Stortyrken er tilbage, og kristenheden er noget, han træder på

Jesper Bacher skriver på Facebook:

“Her ses den kirke, som engang var kristenhedens største, Hagia Sophia i det, som i dag hedder Istanbul. Kirken er imidlertid pænere på tegninger end på fotografier, for nu er den forsynet med minareter, og der er ikke noget grimmere til en kirke. Fra 1934 var den museum, men denne fredag tages den igen i brug som en moské. I 1453 blev den erobret med vold og magt i islams navn, nu tages den igen i besiddelse i islams navn. Det er det, man kalder symbolpolitik. Stortyrken er tilbage, og kristenheden er noget, han træder på.”

2 Kommentarer på "Stortyrken er tilbage, og kristenheden er noget, han træder på"

 1. Hold kæft hvor har jeg ledt efter dette billede.
  Og det er uden “Bajonetter”

  Tak.

  Lidt Historie:
  Hagia Sophia eller Agia Sophia er det største byzantinske monument i det Byzantinske Riges hovedstad Konstantinopel. Der, hvor bygningen ligger, har der ligget bygninger af samme navn. Efter en brand opførtes den nuværende bygning 532 – 537.

  Godt 100 efter Romerrigets kollaps. Det byzantinske var den yderste forpost mod Øst.
  Romerrigets kollaps skete ved at uenigheden blev større og større.

  Der hvor der ikke kan holdes sammen, rager Islam til sig. Og hermed gentager historien sig.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.