Der er noget om snakken, muslimer er voldelige på Bakken

Der har ikke været meget fokus på et voldeligt overfald, der fandt sted på Dyrehavsbakken nord for København. En gruppe muslimer slår og sparker en ansat, fordi migranterne ikke forstår reglerne i en dansk forlystelsespark.

I sommeren 2019 står Dyrehavsbakkens revyhold bag et kontroversielt revynummer.


Tilskuerne oplever et scenenummer, der kulminerer med, at Rasmus Paludan får en tung sten i hovedet. Pointen er, at islamkritikere skal gøres tavse med vold. Det viser sig, at det kontroversielle revynummer er en tro kopi fra Cirkusrevyen i 2010. Dengang var det også en islamkritiker, der skulle ties ihjel med vold.


Dansk Folkepartis folketingsmedlem Jesper Langballe blev i 2010 portrætteret på de skrå brædder. Undervejs blev det kraftigt antydet, at Langballe var ‘racist’ og en ‘gammel nar’. Sceneshowet kulminerede med, at Dansk Folkepartis islamkritiker fik et klaver i hovedet.


Pointen var præcis den samme som i revynummeret om Rasmus Paludan. DF’eren Jesper Langballe fik tunge ting i hovedet og blev gjort tavs. Det hele sættes i et uhyggeligt perspektiv, fordi DF’eren Jesper Langballe to år før – i foråret 2008 – blev overfaldet af en voldsmand med knytnæveslag. Volden fra virkelighedens verden møder hånlatter fra Cirkusrevyens skuespiller. Man må forstå, at højreorienterede politikere fortjener den vold, der rammer dem.

Ikke overraskende var det skuespilleren Henrik Lykkegaard, der både havde rollen som Jesper Langballe i 2010 og Rasmus Paludan i 2019. Det var den licensfinansierede DR-vært James Price, der var musikalsk ophavsmand til både revynummeret i 2010 og 2019.


Der er en rød tråd i Cirkusrevyens behandling af danske islamkritikere – de skal mødes vold og tavshed.
Islamkritikeren Jesper Langballe dør i 2014. Han bliver 74 år.

Indtil for nylig kunne man stadig se den voldsforherligende hån af den afdøde politiker på Danmarks Radio. 

(Illustration: Henry Heerup: Den Gamle Pjerrot / Statens Museum for Kunst)

Se også Rasmus Paludan och Stram Kurs Sverige bränner troligen Koranen i Borås stadsdel Norrby klockan 11 lördag 23 april 2022

Læs også Taimullah Abu-Laban holdt hof i auditorium på Københavns Universitet: Islam skal ikke moderniseres!

Be the first to comment on "Der er noget om snakken, muslimer er voldelige på Bakken"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.