Den iranske radiovært Nima Zamani udstiller kollega fra Den Uafhængige: Han arbejdede for det iranske præstestyre

Nyhedsværten Nima Zamani Aliabadi fra mediet Den Uafhængige lader det mellemøstlige temperament boble over.I et længere Facebookopslag hænger Nima Zamani sin kollega, Rasmus Barud Thomsen, til tørre i offentligheden, fordi Rasmus Barud Thomsen har været ansat hos det iranske præstestyre.

“Slutteligt har vores redaktør (på Den Uafhængige, red.) Rasmus Barud Thomsen arbejdet for et internationalt medie i i blot 24 timer,” skriver Nima Zamani.Nima Zamani, der oprindeligt er uddannet jurist, prøver at bagatellisere sagen ved at kalde det iranske præstestyres tv-station Press TV for et ‘internationalt medie’.

Sandheden er, at det er velkendt, at Press TV er direkte styret af det morderiske præstestyre i Iran. Press TV modtager ikke bare økonomiske støtte, som Zamani hævder.

Nima Zamani stammer fra Iran. Hans forældre rejste til Danmark i 1985. Få år efter blev Zamani født ind i en verden af gratis velfærdsgoder, som danskerne har betalt til i årevis.

I dag hvirvler Nima Zamani pludselig sin kollega Rasmus Barud Thomsens blakkede fortid med det iranske præstestyre op fra glemslens støv. Det er en historie, der sår tvivl om dømmekraften hos den 38-årige journalist, Rasmus Barud Thomsen, der er redaktør på Den Uafhængige.

I efteråret 2008 søger det iranske præstestyre journalister, der er bosiddende i Danmark, til sin tv-station. Rasmus Barud Thomsen demonstrerer lige dele naivitet og uvidenhed, da det iranske jobtilbud kommer ham for øre:

“Jeg blev kontaktet af nogen, der fortalte om en ny international tv-station, der skulle bruge unge danske journalister til at stå foran kameraet og lave nyheder til hele verden,” fortæller Rasmus Barud Thomsen.

Den håbefulde journalist kommer til jobsamtale hos Press TV, der bestyres af præstestyrets forlængede arm i Danmark, Taleb Khallas.

Rasmus Barud Thomsen bliver prøvefilmet. Præstestyret vil se, hvordan den danske journalist virker foran kameraet. Optagelserne skal godkendes af de muslimske repræsentanter fra præstestyret, og Rasmus Barud Thomsen venter tålmodigt på svar. Dagene går. Pludselig bliver Rasmus Barud Thomsen godkendt af præstestyret, og han kan begynde i jobbet som islamisk nyhedskorrespondent.

Der er gået en rum tid. Rasmus Barud Thomsen har haft god tid til at baggrundstjekke sin ny arbejdsplads. Alligevel takker han ja til at arbejde for det morderiske styre i Teheran.

“Selv om vi på overfladen skulle have helt frie rammer, ville de (præstestyret i Iran, red.) helst have indslag, der på en eller anden måde handlede om krigen i Irak eller Afghanistan. Min første opgave skulle være at interviewe utilfredse danske soldater,” fortæller den naive Rasmus Barud Thomsen og fortsætter:

“Hvert indslag ville give 375 euro til deling mellem journalist og fotograf. Det blev meddelt, at lønnen ville komme et sted fra udlandet. Og vi fik at vide, at vi kunne få dem sendt til en bankkonto i Stillehavet, hvis vi ønskede det.”

Nu begynder journalistkollegaer at gøre Rasmus Barud Thomsen opmærksom på, hvem hans arbejdsgiver i virkeligheden er.

Den undersøgende journalist Anders-Peter Mathiasen opsnuser den ildelugtende sag med det iranske præstestyre og Rasmus Barud Thomsen. Anders-Peter Mathiasen er en anderkendt journalist, der har vundet den eftertragtede cavlingpris sammen med den tidligere Nye Borgelige-kandidat, Jeppe Juhl. Anders-Peter Mathiasen, der på det tidspunkt arbejder for Berlingske, opsøger kollegaen Rasmus Barud Thomsen, der har ladet sig indrullere under præstestyrets vinger.

“Jeg kunne ikke arbejde for en TV-station, der ejes af et styre, som fængsler deres journalister, stener utro kvinder og hænger homoseksuelle,” indrømmer Rasmus Barud Thomsen i et kritisk interview med Berlingske.

På få dage er Rasmus Barud Thomsen blevet klædt af til skinnet af journalistkollegaer.

En underfundig detalje er, at Ander-Peter Mathiasens tidligere journalistpartner, Jeppe Juhl, er onkel til Den Uafhængiges grundlægger, Asger Juhl. Mediebranchen er lille.

Nima Zamani vælger på kynisk vis at udstille sin kollega Rasmus Barud Thomsens vage dømmekraft på Facebook.

“Han sagde først op, da han blev bekendt med, at det pågældende medie modtog støtte fra det iranske præstestyre,” skriver Nima Zamani.

Den pinlige historie ender med, at Rasmus Barud Thomsen må opsige det iranske tv-job. Han lægger fadæsen bag sig og rejser tilbage til Jylland.

Senere får Rasmus Barud Thomsen et job på Ekstra Bladet, hvor han laver reklameindhold, der er forklædt som rigtige avisartikler – såkaldt “sponsorerede artikler”.

“Jeg har fundet ud af, at det jeg virkelig brænder for, det er at være historiefortæller. Det behøver ikke nødvendigvis at være super kritisk,” fortæller Rasmus Barud Thomsen.

Man kan sige, at Rasmus Barud Thomsen nok engang ender i den mere lyssky del af pressen. Denne gang er propagandaen fra det iranske præstestyre skiftet ud med skjult reklame hos Ekstra Bladet.

I dag arbejder Rasmus Barud Thomsen i redaktørstillingen på Den Uafhængige. Han arbejder, ifølge ham selv, stadig som løst ansat hos Ekstra Bladet, en investeringsfond samt hos DSB.

Den Uafhæniges morgennyheder – En Uafhængig Morgen – bliver sendt alle hverdage fra klokken 7 på tv-stationen DK4. Alle journalister på Den Uafhængige arbejder p.t. gratis – på nær radioværterne, der aflønnes med 100 kroner i timen.

Den Uafhængiges økonomi er baseret på frivillige indbetalinger, hvor abonnenter donerer 39 kroner per måned.

Spørgsmålet er, om danskerne vil betale til et nyhedsmedie, hvor redaktøren lod sig ansætte hos præstestyret i Den Islamiske Republik Iran?

Et islamisk styre, der myrder homoseksuelle og står bag morderiske terroraktioner.

*

Læs mere om Den Uafhængiges radiovært – Alexander Wils Lorenzen – der også arbejder som presserådgiver for Alternativet på Christiansborg.

Be the first to comment on "Den iranske radiovært Nima Zamani udstiller kollega fra Den Uafhængige: Han arbejdede for det iranske præstestyre"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.