Australien: Ingen indoktrinering i selvhad

Den europæiske civilisations fremmeste politiske forsvarer i Australien, Pauline Hanson, har fået regeringskoalitionens støtte til sit forslag om at udelukke ”kritisk raceteori” fra skolernes pensum.

”Critical Race Theory” er det amerikanske akademiske produkt, der taler om systemisk racisme og europæernes iboende skyld og begrundede selvhad. I øvrigt også bandlyst fra skoleundervisningen i flere republikansk ledede amerikanske delstater.

Den australske venstrefløj og aboriginerne er vrede, men man underviser jo heller ikke i teorier om jødisk verdensherredømme o. lign. Hansons initiativ er et fint eksempel på, at undervisningen må skelne mellem nyttig viden og fjendtlig propaganda.

Og det sætter jo fx EU’s protester mod Ungarns retningslinjer for seksualundervisning i relief. At udelukke den woke dagsorden fra almindelig undervisning er ikke ensretning. Ligesom den australske modstandsvilje kaster et grelt skær over danske politikeres ynkelige forsøg på at fraskrive sig ansvar for undervisningens indhold ved ikke at inkludere Muhammedtegningerne i undervisnings-kanonen.

I valget mellem alle verdens teorier og emner kan intet undervisningspensum jo være ”neutralt”, men viser allerede ved sit udvalg, om man ønsker at understøtte den vestlige civilisations grundlag, eller om man er ligeglad eller direkte fjendtlig. Australien har nu valgt det første alternativ, Danmark i bedste fald det andet.

2 Kommentarer på "Australien: Ingen indoktrinering i selvhad"

  1. Hold da op. Hun er ikke bange..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.