Jyllands-Posten, fra uafhængig national stemme til rød pamflet

Mens Dagbladet Politiken direkte konstruerer ”kendsgerninger” til sin nyhedsformidling, er Jyllands-Posten, som med chefredaktør Marchen Neel Gjertsen er gået endnu mere i Enhedslistens retning, oftest lidt mere subtil. Man søger at undgå direkte fup, men vinkler reportager i én bestemt retning. Hosstående præsentation af den tyske CDU-kandidat og tidligere leder af Det Føderale Kontor for Forfatningsbeskyttelse, Hans-Georg Maassen, er typisk.

Maassen, der er en stor faglig kapacitet med et omfattende juridisk forfatterskab bag sig, om bl.a. udlændinge- og folkeret, for så vidt en ”tysk Ole Hasselbalch”, præsenteres som yderligtgående, og hans argumentation som råben. Så er tonen sat. ”Man merkt die Absicht und wird verstimmt…” I øvrigt blev Maassens karriere som forfatningsbeskytter også afbrudt ved blotte insinuationer, idet han vovede at sætte spørgsmålstegn ved medieberetninger om forfølgelse af udlændinge i Chemnitz, som myndighederne ikke havde beviser for.

Sådan kan de, der har magten (særlig “den 4. statsmagt”), styre tidsånden på alle niveauer. Direkte løgne er egentlig unødvendige og for nemme at blive hængt ud for. Vejer den herskende (elites) opfattelse tungere end beviser, og er ordvalget konsekvent positivt farvet om dem, man vil fremme, og negativt om dem, man vil stemple, udebliver den samlede virkning ikke. Man ser det selvsagt i Ekstra Bladet, såsom i deres seneste reportage om tidligere partifællers kritik af Rasmus Paludan under overskriften ”Nu har de fået nok”. Så er vinklen jo valgt, Paludan er bare for meget… Men at Jyllands-Posten synker til samme niveau, er sørgeligt, avisens tidligere hæderværdige profil taget i betragtning.

Under redaktør H. Hansen (og med lederskribenter som H.J. Hansen) var Jyllands-Posten frem til 1950’erne det urokkelige nationale fyrtårn i dansk presse, og endnu i flere årtier derefter dominerede holdningen i avisens stof. Men de sidste 30 år er den faldet stadig mere i med tapetet af andre aviser, og medlemmerne af ”journalistisk venstreparti” cirkulerer jo nu ganske glat mellem alle ledende avisers redaktioner. Holdning er der ikke mere af, eller rettere består den i nøje at følge den vedtagne korrekthed. Således burde reportagen om Maassen jo have fokuseret på, at han langtfra at være yderfløj repræsenterer sagligheden og den normale fornuft indtil for nylig, hvor de herskende normer skred ud til at være det, der indtil for nylig var en anden, mere ægte yderfløj. Men dén vinkel er jo utænkelig på en avis, som nu flyder med på denne ekstremisme, der i dag giver målestokken for ”midte” og normalitet.

3 Kommentarer på "Jyllands-Posten, fra uafhængig national stemme til rød pamflet"

 1. Sign of the times.
  Det er det samme, der sker i USA med Tucker Carlson, der er fornuftens stemme i en vanvittig tid. Men når alle de vanvittige skriger på samme tid, så fremstilles de få tilbageværende fornuftige som vanvittige. Og hvorfor skulle det være anderledes i Europa? Vi får jo vores inspiration fra USA.
  Det er også derfor, der ikke er nogen positiv inspirerende samfundsstrømning i øjeblikket. USA er ophørt med at være et positiv for verdenssamfundet og det kommer til at ende i en ufattelig katastrofe, hvis det fortsætter med den junta, der har installeret sig selv i Washington DC nu..

 2. Igen en fordrejer. endda så meget til det grænser til Løgnhalse.

  POUL FUNDER LARSEN
  Jyllands-Postens korrespondent
  En dramatisk høring om Trump-støtters storm på Kongressen den 6. januar.

  Trump-støtters storm: Der var ganske få med røde kasketter, medens hovedparten havde sorte hjælme på.
  Nogle havde endda tatoveret Hammer og sejl på armen.

  Det er godtnok ikke den værste avis med løgne og fordrejninger.
  men POUL FUNDER LARSEN skulle holde sig noget mere til det reelle, ved at dykke ned i moradset. Der er masser af info i form af videoer.

  mere på potten
  https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE13156749/stormen-paa-kongressen-har-slaaet-en-politisk-kile-ind-hos-republikanerne/

 3. Udlændinge/migrations- og folke/-forfatningsret, menneskerettighedskonventioner etc. er i MSM fuldstændig udenfor fornuftsmæssige, saglige og ‘bæredygtige’ forstandighed. Den eksisterer simpelthen bare ikke i disse politisk korrekte medier.
  Disse bliver fordrejet alt efter hvilken ‘linje’ og ledelse der styrer stoffets ‘kulør’ dvs. om det skal venstre – eller – højre drejes/vinkles. Og gerne yderligt gående så den anden fløj jo så kan udskammes fuldstændigt.
  Her kommer den politiske korrekthed ind som det der er det styrende ‘element’, hvis indhold jo ofte skabes af de elitære segmenter i samfundet og absolut ikke af selve ‘folket’.
  Mam må som et fornufts og retsbevidst baseret menneske altså ty til andre medier end disse MSM’er og ud på alternative og politiske ukorrekte medier bla- på internettet. Og selvf. her på – Den Frie Stemme – forstås.
  Mht. til Tyskland så er der vel ret beset kun et enkelt tilbageværende politisk parti i Forbundsdagen, der repræsenter et fornuftigt, bæredygtigt og løsningsorienteret program på at få løst indvandrer-og-migrations problemerne – og det er AfD(Alternative für Deutschland): http://www.afd.de/
  Selv i den danske presse(MSM) fremstår AfD som et ekstremistisk højre parti, ja nærmest en form for ny-nazistisk. Dette er jo slet ikke tilfældet, de opsamler bare ‘bundklangen’ i folkedybet og ridder ikke med på den elitære politiske korrekthed. Men det er igen en fordrejning af et politisk partis ståsted i MSM.
  Desværre ser det endnu ud til at ingen vil samarbejde med dem, endsige lytte til dem. De er simpelthen udskammet af alle andre partier.
  I øvrigt interessant om Hans-Georg Maassen bliver valgt ind for CDU til valget i september. Måske kunne han være den der kunne række en hånd ud til AfD…Hvem skulle ellers gøre det. Nok ikke nogen af de andre kandidater for CDU eller kansler posten
  Ellers ser det ud til at indvandrer-/migrationspolitikken ender i et kæmpe sumpet morrads hvori alt hænger fast og bare forværres til det elendige.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.