Anklageskrift: Arabisk rollemodel udpegede Rasmus Paludan som mål inden drabsforsøg i Aarhus

Grundlovsdag 5. juni 2020 om eftermiddagen demonstrerede Rasmus Paludan og Stram Kurs på et græsareal på hjørnet af Åby Ringvej og Dr. Holsts Vej i Åbyhøj i Aarhus. Omkring klokken 15.25 forcerer den på tidspunktet 52-årige Noureddine Mahmoud Abdul Aziz politiafspærringen omkring demonstrationen, trækker en 12 centimeter lang kniv og løber i retning mod Rasmus Paludan. Grundlovsdag – danskernes nationaldag – eksploderer i et voldeligt knivangreb på demokratiet.

Rasmus Paludan løber hen til Politiets Efterretningstjenestes bil, og han bliver straks evakueret af sine livvagter. Flere politifolk trækker deres pistoler og råber ad Noureddine Aziz, der er iklædt et karakteristisk hvidt jakkesæt og et stribet slips. Flere ghettobeboere og tilskuere prøver at få politiet til at sænke deres våben. Man prøver at gøre knivmanden Noureddine Mahmoud Abdul Aziz til et offer:

“Han er syg. Han gør ikke noget,” lyder det fra en tilskuer.

På et tidspunkt stikker Noureddine Mahmoud Abdul Aziz den islamiske ‘jihad-finger’ i vejret. Et religiøst fingertegn, der skal symbolisere, at der kun findes én gud – muhamedanernes Allah.

Noureddine Mahmoud Abdul Aziz smider ikke kniven trods adskillige opfordringer fra politifolkene. Der lyder et skud, og Noureddine Mahmoud Abdul Aziz falder om – ramt af skud i benet.

Efterfølgende går utilpassede indvandrere i Gellerupparken amok. Indvandrere maskerer sig og kaster sten mod ordensmagten. Et scenarie, der vækker mindelser om de palæstinensiske uroligheder på Vestbredden i Israel. En video fra ghettoområdet viser, hvordan en større gruppe mennesker affyrer fyrværkeri mod politiets mandskab.

“Altså, jeg har det ikke skidegodt, men jeg er ikke kommet fysisk til skade,” fortæller Rasmus Paludan, da han er blevet evakueret fra gerningsstedet.  

Kort efter anholdelsen af Noureddine Mahmoud Abdul Aziz bliver endnu en mand anholdt. Der er tale om Alaa Mohamad, som ejer Restaurant Hamdan i Bazar Vest i Aarhus. I 2009 præsenterer mediet Gellerup.nu Alaa Mohamad som en rollemodel, der har kæmpet sig bort fra bistandshjælp for i stedet at blive ejer af en restaurant.  

Ifølge anklageskriftet spiller Alaa Mohamad en afgørende rolle i drabsforsøget på Rasmus Paludan. Alaa Mohamad har “med råd, dåd og tilskyndelse” opfordret Noureddine Aziz til at dræbe Rasmus Paludan, “idet han viste ham en video med Rasmus Paludan, ligesom han udpegede og gav Noureddine Aziz kniven, der skulle anvendes til drabet, kørte til gerningsstedet og mødtes med Noureddine Aziz, hvor Alaa Mohamed udpegede Rasmus Paludan alt i den hensigt, at Noureddine Mahmoud Abdul Aziz skulle dræbe Rasmus Paludan, hvorefter Noureddine Aziz – imens Alaa Mohamed var til stede ved gerningsstedet – med en kniv i hånden løb gennem politiafspærringen og frem mod Rasmus Paludan i den hensigt at dræbe ham med knivstik, hvilket mislykkedes, idet politiet hindrede drabsforsøget.”

Forud for drabsforsøget på Rasmus Paludan mødes de to palæstinensere Noureddine Aziz og Alaa Mohamad i Gellerup. 

“Han skal ikke komme her til os. Jeg slår ham ihjel,” har Noureddine Aziz ifølge en kilde sagt i timerne inden Rasmus Paludans besøg i Åbyhøj. Noureddine Aziz mener tydeligvis, at det vestlige Aarhus er islamisk område, hvor danskere ikke længere har adgang i forbindelse med politiske demonstrationer.

