Journalist Asger Juhls medie Den Uafhængige overrasker: Mange tråde til Iran

Det nyetablerede medie ‘Den Uafhængige’ er begyndt at sende morgennyheder til danskerne. Alle hverdage klokken syv leveres historierne af en række nyhedsværter. 
En gennemgang af medarbejderstaben bag Den Uafhængige afslører, at der kan trækkes flere tråde til Den Islamiske Republik Iran. Et shariadiktatur, der står bag terrorisme og krænkelser af basale menneskerettigheder. 
*
– Nima Zamani Aliabadi, nyhedsvært på Den Uafhængige. 32-årige Nima Zamani stammer fra Iran og kalder sig selv iraner. Begge hans forældre er asylansøgere, der rejste væk fra det iranske præstestyre.
Nima Zamani har erklæret, at han tilhører venstrefløjen.
Den jurauddannede indvandrer har tidligere arbejdet som radiovært på licensstationerne Radio24syv og Radio4. 
Nima Zamani er bedste ven med den berygtede sexkrænker, Mads Aagaard Danielsen, der tidligere var en profileret vært på DR. Mads Aagaard Danielsen har blandt andet chikaneret Nima Zamanis værtskollega på Den Uafhængige, Kristian Danholm. 
Nima Zamanis barndomsven – Mads Danielsen – har skrevet ‘kælent’ til Kristan Danholms iranske kæreste, som Danielsen har været kollega med. Kristian Danholm tog anstød af den flirtende tone fra den berygtede DR-vært, og Kristian Danholm har efterfølgende karakteriseret Mads Aagaard Danielsen som ‘bindegal’. 
– Ali Aminali, radiovært på Den Uafhængige. 39-årige Ali Aminali er muslim og er født i den iranske by Shiraz. Han kom til Danmark som femårig og er uddannet socialrådgiver – et populært fag blandt indvandrere, fordi mange andre udlændinge er i kontakt med netop socialrådgivere. 
Muslimske Ali Aminali er stærkt kritisk over for den dansksindede bevægelse Generation Identitær, som han kalder fascister. 
Ali Aminali mener, at Islamisk Stat-terrorister og deres børn skal hjælpes til Danmark. 
– Rasmus Barud Thomsen, redaktør på Den Uafhængige. 38-årige Rasmus Barud Thomsen har været ansat hos det iranske præstestyres medie, Press TV. I 2008 indgik Rasmus Thomsen en aftale med præstestyret og var ansat i en kort periode hos shariadiktaturet. Den dengang 26-årige journalist fortalte, at han og en fotograf ville blive aflønnet med cirka 2800 kroner for hvert nyhedsindslag, der blev leveret til præstestyret. 
Det iranske præstestyre er kendt for at bedrive terrorisme, undertrykke kvinder og dræbe homoseksuelle mænd. 
– Kristian Danholm, nyhedsvært på Den Uafhængige. 49-årige Kristian Danholm lever i et parforhold med den iranske kvinde Misha Zand. Sammen har de en datter på to år. 
Misha Zand var en flittig gæst på Kristian Danholms tidligere arbejdsplads, Radio24syv, hvor han også var redaktør. 
42-årige Misha Zand er født i den iranske hovedstad Teheran. Misha Zand kom til Danmark i 1989, men søgte først asyl to år senere. Hun fik opholdstilladelse i 1992. 
Misha Zand er en kontroversiel person i det iranske parallelsamfund. Misha Zand er flere gange blevet beskyldt for at have nære tråde til det iranske præstestyre. En beskyldning som ingen indtil nu har kunnet bevise. 
Misha Zand tilhører venstrefløjen og kunne blandt andet opleves i et multikulturelt program på Radio24syv, hvor den iranske indvandrer Poya Pakzad var vært. 
Efterfølgende blev Poya Pakzad, der er født i Iran, ansat i Enhedslisten, og Poya Pakzad satser nu på at blive partiets repræsentant i folketinget efter næste valg. Poya Pakzad og Misha Zand er begge aktive på den iranske hjemmeside ‘Alt om Iran’. 
Misha Zand deltager ofte i politiske slagsmål i det iranske indvandrermiljø. Der bliver skrevet ringeagtende opslag på de sociale medier, hvis iranske indvandrere involverer sig med danske højrefløjspartier. 
Den iranske indvandrer, Anahita Malakians, fik prædikatet ‘desperat’, da det gik op for Misha Zand, at Malakians stillede op for Nye Borgerlige ved folketingsvalget i 2019. 
Også Dansk Folkepartis politiker, Isabella Sarchar, fik politisk modstand fra Misha Zand, da den unge kvinde stillede op ved seneste kommunalvalg. 23-årige Isabella Sarchar har iranske forældre og har taget jødedommen til sig. Det var i overkanten for iranske Misha Zand. 
*
Det er opsigtsvækkende, hvor mange tråde til Den Islamiske Republik Iran, der udgår fra journalisterne på Den Uafhængige. Tiden vil vise om, journalistikken kommer til at bære præg af de mange iranske forbindelser. 
Den Uafhængiges morgennyheder – En Uafhængig Morgen – kan ses alle hverdage på tv-stationen DK4, der betaler 5000 kroner om måneden til Den Uafhængige. 
I dag har Den Uafhængige omkring 1200 betalende abonnenter. Det er ikke oplyst, hvor mange af de betalende lyttere, der kommer fra Iran. 
*
Læs mere om Den Uafhængiges nyhedsvært, der også arbejder for Alternativet på Christiansborg

Læs også om de mange indvandrere og muslimer, der ansat på Den Uafhængige

2 Kommentarer på "Journalist Asger Juhls medie Den Uafhængige overrasker: Mange tråde til Iran"

  1. Jeg ville være overrasket, hvis de IKKE havde tråde til islam… man har vænnet sig til at mediebilledet er mere og mere domineret af fremtidens herrefolk.

  2. De fleste licens betalte main-stream medier i DK og andre europæiske lande er i mere eller mindre grad i dag så gennemsyret af fremmedartede og fjendtlige kulturer personer der har som sit ypperste formål, at forvandle vores nationer til multi-kulti-etnicitisme, så de på sigt kan overtage styringen af vores samfund. Det vil Lars Løkkes (tidl. statsminister) kommende nye politiske parti helt uden tvivl også blive…

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.