Stamsteder: Røverhistorier og scener fra Københavns beværtninger 

Fem mænd står bag bogen Stamsteder: Røverhistorier og scener fra byens beværtninger. Anders Højberg Kamp og Johannes Jacobsen har skrevet bogen om København og Frederiksbergs værtshuse. Thomas Skou har fotograferet de 220 beværtninger, mens Kasper Bjerre og Peter Buch Hansen er ophavsmænd til idéen og redaktører på bogen. Stamsteder er udgivet af forlaget Salvador Books.

Hjemmesiden Saxo skriver følgende om bogen:

“”STAMSTEDER” af Johannes Jacobsen og Anders Højberg Kamp er en såkaldt “Bodegabibel” – en hyldest til de gamle værtshuse i København og på Frederiksberg, som i mange år har været i stigende risiko for at lukke. Bogen er spækket med fotos og sjove røverhistorier fra stamkunder og værtshusejere. 

“STAMSTEDER” kommer omkring historien bag og udviklingen af Københavns værtshuse i en beretning af Allan Mylius Thomsen. I dag er der 220 værtshuse tilbage i København. I 1980’erne var der det femdobbelte. Heldigvis – mener Johannes Jacobsen og Anders Højberg Kamp – har de unge københavnere igen taget bodegaerne til sig, hvilket måske kan hjælpe de resterende fra at måtte dreje nøglen om. 

Forordet til “STAMSTEDER” er skrevet af Rane Willerslev, og der er historier fra Henrik List (mangeårig skribent på Berlingske Tidende, red.), Knud Romer, Johan Olsen (forsanger i bandet Magtens Korridorer, red.), Katinka Bjerregaard, sognepræst Mikkel Wold, Jacob Skyggebjerg med flere, som forfatterne Johannes Jacobsen og Anders Højberg Kamp på fineste vis har samlet og vævet sammen med fotodokumentation af Thomas Skou.”

TV 2 Lorry har bragt en meget lang og anbefalelsesværdig omtale af bogen ved journalist Christina Gerion. Den kan læses her. I artiklen anbefaler mændene bag Stamsteder de ni værtshuse. Det drejer sig om:

Café Schelenborg (Kastrupvej 67, København S), Bodega Teglskægget (Valby Langgade 191, Valby), Pub 53 (Finsensvej 53, Frederiksberg), Bassinet (Århusgade 65, København Ø), Café Fuglereden (Frederikssundsvej 70, København NV), Café Erik (Valdemarsgade 24, København V), Mølle Caféen (Mølle Allé 16, Valby), Nørre Pub (Frederikssundsvej 66, København NV) og Café Malmø (Havnegade 35, København K).

(Foto af Snaphanen i forbindelse med et besøg på Cafe Viking på Nørrebro)

Se også Rasmus Paludan demonstrerar i Rinkeby måndag 8 augusti 2022 med Stram Kurs Sverige

Læs også Hold vejret – Europa er ved et vendepunkt

Læs desuden Ekstra Bladet om Uwe Max Jensen ‘s maleri af Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar: Cykelkunst 

1 Kommentar på "Stamsteder: Røverhistorier og scener fra Københavns beværtninger "

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.