Noureddine Aziz går under kælenavnet ‘Nour Antar’, der betyder ‘den arabiske ridder’ – en reference til den arabiske helteskikkelse Antarah ibn Shaddad.

Noureddine Aziz’s drabstrusler falder få timer før, at Rasmus Paludan og andre medlemmer af Stram Kurs har annonceret deres ankomst til Aarhus.

Der er trængsel i det mellemøstlige indkøbscenter Bazar Vest, der ligger et stenkast fra Gellerupparken. Danskerne fejrer deres nationaldag, men blandt araberne i bazaren er det store samtaleemne Rasmus Paludans politiske arrangement senere på dagen. Noureddine Aziz er stærkt ophidset, mens han messer sine politiske dødstrusler i den menneskefyldte bazar.

Noureddine Aziz har tidligere boet i flygtningelejren Nahr Al-Barid, der ligger 16 kilometer fra Tripoli i det nordlige Libanon. Han kommer til Danmark i begyndelsen af 1990erne og bor først på Sjælland, men flytter siden til ghettoen Gellerupparken i Aarhus. Det meste af sit liv i Danmark har Noureddine Aziz været førtidspensionist som følge af psykisk sygdom. Det afholder ham ikke fra at stifte familie, og han får flere sønner.

Noureddine Aziz er afhængig af nervemedicin, og han har flere gange været indlagt på psykiatriske afdelinger. I begyndelsen af 2020 er Noureddine Aziz indlagt på sengeafsnit 10 for psykose på psykiatrisk afdeling ved Aarhus Universitetshospital. Under sin indlæggelse kontakter Noureddine Aziz en ven, der ringer til en kvindelig psykiatrisk patient og udsætter hende for telefoniske sextrusler:

“Det eneste, jeg kunne høre i røret, var mandlige vejrtrækninger og en stemme, der sagde, at han havde lyst til mig. Jeg fandt bagefter ud af, at Nour (den drabssigtede, red.) havde sagt til sin ven, at han kunne ‘ordne’ mig, hvis han ville,” fortæller den chokerede kvindelige patient.

Noureddine Aziz’s stamsted i Bazar Vest er Alaa Mohamads falafelrestaurant. Der er tale om et mindre arabisk spisested med en træbeklædt facade. Her kan man få en ‘rulle falafel’ med sodavand til 40 kroner, der kan indtages ved de små caféborde med hvide træstole.

På grundlovsdag er stemningen på kogepunktet i den arabiske bazar i Danmarks næststørste by.

Der er cirka fem timer til, at Rasmus Paludan ankommer til ghettoområdet. En muslim fortæller, at han prøver at tale Noureddine Aziz fra at udføre dødstruslerne:

“Lad være med at gøre noget,” formaner vennen.

Selvom Noureddine Aziz tydeligt udtaler, at han vil dræbe Rasmus Paludan, bliver myndighederne ikke kontaktet. Mordtrusler mod vantro danskere er ikke noget, man giver myndighederne besked om i Gellerupparken.

Klokken cirka 12.45 går Noureddine Aziz til fredagsbøn i den lokale moské. Fredens Moské er et radikaliseret samlingssted, hvor imamen rådgiver kvinder til at finde sig i flerkoneri, og kvinderne belæres om, at de ikke må nægte at have sex med deres mænd.

Bønnen i Fredens Moské varer omkring en time, og Noureddine Aziz vender derefter tilbage til Bazar Vest.

Klokken er omkring 14. Der er kun en time til, at Rasmus Paludan ankommer til ghettoområdet sammen med livvagterne fra Politiets Efterretningstjeneste.

Det er uklart, hvad, der sker i den aarhusianske bazar i timen op til Paludans ankomst. En kilde mener, at det er i dette tidsrum, at det politiske attentat planlægges:

“De har dummet sig. Nogle af vores venner i bazaren har dummet sig,” fortæller en mand, der kender til forholdene omkring Bazar Vest.

