Plejehjemsansat i Københavns Kommune: Jeg var den eneste, der kunne dansk

En dansk kvinde, der har flere års erfaring som vikar på københavnske plejehjem, fortæller nu om åbenlyse plejesvigt af ældre borgere i de kommunale institutioner.

Der viser sig, at Københavns Kommune rekrutterer personale med flygtningebaggrund, der angiveligt ikke har evnerne til at passe plejekrævende ældre mennesker.

“Jeg har været på vagt en weekend i en afdeling med 39 beboere og syv vikarer, hvor jeg var den eneste, der kunne dansk,” lyder den rystende beretning.

Den danske plejehjemsvikar er akademisk uddannet som farmaceut og var ansat i Københavns Kommune mellem 2015 og 2018. Som farmaceut har man en særlig indsigt i medicinering og omsorg til ældre beboere.

Det kan have store sygdomsmæssige konsekvenser, hvis en plejehjemsansat ikke kan læse dansk eller forstå den ældres sprog, når der eksempelvis skal fordeles medicin:

“De mennesker (plejere med indvandrerbaggrund, red.) har så ansvaret for de ældres medicin … på et sprog som de færreste demente eller dårligt hørende forstår,” lyder det fra den farmaceutuddannede plejehjemsvikar.

Whistlebloweren, der udpeger Københavns Kommunes plejesvigt, har været tilknyttet et plejehjem i Københavns Nordvestkvarter. Her er der en særlig stor koncentration af migranter med ikke-vestlig baggrund.

Da social- og sundhedsuddannelser er blevet populære blandt ikke-vestlige indvandrere de senere år, ender mange udlændinge i plejejobs i deres egne nærområder. Derfor ses et voksende antal ikke-vestlige ansatte på Hovedstadsområdets plejehjem.

Dette er et rystende indblik i den kommunale plejesektor i København.

En veluddannet dansk sundhedsansat har haft ansvaret for 39 plejehjemsbeboere i fællesskab med ikke-vestlige kollegaer.

Den danske plejehjemsansatte var den eneste af de vagtsatte medarbejdere, der beherskede det danske sprog.

Velkommen til ældreplejen i Danmark.

3 Kommentarer på "Plejehjemsansat i Københavns Kommune: Jeg var den eneste, der kunne dansk"

  1. endnu et argument for remigration, vi kan ikke bruge de fremmede.

  2. Hvis næsten alle ansatte på plejehjemmene er fremmede er det jo også lettere at skjule ligegyldighed og bevidst svigt overfor de ældre. Som senest set i Helsingør med den verbale tilsvining fra den gambianske ansatte mod den ældre danske kvinde. Jeg ville heller ikke blive overrasket hvis der kommer tilfælde hvor ansatte myrder ældre mennesker. Smart taktik af politikerne. De må virkelig, virkelig hade den danske befolkning. Vi er allerede nu kommet til et punkt, hvor situationen er fuldstændig uacceptabel. Jeg ved ikke hvor mange af jer, der læser om dette, der nok vil være enige med mig i at det i særdeleshed ikke vil være tilrådeligt at bo i Danmark, når man bliver gammel. Men jeg tror, der er mange..

  3. Ikke overraskende.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.