Uafhængighedsdag i Polen

Uafhængighedsdagen – Narodowe Święto Niepodległości.

11. november er en helligdag i Polen. På denne dato fejrer polakkerne den nationale uafhængighedsdag, hvor de mindes årsdagen for gendannelsen af den anden polske republik i 1918. Efter krige i slutningen af det 18. århundrede ophørte Polen med at eksistere som selvstændig nation i 123 år, indtil afslutningen af første verdenskrig gjorde det muligt for landet at genopstå.

Omkring 100.000 deltager i fejringen af uafhængighedsdagen i Warszawa.

3 Kommentarer på "Uafhængighedsdag i Polen"

 1. Tillykke til Polen! 🇵🇱🇵🇱

 2. gratulacje polska🇵🇱🇵🇱

 3. Tillykke til Polen og det polske folk med uafhængighedsdagen i dag !
  Det stolte og brave heroiske polske folk som for tiden må udkæmpe en kamp for at undgå den helt stort immigrant invasion direkte op imod landets ydre – EU’s – østgrænse imod diktaturet Belarus med diktatoen Lukashenko. Han er måske inderst inde en marionetduks af Ruslands præsident Putin som nok fungerer som den helt store orkestrator af den aktuelle grænse konflikt og undtagelsestilstand på grænsen imellem Polen og Belarus.
  Hybrid krigsførelse kaldes den slags også. Nu bliver selv børn brugt i medlidenhedens iscenesættelse for at please de store MSN tv stationer og andre medier. Busser fra tyske NGO’er og andre venstreekstremistiske org. har været for at forsøge på at få mange af disse ‘stakkels’ migranter ud af den tilspidsede og ophedede situation langs med grænsen.
  Fra EU’s side af kommer kun de spæde forsøg på at berolige Polen’s store kamp ved grænsen til Belarus med udtalelser om at vi alle skal være solidariske med Polen, og stort ikke andet end tomme hule forsikringer om de andre europæiske landes ‘støtte’.
  Hykleri igen igen.
  Igen er det et totalt dysfunktionelt EU, der ikke kan forstå at samle sig om en fælles strammere migrant og udlændinge politik.
  Tilbage står at NGO’er og andre org. vinder i mediebilledet om den ‘manglende’ humanisme og menneskerettigheds foretalende EU.
  Vi burde i egen eksistentiel vesterlændings interesse i langt højere grad sende militært personel og andet isenkram til polakkerne for at bistå dem i den aktuelle kampens hede.
  Her er en lille illustrativ karikatur tegning – en meme – omkring Belarus og Lukashenko’s hybride aktuelle krigsførelse imod EU:
  https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1458691190224732162/photo/1
  Hold fast i brave polakker !

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.