Lusen mellem to stormagts-negle: Polens gensyn med 1939

Den tjekkiske ledende anti-islam-aktivist, Dr. Martin Konvička (på fotoet under en af sine mange paludaner-agtige happenings), skrev i går på Facebook sine tanker om den seneste udvikling i Polen. Noget mere nuanceret end mange danske nationalsindede, som kun tænker enten-eller i forholdet til de stadige spændinger mellem Øst og Vest:

“Jeg indrømmer, at jeg endnu ikke har skrevet så meget om situationen ved den hviderussisk-polske grænse, selv om jeg for halvandet år siden intensivt fulgte lignende udviklinger ved den tyrkisk-græske grænse.

Årsagen er indlysende. Den tyrkisk-græske situation var klar og tydelig, den muhamedanske karnevalsfigur Erdogan brugte blot de for tiden overflødige muhamedanere (såkaldte “migranter”) til at teste deres nabos styrke eller svaghed, og også lidt til at afpresse den stupide gruppe kaldet EU. Da naboen viste sig at være for stærk, mistede han interessen og sendte overflødige muhamedanere mod en anden nabo (Armenien).

Den aktuelle situation er parallelt, at Lukasjenko bruger overflødige muhamedanere – og modsat for så vidt, at han ikke selv er muhamedaner og får disse sendt fra rigelige mellemøstlige forsyninger. Det kan have mange grunde, hvoraf den mest sandsynlige er almindelig hævn (“du ville vælte mig sidste år, så her får du i ansigtet”), eller modangreb (“når polakker m.fl. er på knæ, vil de nok afholde sig fra yderligere indblanding i mine anliggender”). Men det kunne være mere kompliceret. Lukasjenko er – efter sidste års kiksede pro-vestlige kup – forbundet med Putin med navlestreng, formentlig gør han ikke noget uden hans samtykke, så den nuværende “proxy”-aggression af Hviderusland kan opfattes som russisk aggression.

Og igen kan en russer have rigtig mange grunde til at give polakker, litauere, tjekker og co. problemer. Der har længe været fjendtlige hændelser mod Rusland overalt på NATO’s østlige grænse. Polen intervenerer i alt muligt i Ukraine osv. Kort sagt: “Du har kneppet mig længe, så værsgo.” Mange centraleuropæiske patrioter så i Putin om ikke en “redning”, så i det mindste et alternativ, hvormed man kunne gøre de lokale ”godmennesker” sure (indtil for nylig var dette min position). Men det viser sig, at han ikke rigtig er en ven, eller supermagterne har ingen venner, de har kun interesser.

Hvis Putins interesse er at destabilisere NATO (og hvorfor skulle den ikke være det?), er angrebet af overflødige muhamedanere et fremragende værktøj. At oversvømme Polen og de baltiske stater med overflødige muhamedanere ville være en kortsynet strategi, hvis Rusland ville erobre disse lande (fordi det så ville finde overflødige muhamedanere der, og hvad gør man med dem? ). Men hvis han ikke vil erobre de lande, og han bare har brug for en god bestikkelse, er strategien helt fin. For russere, ikke for Baltikum eller polakker.

Set ud fra den videre udviklings synspunkt er det hele uheldigt. Den polsk-russiske konflikt vil gøre verden til et lidt værre sted for almindelige mennesker. I selve Polen giver situationen lignende spændinger som dem, der blev forårsaget i 2015 i Tyskland. De lokale medier giver Lukasjenko og Putin skylden for alt, og omvendt overdrives der i sympati for de stakkels sultne, mindreårige og uskyldige. Patrioter forbander derefter NATO (som er “ubrugelig” for landet), Polens naboer i øst ligeså. Tager vi med i betragtning, at Bruxelles og Berlin kommer til at “straffe Polen” på samme tid, gentages faktisk året 1939, hvor landet blev angrebet fra to sider. De er i krig med andre midler, men de er i krig. Polakker, men også alle omkring os, og også os, går meget grimme tider i møde.”

