Mekka som Disneyland

Nej, overskriften er en and. Det er Notre Dame i Paris, som efter branden i 2019 nu ifølge kritikerne står i fare for på grund af planerne for genopbygningen at blive et woke Disneyland, hvor der vil appelleres til følelserne og den laveste fællesnævner med trendy vægmalerier og 14 kapeller, de besøgende føres igennem, med fokus på social retfærdighed, miljøet, Afrika og Asien. Måske håber man dermed at købe sig fri for endnu en nedbrænding?

Man kan netop ikke forestille sig Mekka blive udsat for det samme. Det forbliver et religiøst og eksistentielt alvorligt sted, lukket for vantro. Forskellen mellem Notre Dame og Mekka, ja moskéer med deres strenghed på de troendes præmisser i det hele taget, illustrerer i en nøddeskal, hvorfor det kun går én vej for Vesten. Storheden i den europæiske civilisation lå oprindelig i, at den ud fra eget faste grundlag åbent og nysgerrigt iagttog andre. Det er kammet over i had mod eget grundlag og at slikke vore fjender i røven.

1 Kommentar på "Mekka som Disneyland"

  1. I det billede passer “Sorte Slyngel godt ind i” ! ☻ ☻

    For det er også en Disney-figur.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.