Journalist Torben Steno bortvist fra værtshuset Blågårds Apotek grundet “attitudeproblemer”

Forfatter Hassan Preisler skriver på sin Facebookprofil om en bytur på Nørrebro med journalist Torben Steno:

“I går trak jeg en forholdsvis modvillig Torben Steno hele vejen over Dronning Louises bro, så han kunne få udfordret sit billede af bydelen Nørrebro. “Det er en rede for den der bestemte slags venstreorienterede selvtilstrækkelige, indbildske arrogance, som jeg brækker mig i lårtykke stråler over,” siger han af og til. Jeg tænkte, vi skulle begynde mildt, så vi gik på Blågårds Apotek, som Torben kender og bryder sig om, og som i øvrigt fremstår som et ret rummeligt sted. Her kommer nemlig både genbrugsklædte pandehårspiger, gammelkommunister i lædervest og RUC-drenge med firkantede briller. (For det i øvrigt ekstremt segmentsegregerede Blågårdsgade-kvarter er det et udtryk for ægte mangfoldighed). Det skulle jeg dog ikke have gjort, for da vi havde drukket vores første øl, blev det Torbens tur til at hente en omgang. Efter et minut eller to vendte han tilbage og var blevet bortvist.

– Jeg har simpelthen ingen idé om, hvad der foregår, men jeg er blevet smidt ud “på grund af attitudeproblemer,“ citerede han.

Vi begav og straks ind for at undersøge sagen, da Torben havde et påtrængende behov for at kende årsagen til sin eksklusion. De to unge piger, som han angiveligt skulle have behandlet respektløst i køen, havde ikke noget problem med ham.

– Vi aner ikke, hvad der skete, sagde de, ligesom resten af folkene omkring det fjendske barpersonale mest af alt stod og så til med uforstående blikke.

Torben valgte opgivende at forlade stedet fulgt på vej af de ansattes sejrsstædige miner. De lignede nogen, der havde vundet et afgørende slag over en central fjende.

– Det kommer I til at fortryde! sagde jeg på vejen ud.

– Det lyder som en trussel! svarede personalet.

– Det er det også. I skal nemlig vide, at I heller aldrig kommer til at se mig mere, for jeg sætter ikke mine fødder her igen!

Deres hånlatter afslørede med tydelighed, at truslen ikke havde effekt.

Vi fandt et andet sted, og jeg sørgede herefter for, at Torben kun gik i baren med eskorte. Et par timer senere kunne han med lettelse rejse sig fra bordet og finde vej væk fra det Nørrebro, som ikke havde vist sig venligere stemt overfor Torben, end han var overfor det. Afsluttende vil jeg udtrykke min forundring over, at en brysk mine alene kan være nok til at få én bortvist fra en Nørrebrobar – med mindre det her altså drejer sig om, at han i forvejen har provokeret bydelen med sine “borgerlige” Berlingske-klummer (eller måske med sit manglende musikalske talent og det brutalt egenrådige optiske orgel, han altid spiller på). Under alle omstændigheder levede Nørrebro ikke op til sit eget motto om, at “en fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt,” for Torben Steno er ikke den gnavne, gamle mand, han ligner, han er en klog og varm kammerat med et stort, bankende hjerte.”

Hassan Preislers Facebookopslag.

Hassan Preisler Facebookopdatering udløst en større diskussion om den manglende rummelighed på Nørrebro.

Enhedslistens muhamedanske kampagnechef Allan Ahmad mener selvfølgelig ikke, at det er noget problem, at Steno blev bortvist fra værtshuset. Forestil dig Allan Ahmad og Enhedslistens reaktion, hvis en muhamedaner var blevet bortvist fra en butik eller lignende.

At Hassan Preisler først er blevet opmærksom på, hvor lidt rummelig Nørrebro er i forhold til “afvigende” politiske holdninger, siger på sin vis mest om Preislers privilegerede status.

Tilbage i 2009 var jeg på Nørrebro med Kim Møller fra Uriasposten. Kim Møller gik på gaden, men efter få minutter blev han spottet af venstreekstremister, der truede ham til at forlade Nørrebro. Carsten Thrane er blevet truet væk fra samme værtshus på Nørrebro på grund af sine “højreorienterede” holdninger. Dan Park har fået tæsk, fordi han har opholdt sig på Nørrebro. Medlemmer af Generation Identitær er blevet overfaldet og intimideret på Nørrebro. Anahita Malakians fik ad to omgange smadret sit forsøg på at drive forretning på Nørrebro.

Hvis personen, der bliver chikaneret eller overfaldet, er kendt nok, kan manglen på rummelighed på Nørrebro skabe et par skvulp i medierne. Men overordnet set sker der intet. Der er ingen politisk vilje til at standse venstreekstremisternes udemokratiske og terroristiske adfærd.

Kristian Ditlev Jensen og flere andre semikendisser deltager i diskussionen på Hassan Preislers Facebookvæg.


(Foto af Snaphanen i forbindelse med et besøg på Cafe Viking på Nørrebro)

Se også Stamsteder: Røverhistorier og scener fra Københavns beværtninger 

Læs også Kulturjournalist Aminata Amanda Corr kræver 5000 kroner af kunstner efter smugkig på hans tissemand 

Læs desuden Upplopp vid Stram Kurs Sveriges valtal

3 Kommentarer på "Journalist Torben Steno bortvist fra værtshuset Blågårds Apotek grundet “attitudeproblemer”"

  1. Fut dette uhumske sted af.

  2. kill'em all before they kill you | 21. august 2022 ved 23:52 |

    jævn Nørrebro med jorden og tag m’erne med i farten.

  3. Øhhh det der rød-brune besatte #MørkeBro er det i grunden en del af kongerige Danmark mere ?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.