Det er ikke slået fast om, Noureddine Aziz går direkte fra moskéen til falafelrestauranten i Bazar Vest, hvor han bliver opildnet til at dræbe Rasmus Paludan.

Restaurantejeren Alaa Mohamad beskrives af kilder som en ‘meget stille og rolig person, der ikke hilser, medmindre man hilser på ham’. 41-årige Alaa Mohamad har en fortid i flygtningelejren Al-Jalil i Baalbek i det østlige Libanon, hvor han har opholdt sig, inden han kom til Danmark. Efter ankomsten til Velfærdsdanmark har den 41-årige palæstinenser været på kontanthjælp i flere år, inden han køber spisestedet i bazaren. Alaa Mohamad bor i Gellerupparken med sin kone og små børn

Ifølge anklageskriftet overrækker Alaa Mohamad en kniv til Noureddine Aziz kort inden Rasmus Paludans ankomst i Åbyhøj lidt efter klokken 15. Alaa Mohamad kører ifølge anklageskriftet til Åbyhøj, hvor han udpeger Rasmus Paludan for Noureddine Aziz.  

Kort tid efter står Noureddine Aziz foran Rasmus Paludan med en kniv hævet over hovedet. Flere kilder hører Noureddine Aziz råbe: “Allahu akbar” på klingende arabisk.

Noureddine Aziz svinger med kniven, og han bryder igennem politiets afspærring i form af en blafrende rød-hvid plastikstrimmel. Rasmus Paludan løber ind i en ventende bil med PET-vagter og bliver evakueret fra stedet. I sekunderne efter trækker betjente fra Østjyllands Politi deres pistoler og beordrer Noureddine Aziz til at smide kniven. Noureddine Aziz ignorerer ordren, og politiet affyrer et varselsskud.

Noureddine Aziz er rasende og vifter med kniven. Han råber flere arabiske gloser ud i luften:

“Fjern ham (Rasmus Paludan, red.) herfra eller jeg slår ham,” lyder det fra  Noureddine Aziz. 

Politiet handler hurtigt. Få øjeblikke efter ligger Noureddine Aziz på jorden – skudt i højre ben.

En lokal muhamedaner tager knivmanden Noureddine Mahmoud Abdul Aziz i forsvar på Facebook.

Noureddine Mahmoud Abdul Aziz er p.t. indlagt på retspsykiatrisk afdeling, mens Alaa Mohamad sidder fængslet i Randers Arrest. 

Udover henholdsvis drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg på Rasmus Paludan er Noureddine Mahmoud Abdul Aziz og Alaa Mohamad anklaget for henholdsvis trusler og medvirken til trusler mod fire tilstedeværende polititjenestemænd.

Der nedlægges over for Alaa Mohamad påstand om fængselsstraf. Der nedlægges over for Noureddine Mahmoud Abdul Aziz påstand om dom til behandling på psykiatrisk afdeling med tilsyn af Kriminalforsorgen i forbindelse med afdelingen under udskrivning, således at Kriminalforsorgen sammen med overlægen kan træffe bestemmelse om genindlæggelse. Der nedlægges påstand om, at der ikke fastsættes en længstetid for foranstaltningen. Der tages over for Noureddine Aziz forbehold for at nedlægge påstand om udvisning.

Sagen kommer for Retten i Aarhus.   

I forbindelse med drabsforsøget er Noureddine Aziz iklædt et karakteristisk hvidt jakkesæt og et stribet slips.

Giv Hard Line din vælgererklæring her

4 Kommentarer på "Anklageskrift: Arabisk rollemodel udpegede Rasmus Paludan som mål inden drabsforsøg i Aarhus"

  1. Fin illustration; ligner en Uwe Max-création.. ✌

  2. indfør dødsstraf, så ville være færre muslimer i Danmark, fordi 66% af dem, er kriminelle

  3. Naturligvis bør Noureddine Aziz få en lang og grundig behandlingsdom, hvor han skal behandles med talrige elektrochok-behandlinger, inden han kan erklæres rask nok til den efterfølgende udvisning, så han kan få lov til at blive en føjelig grøntsag hjemme hvor han hører til!!!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.