  03.01.2023
  Politiet bliver beskudt med fyrværkeri og flygter: Én betjent alvorligt såret – vold i Berlins indvandrertætte område

  Video viser hvordan politiet blev beskudt med fyrværkeri nytårsaften i Berlin. !8 brandfolk og 15 betjente blev ramt. En betjent blev ramt i hovedet og fik alvorlige skader på halsen.

  Se de mange videoer fra den voldelige nytårsaften i Tyskland præger af unge mænd med indvandrerbaggrund. Der ligger forskellige videoer på de enkelte links herunder (hentet via snaphanen.dk): Link: http://www.snaphanen.dk/2023/01/03/krigsscener-i-tyskland-politiet-kapituerede/

  youtu.be/VGvPvOk-jGk
  Jung, männlich, gesetzlos: Migranten wüten an Silvester in unseren Städten – der Staat kapituliert

  youtu.be/Eajc51qrYEQ
  Silvester in Berlin: Rakete trifft Polizisten am Kopf

  Videoerne haves. oghttp://er underforstået.

 6. Tysk Politiet bliver beskudt med fyrværkeri og flygter ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  https://denkorteavis.dk/2023/politiet-bliver-ramt-i-hovedet-af-fyrvaerkeri-og-flygter-det-sker-i-berlins-indvandrertaette-omraade/
  03.01.2023
  Politiet bliver beskudt med fyrværkeri og flygter: Én betjent alvorligt såret – vold i Berlins indvandrertætte område

  Video viser hvordan politiet blev beskudt med fyrværkeri nytårsaften i Berlin. !8 brandfolk og 15 betjente blev ramt. En betjent blev ramt i hovedet og fik alvorlige skader på halsen.

  Se de mange videoer fra den voldelige nytårsaften i Tyskland præger af unge mænd med indvandrerbaggrund. Der ligger forskellige videoer på de enkelte links herunder (hentet via snaphanen.dk): Link: **www.snaphanen.dk/2023/01/03/krigsscener-i-tyskland-politiet-kapituerede/

  **youtu.be/VGvPvOk-jGk
  Jung, männlich, gesetzlos: Migranten wüten an Silvester in unseren Städten – der Staat kapituliert

  **youtu.be/Eajc51qrYEQ
  Silvester in Berlin: Rakete trifft Polizisten am Kopf

  Videoerne haves. og**=http://er underforstået.

  Så behøver der ingen gennemgang her.!! ☻ ☻

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.