Har Bwalya Sørensen nogensinde haft et arbejde?

Frihedens Stemme forsøgte at finde ud af, om Black Lives Matter-talsmanden Bwalya Sørensen nogensinde har haft et arbejde og bidraget til det danske samfund, som hun gang på gang beskylder for at være racistisk. Det viste sig sværere at få opklaret end som så. 

“Hej, det er Bwalya,” lyder det i den anden ende af telefonen. 

Der er solskin i stemmen. Men det forandrer sig hurtigt, da jeg præsenterer mig som Uwe Max Jensen – journalist på Frihedens Stemme. 

“Du er ikke journalist,” lyder det anklagende fra Bwalya Sørensen. 

“Jo, jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2008 – sommerholdet,” oplyser jeg. 

Jeg fortæller Bwalya Sørensen, at jeg er i gang med at skrive en artikel, der skal afdække om, hun nogensinde har haft et arbejde og dermed bidraget til det danske samfund via skatten. 

“Hvilken relevans har det,” lyder det surt fra Bwalya Sørensen. 

“Det har relevans for den artikel, jeg er blevet bedt om at skrive for Frihedens Stemme,” siger jeg i håbet om at få et svar. 

“Dut … dut … dut …” 

Jeg er i tvivl om, telefonforbindelsen er blevet afbrudt ved en fejl, så jeg ringer op igen. 

“Hvis du ringer til mig én gang til, melder jeg dig til politiet,” truer Bwalya Sørensen, da jeg kommer igennem til hende igen. 

“Betyder det, at du ikke vil udtale dig?” når jeg at spørge. 

“Dut … dut … dut …”

Jeg opgiver at få Bwalya Sørensen i tale og sender i stedet en sms:

“Har du nogensinde haft et arbejde og bidraget med skat via dette arbejde til det danske samfund? I bekræftende fald hvilket arbejde var der tale om?” 

24 timer senere har jeg endnu ikke hørt fra Bwalya Sørensen. 

I en artikel i Arbejderen fra februar 2016 fremgår følgende:

“Hun (Bwalya Sørensen, red.) er alenemor, men det er kun den yngste af de fire børn, der stadig bor hjemme. Bwalya Sørensen er it-konsulent, men i øjeblikket arbejdsløs efter en sygeperiode på grund af flere blodpropper.”  

I 2016, da hun bliver interviewet af Arbejderen, var Bwalya Sørensen en del af bevægelsen Bekæmp Fattigdom NU. Kort tid senere grundlagde Bwalya Sørensen den danske afdeling af Black Lives Matter. 

Af Ekstra Bladet fremgår følgende af en artikel publiceret i juni 2020:

“Bwalya Sørensen kom til Danmark som 18-årig, hvorefter hun har læst til datamatiker. Siden har hun arbejdet som it-konsulent i mange år for flere forskellige større virksomheder.”

Ifølge Bwalya Sørensen er hun blevet fyret fra en eller flere af de pågældende virksomheder grundet racisme:

“– Jeg er blevet kaldt abe på mit arbejde. Jeg er også blevet fyret, fordi en hvid har fortalt, at jeg har sagt sådan og sådan, siger Bwalya Sørensen.

– Det er svært at forsvare sig som sort. Den hvide har ret, og så har chefen siddet med tårer i øjnene og smidt mig ud, så der var fred, fortæller hun.”

På LinkedIn kalder Bwalya Sørensen sig for Juliet B Sørensen. Her fremgår det, at hun har været ansat forskellige steder. Om der er tale om kommunal aktivering eller egentlige ansættelser er ikke muligt at afgøre på baggrund af informationerne hos LinkedIn.

Bwalya Sørensen har gjort karriere som talsmand for Black Lives Matter Denmark. I den forbindelse er pengene tilflydt kassemester Bwalya Sørensen fra BLM i en lind strøm via  Mobilepay. Ifølge Ekstra Bladet var sommerens pengeindsamling til ‘Black Lives Matter Denmark’ ikke registreret ved det danske indsamlingsnævn, og indsamlingen til BLM overtrådte dermed indsamlingsloven.

 
Ekstra Bladet har flere gange kontaktet Bwalya Sørensen telefonisk og via sms samt henvendt sig til Black Lives Matter Denmark på organisations sociale medier for at få en forklaring. Men heller ikke Ekstra Bladet har fået svar fra Bwalya Sørensen. 

(Foto af Bwalya Sørensen: Uriasposten)


Se også Kunstner Katrine Dirckinck-Holmfeld anklager danskerne for racisme: Hendes familie købte og ejede slaver

11 Kommentarer på "Har Bwalya Sørensen nogensinde haft et arbejde?"

  1. hun er en skide samfundsnasser💩

  2. Ja, lidt research og så må man vel kunne spore, hvor de indsamlede blm-penge reelt er havnet..

  3. Det ville være på sin plads at lade hunden besørge på hendes dørmåtte..
    – Men eftersom man jo skal have nøgle til hendes opgang, så bør jo istedet sende lorten pr. post til hende.. Hun bør vel få en fortjent julegave (og sådan nogle som hende elsker jo gratis ting)!

  4. Ud med den fede kælling.

  5. Et endnu større mysterium er, hvor sirenens danske mand befinder sig. Er han forsvundet i et sort hul? Og er han gladere, hvor han er i dag?

  6. en kælling med lyserødt indtræk🙈

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.