Islam på TV 2: Arabisk studievært giver afghansk jurist frit spil på skærmen

Screenshot fra TV 2

Fredag aften toner Udlændingestyrelsens omstridte afghanske jurist – Soma Mayel – frem på tv-skærmen hos det statsejede TV 2.

“Det her er tre ugers heksejagt af mig, fra Uwe Max Jensen, som Martin Henriksen bruger som kilde … og sætter spørgsmålstegn ved min uddannelse,” lyder den uvederhæftige løgn fra Soma Mayel.

Undertegnede bliver tilsvinet af den afghanske kvinde, mens den palæstinensiske tv-vært Abdel Aziz Mahmoud smilende ser til og underlader at komme med kritiske modspørgsmål til sin muslimske gæst.

Det er god journalistisk etik, at studieværten afbryder angreb på personer, der ikke er til stede i studiet og dermed ikke har mulighed for at forsvare sig. Det gælder ikke i dette tilfælde på det statskontrollerede TV 2. Højreorienterede debattører og politikere skal have det glatte lag på statskanalen.

Abdel Aziz Mahmoud, der er født i De Forenede Arabiske Emirater, giver fri snor til den afghanske jurist.

Stemningen i tv-studiet emmer af ‘omsorg’ for den kvindelige afghanske jurist, og Soma Mayel fremstilles helt tydeligt som et offer i sagen.

Intet kunne være mere forkert.

Undertegnede har ikke drevet ‘heksejagt’ på den magtfulde udlændingejurist Soma Mayel, der også er politiker og lokalbestyrelsesmedlem hos Det Radikale Venstre.

Der er derimod skrevet en artikel om det forhold, at udenlandske statsborgere, uden problemer, kan arbejde som jurister hos udlændingemyndighederne. Udlændinge kan dermed give andre udlændinge adgang til Danmark.

Et reelt samfundsproblem i nogle danskeres øjne – inklusiv politikerne hos Dansk Folkeparti.

Soma Mayel er blevet brugt som eksempel på denne ansættelsespraksis. Det er en metode, man ofte bruger i medierne. Eksempelvis når journalister filmer ældre demente plejehjemsbeboere med skjult kamera for at eksemplificere generelle fejl og mangler i plejehjemssektoren ved hjælp af en case.

Eksemplets magt er stort, og det er sådan, man sætter fokus på reelle problemer i Danmark.

Derfor er der på ingen måde tale om en ‘heksejagt’ på Soma Mayel. Og det burde TV 2’s muslimske studievært indse. Men Abdel Aziz Mahmoud nærer et personligt had til undertegnede, og derfor får Soma Mayel frit spil.

Soma Mayel lyver, når hun i tv-programmet ‘Go’ aften live’ påstår, at undertegnede sætter spørgsmålstegn ved hendes uddannelse. Ingen – hverken Dansk Folkeparti eller undertegnede – har betvivlet den afghanske kvindes uddannelse. Det er derimod slået fast, at Soma Mayel er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

Det hele er en løgnagtig klagesang fra den muslimske jurist med det afghanske pas i baglommen. Løgne som den muslimske TV 2-vært giver grønt lys for.

Soma Mayel er en garvet politiker, der i andre sammenhænge optræder i medierne med sine politiske udsagn og beretninger fra privatlivet. Undertegnede har blot viderebragt oplysninger, som den afghanske kvinde selv har delt i aviser og på sociale medier.

Men hverken TV 2’s studievært eller Soma Mayel bryder sig om afsenderens informationer i dette tilfælde. Derfor bliver det problematiseret.

TV 2 er garant for en ufattelig underlødig journalistik, hvor den anklagede ikke kommer til orde. Der skal man helst være muslim eller venstreorienteret.

*

Mere om Soma Mayel hos Document

2 Kommentarer på "Islam på TV 2: Arabisk studievært giver afghansk jurist frit spil på skærmen"

  1. hun siger, at drives heksejagt på hende, men hun er jo en heks, så derfor?

  2. Hun har ondt i røven. Hvad ellers?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.