2 Kommentarer på "Lusen mellem to stormagts-negle: Polens gensyn med 1939"

 1. Meget interessante og indsigtsfulde betragtninger her.
  Lidt brainstorm over emnet:
  I Danmark er folk især meget opbragte og moralsk forargede over den polske abort lovgivning og mange mener at Polen alene af denne grund skal smides ud af EU, pga deres “kvindehadske” holdning.
  “Kvindehadske”??.. er det had mod kvinder at anfægte en kvindes ret at dræbe ufødte børn på samlebånd, fordi hun ikke har lyst til at få børn? Er et barn ikke et menneske med rettigheder?? Er det det, vestlige kvinder forstår ved frihed?- at slå ufødte børn ihjel?
  Er det ikke lige netop den frie abort i Vesten, der er et af problemerne? Sagen er vel følgende: Vestlige kvinder opfordres mere eller mindre til ikke at få børn, mens de indvandrende muslimske kvinder både beordres og opfordres til at få så mange børn som muligt. Sådan ser jeg uundgåeligt virkeligheden. Og så jamrer og undrer man sig utroligt nok samtidig over de lave fødselstal blandt de vestlige kvinder. Igen kikser den logiske årsag og konsekvens-tankegang fuldstændig i det kollektive vanvid, som vi alle har tilsluttet os i Vesten..
  Sådan er det ikke just i Ungarn, hvor Orban i dén grad har identificeret problemstillingen med sin belønningspolitik overfor kvinder, der får børn. Det ser også ud til at polakkerne har gjort det. Både Polen og Ungarn betragtes sjovt nok som “kvindefjendske” i Vesten. Måske vi skulle begynde at se på bjælken i vores egne øjne, før vi peger på splinten i andres?.. måske er det i virkeligheden os, der er kvindefjendske, med vores antibørn-politik?..

 2. Netop !
  Det er velsagtens lige præcis præsident Putin i Rusland der orkestrer den i gang værende hybride krig på grænsen imellem Polen og Belarus. Nu har han endelig fundet et slagkraftigt ‘våben’: Migranter der kan bruges på det af EU’s nye charter om mere international humanisme og kampen for minoriter(migranter) og deres ‘rettigheder’ til at komme ind i EU og bosætte sig hvor de gerne selv vil. Putin udfordrer EU der hvor de i dens egen selvforståelse ‘gerne’ vil være ifht. at være beskytter for de svage minoriteter(migranter) og den store universelle humanisme…Nu har det så bare fået den den totalt modsat rettede effekt ! Det er blevet for meget og igen udstiller det så EU som det rene hykleri og dysfunktionalitet.
  Vi kan vist som nation og land Danmark kun være glad for at det netop er Polen der er grænseland imod øst. Deres DNA er trimmet til at ville forsvare deres grænser og deres nationale stolthed. Tænk engang hvis det var det nye der lå op til grænsen, så ville ‘krigstrommerne’ nok haft en hel anden lyd – eller – melodi. Eller rettere – mislyd – med Tysklands nærmest selvfornægtende og skam over at være til som befolkning og nation.
  I det hele taget så er fraværet af den nationale stolthed fuldstændigt forsvundet med det nye EU: Vi er alle sammen bare en del af en stor sammenbragt ‘broget’ masse af folk, sprog og ‘gender’, og en fuldstændig perverteret tilgang til ‘humanisme’ der netop skal stå som noget helt andet end det det nationale står for: Altså en stolthed og ære i at tilhøre en bestemt nation/land med alt hvad dertil hører.
  Polen har i mange år ligget i en knaldhård sandwich imellem Tyskland(det nye) og Rusland(tidligere Sovjet), og derved igennem generationer udviklet en stærk national følelse og rodfæstning overfor den relativt unge polska nation.
  Det samme gælder de nye nationer i Baltikum – og endda også i to af vores nordiske brødreland: I Norge og Finland. Når det norske og finske flag blafrer og deres nationalhymner de toner frem så er disse to befolkninger stolte og udviser en ærefrygt som slet ikke findes i Danmark(mere).
  Og, ja hvor stolte er det store flertal egentlig over at være danske mere ?
  Det synes efterhånden at ligge på et ganske lille sted.
  Danmark tåler i den grad en form for national ‘opgradering’: Kunne indskrives i et nyt tillæg til grundloven. Men igen hvordan skulle der findes et flertal for at få sådan noget ophøjet til lov i dagens Danmark: Vel næppe !
  Jeg er selv ud af lidt polsk/østpreussisk familie idet min oldefar – opa(tysk-polsk) – på min mors side af stammede derfra. Min gamle mormor kunne i den grad bibringe mig hvad det ville sige at være stolt over sin nation – selvf. på en positiv facon. Derfor har jeg et lidt specielt forhold til netop polakkerne og folk i det tidligere Østtyskland(de har en lidt anden nationalfølelse end i dele af det øvrige Tyskland) mht. det med national stolthed.
  Nå, det var lidt af et sidespring…

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.