Syrienjihadister trækker medierne rundt ved næsen

Syrienjihadister fra Danmark skyder til måls efter fotos af Kurt Westergaard, Anders Fogh Rasmussen og Naser Khader. (Foto: YouTube)

Nedenstående er en ældre postering fra Ballet Magnifique:

“Det er kun få uger siden (juli 2018, red.), at TV 2 i et langt program med titlen Fanget i Syrien holdt mikrofonen for syrienjihadisten Ömer Kücükavci, der efter Islamisk Stat ‘s sammenbrud ønsker at komme til Danmark. Ömer Kücükavci har tyrkisk statsborgerskab, og hvordan det kan blive til en opgave for Danmark at modtage en terrorist med tyrkisk statsborgerskab, der sidder fængslet i en kurdisk interneringslejr i Syrien, er et såkaldt godt spørgsmål.

Måske har du også hørt om færingen Adam Johansen? Adam Johansen fik i april en dom på fire års fængsel for at lade sig træne og hverve af Islamisk Stat (IS) i Syrien. Men han fik lov til at beholde sit danske pas.

Ritzau kalder i BT syrienkrigeren Adam Johansen for “familiefar”, mens Information ‘s journalist Sebastian Abrahamsen omtaler Adam Johansen som “færing” i et langt portræt med rubrikken “Færingen, der ville svinge profetens sværd”. Sandt er det, at Adam Johansen er far til et barn, men han valgte at forlade sin hustru og sin søn for at rejse til Syrien for ifølge eget udsagn at “gøre en forskel”. Så som så er det også med det færøske, som Information ellers lægger vægt på i overskriften til portrættet af Adam Johansen.

Adam Johansen blev født i Torshavn på Færøerne i 1990 som søn af en dansk mor og en tunesisk far. Men da han var tre år gammel, flyttede familien til Nørrebro i København, hvor han voksede op. For kort tid siden skiftede Adam Johansen i øvrigt navn. Han hed indtil for nylig Sami el Aouay. Bortset fra en enkelt indskudt bemærkning – “Adam Johansen – blandt venner kendt som Sami” – finder Information det åbenbart ikke opportunt at omtale “færingen” ved sit rigtige navn.

Sami el Aouay / Adam Johansen blev som 18-årig islamisk viet med den danske konvertit Mai. Parret havde mødt hinanden gennem Adnan Avdic – en dansk-bosnisk salafist og terrorsympatisør, der blandt andet er kendt for at have hyldet terrorangrebene på Lars Vilks Komiteen og synagogen i København.

Siden flyttede parret til Aarhus, hvor Sami el Aouay begyndte at færdes i miljøet omkring moskeen på Grimhøjvej i Brabrand. Sami el Aouays omgangskreds i Aarhus talte blandt andet brødrene Hamza Hallak og Ahmad Hallak. Hamza og Ahmad Hallak kom ifølge Syrienblog i Sultan Ayyub Moskeen på Nørre Allé i Aarhus C, hvor de blev radikaliseret. Senere rejste de to brødre til Syrien, hvor den yngste bror Ahmad Hallak formodes at være blevet dræbt.

I 2012 flyttede Sami el Aouay og konen Mai tilbage til København, efter de havde fået en søn. Her levede parret af kontanthjælp.

Mai var efter en turbulent barndom, hvor hun blandt andet var anbragt på et opholdssted, konverteret til islam som 18-årig og begyndt at gå med tørklæde. Da hun mødte Sami el Aouay, begyndte hun at dække sig helt til.

Efter at være flyttet tilbage til København fik Sami el Aouay kontakt til sin barndomsven Shiraz Tariq (også kendt som “Abu Musa”), der var lederen af Kaldet til Islam – en gruppe af radikale salafister, som ønskede at leve i et kalifat.

