Maskerne falder – nede i Europa

Ungarns premierminister Viktor Orbán er klar til en ”kamp mod det rød-gul-grønne Tyskland”. Uvishedens tidsalder er slut, og man kan nu gå i kamp med klare linjer, lyder budskabet i hans seneste nyhedsbrev. Det fremgår tydeligt af teksten, at han bestemt ikke er fan af den nye regering i Tyskland, der skal have en proindvandrings-dagsorden ifølge sin programerklæring. Ifølge ham vil det nye tyske kabinet være meget værre end den afgående kansler Angela Merkel (CDU).

“Centraleuropæere forstod hende, hun forstod os,” husker Orbán den afgående leder af den tyske regering. Loyale og disciplinerede tyskere og oprørske ungarere stod sammen om at skabe et Europa, hvor alle nationer vil føle sig hjemme, skriver Orbán. Selv om bølgen af migranter i 2015 ifølge ham viste mange ungarere, at deres hjemland er essentielt. Mens tyskerne er på vej til en postkristen og postnational fremtid.

“Har Angela Merkel åbnet døren for problemer? Eller forsøgte hun at stå fast – bare så venstrefløjen ikke ville presse hende ud af regeringen?”, spekulerer Orbán tankevækkende. “Når man ser på den nye venstreregering i Tyskland, er begge svar mulige. Men én ting er sikker. Æraen med tvetydighed og ’maskeret’ politik ender med Merkel. Nu gør vi klar til en kamp med åben pande,” skriver Orbán i sit nyhedsbrev.

I går stod det også klart, hvorfor den tidligere østrigske kansler Sebastian Kurz (ÖVP) skulle afsættes under påskud af “korruption”. På tredjedagen efter Kurz’ afgang fra østrigsk politik dukkede Angela Merkels migrationsrådgiver Gerald Knaus op på østrigsk tv: ”Østrigs umenneskelige politik over for migranter må afgjort ende med Kurz’ afgang. I Kurz-æraen overtrådte Østrig den europæiske konvention om flygtninges juridiske status. Ved at lukke Balkanruten er de rettigheder, der garanterer flygtninges internationale rettigheder, blevet brutalt og umenneskeligt trampet på”, sagde i østrigsk tv hovedarkitekten bag aftalen mellem EU og Tyrkiet, ifølge hvilken Unionen betaler Tyrkiet migrationsløn. I øjeblikket omtrent ni milliarder euro om året.

I Østrigs vigtigste journalistiske show Report appellerede redaktionen til den nyudnævnte kansler Karel Nehammer (ÖVP) om at vende kursen i østrigsk politik fuldstændigt og dermed afvise Kurz’ “ubehagelige” arv. Kun en af de inviterede kommentatorer gav udtryk for sin holdning om, at Nehammer ikke ville gøre det, idet han i sin politiske karriere som indenrigsminister var gået hårdt imod migration.

Afskedigelsen af Kurz hænger sammen med tiltræden af den nye regering i Tyskland, hvor De Grønne har en langt stærkere repræsentation end valgresultatet. Selv om De Grønne kun fik 15% af stemmerne, og socialdemokraterne vandt valget med 25% af stemmerne, bliver den nye økonomi- og klima-”superminister” Robert Habeck. Han vil, som vicekansler, faktuelt lede regeringen, fordi de pressede næsten alt, hvad de ville, ind i dennes grundlag fra De Grønnes programerklæring, mens socialdemokraterne opgav næsten alle muligheder, hvormed de kunne forsvare almindelige arbejdstageres interesser mod prisstigning forårsaget af stigende energipriser og efterfølgende reduktion af levestandarden. Den nye tyske udenrigsminister er blevet medformand for De Grønne Annalena Baerbock, der ligesom Gerald Knaus i Orbán og Kurz ser den største hindring for en jævn tilstrømning af migranter til Europa.

Det må jo tilføjes, at alt imens fronterne ude i Europa således bliver klarere, fortsættes i Danmark forplumringen, hvor der tales meget om stramninger, mens indstrømningen reelt fortsætter i stor stil, for så vidt den værste cocktail i forhold til de ovenfor nævnte.

1 Kommentar på "Maskerne falder – nede i Europa"

  1. Es fehlt nur das ‘BlauLicht’ im Ampel: Det sagde en af mine tyske Facebook venner. Der med menes at der mangler kun det ‘blålys'(fare-/udrykningssignal) i det tre farvers trafiklyssignal som den nye tyske regering symboliserer sig med. Egentlig særdeles meget retvisende og signalgivende for den fremtidige udlændinge/migrationspolitik som nu mere end nogensinde er skrevet direkte ind i regeringsgrundlaget som angivet her i indlægget. Ja for hvor er lige det der ‘BlåLys’ lige i trafiklyset ?
    Det vil medføre en endnu mere løssluppen migrationspolitik, hvor rettigheder bliver den gennemgående reélle kurs.
    Det bliver et Tyskland, der bliver endnu mere fragmenteret ifht. migration og multi-kulti udviklingen end det har været. Jeg kan forstå på de tyske forbindelser som jeg har, at rigtig mange ærke-etniske tyskere slet ikke føler at den tyske nation tilhører dem selv mere, og at flere og flere faktisk søger imod andre lande hvor man ‘endnu’ ikke er gået så vidt i hele den ‘multi-kulti-wandel’ og befolkningsudskiftning som Tyskland kommer til at leve med ind i fremtiden. Som nogen af dem siger: Es wird dem Untergang sein für unsere Enkel Kindern: Det bliver undergangen for vores børnebørn.
    Lad os dog håbe på at det alligevel ikke kommer så langt. men hvem ved med den nye valgte tyske regering.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.