Det tyrkisk folketingsmedlem Lars Aslan udråbt som mobber: Fik kvinde til at græde

Folketingmedlemmet Lars Aslan Rasmussen er lige nu centrum i en sag, der omfatter grov mobning af en kvindelig medstuderende fra gymnasietiden.

Den tyrkiske politiker skulle angiveligt have opført sig ‘yderst ubehageligt’ over for sit offer, der ofte måtte køre grædende hjem fra gymnasiet.

Det er den kvindelige bibliotekar Anne Mejlhede, der fremsætter anklagerne mod Lars Aslan Rasmussen.

Lars Aslan og Anne Mejlhede har gået på Metropolitanskolen i København mellem 1995 og 1998. Det er i disse år, at mobningen, ifølge Anne Mejlhede, er foregået.

Mobbeofferet fortæller, at Lars Aslan levede et dobbeltliv som ‘den gode elevrådsformand’ og den ubehagelige mobber, der jagtede sit offer i frikvarteret.

Mobberiet skulle angiveligt have taget udgangspunkt i Anne Mejlhedes efternavn, som Lars Aslan skrev ‘grimme ting’ om på et bord i et klasselokale.

Lars Aslan blev uddannet skolelærer i 2005. Syv år efter han har forladt Metropolitanskolen.

Anne Mejlhede er gift med en lokalpolitiker fra Nye Borgerlige, der stillede op til kommunalvalgkampen i 2017.

Lars Aslan har tyrkiske rødder (Aslan betyder løve på tyrkisk, red.), og han er vokset op i et hjem med muslimske traditioner, hvor faren Hassan ikke rørte svinekød og alkohol.

“Min fars historier om barndommen i hjemlandet satte sig fast i mig for altid,” fortæller Lars Aslan.

Den socialdemokratiske politiker anser Tyrkiet som ‘sit andet hjemland’. Hans far kom til Danmark for at arbejde i 1971, hvor han fandt en dansk kæreste på et jugoslavisk dansested i København. To år efter det multikulturelle møde på dansegulvet kommer Lars Aslan til verden.

Lars Aslan er en omstridt skikkelse i indvandrermiljøet på grund af sine politiske udmeldinger. Den 42-årige politiker har ofte været centrum i interne opgør i det tyrkiske migrantmiljø, hvor Tyrkiets Recep Tayyip Erdoğan og det kurdiske spørgsmål kan få sindene i kog.

En tyrkisk ‘Nemlig.com’-chauffør har tidligere truet med at melde Lars Aslan til den tyrkiske ambassades såkaldte ‘stikkerlinje’ på grund af Aslans syn på præsident Erdogan. Lars Aslan har tyrkisk-kurdiske rødder.

Anklagerne mod Lars Aslan er postet i en Facebookdebat hos Kristeligt Dagblad, der har bragt en artikel om den tyrkiske politiker, der selv føler sig som et mobbeoffer.

Dette åbenlyse hykleri fik mobbeofferet til at reagere prompte.

“Den hellige Lars Aslan Rasmussen mobbede mig på det groveste,” lyder anklagen fra Anne Mejlhede.

Kristeligt Dagblad har efterfølgende slettet vidneudsagnet fra Anne Mejlhede.

Den danske journaliststand ønsker at beskytte en tyrkisk politiker – fra regeringspartiet Socialdemokratiet – imod mobbeanklager fra en dansk kvinde.

Be the first to comment on "Det tyrkisk folketingsmedlem Lars Aslan udråbt som mobber: Fik kvinde til at græde"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.