Sami el Aouay blev medlem af Kaldet til Islam. Gruppen uddelte flyers ud og arrangerede demonstrationer mod Vestens forhånelser af Muhammed, hvor der blev råbt “jihad” og “Obama, Obama, vi elsker Osama”. Kaldet til Islam talte også Salik Zahid og Ehsan Zarar (en fætter til Shiraz Tariq).

Shiraz Tariq, Salik Zahid og Ehsan Zarar rejste siden til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. Alle tre er siden blevet dræbt i kampe for Islamisk Stat. Shiraz Tariq blev dræbt 24. september 2013 i Latakia-provinsen i Syrien. Fætteren Ehsan Zarar menes dræbt i juni 2014 i Syrien. Der er ingen oplysninger tilgængelige omkring Salik Zahids præcise skæbne.

Sami el Aouay rejste også til Syrien og tilsluttede sig Islamisk Stat som “kæmper”. Efter fem måneder i en krigszone i Syrien besluttede Sami el Aouay sig for at rejse tilbage til Danmark. Sami el Aouays far måtte hjælpe ham med at få udstedt et nødpas, da han havde afleveret sit pas til Islamisk Stat ved grænsen. I foråret 2014 vendte Sami el Aouay tilbage til Danmark, hvor han blev afhørt af PET.

I 2016 modtog PET en række dokumenter fra Interpol i Washington. De indeholdt en liste med navne på flere end 5000 udenlandske krigere, der havde meldt sig til Islamisk Stat, og de indmeldelsesblanketter, som de udenlandske krigere havde udfyldt ved indrejsen.

17 af navnene på listen havde tilknytning til Danmark. Et af navnene var Sami el Aouay. Han havde ifølge indmeldelsesblanketten meldt sig som “kæmper”. Sami el Aouay blev anholdt og tiltalt for at have ladet sig hverve og træne af Islamisk Stat.

Under retssagen oplyste Sami el Aouay – nu Adam Johansen – at han går ind for sharia og ikke tror på demokrati. Han fortalte, at han var rejst til Syrien for at yde nødhjælp og “gøre en forskel”. Sami el Aouays forklaringer blev tilsidesat af retten, og han fik fire års fængsel. Først ved byretten og siden ved landsretten. Sami el Aouay fik imidlertid lov til at beholde sit danske statsborgerskab, selv om han også er tunesisk statsborger. Flere andre hjemvendte syrienkrigere er ellers blevet frakendt deres danske statsborgerskab. Både byretten og landsretten vurderede, at Sami el Aouays tilknytning til Danmark er for stærk til, at han kan udvises til Tunesien.

Men det sidste ord er ikke sagt i sagen. Højesteret skal vurdere om, Sami el Aouay kan fratages sit danske statsborgerskab. Det har Procesbevillingsnævnet besluttet. Hvornår sagen kommer for højesteret vides ikke i skrivende stund.

*

Sami el Aouay er ikke den første terrorist, der har skiftet navn til et mindre muslimsk et af slagsen. Palæstinensiske Abdul Basit Abu-Lifa, der blev idømt syv års fængsel i terrorsagen fra Glostrup, skiftede siden navn til det jødiskklingende Isaac Meyer. Marokkaneren Said Mansour (også kendt som “Boghandleren fra Brønshøj”), der er dømt for terror, pædofili og cykeltyveri, hedder nu Sam Mansour.”

(Kilder: Information, BT, Syrienblog med flere)

Giv Hard Line din vælgererklæring her

2 Kommentarer på "Syrienjihadister trækker medierne rundt ved næsen"

  1. islam er og bliver sygdom tusind gange værre end covid-19

  2. Desværre står det klart allerede nu at de totalitære ideologier er ved at vinde overalt. Her i Danmark trykkes vi fra flere sider; klimafanatikere, rødgardister og “venligboere” indenrigs, som i parantes bemærket kun er venligt indstillede overfor fremmede fjender; samt de fremmede fjender selv både i udlandet og her, og hvis infiltrationspolitik er lykkedes udover al forventning og også udover hvad de selv turde håbe på i deres vildeste drømme..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.