COVID-19: En enestående mulighed for at få løst problemerne på Gaza?

Sundhedsmyndigheder på Gaza-striben bekræftede i dag søndag den 22. marts 2020, at 2 personer sent lørdag den 21. marts 2020 blev testet positive for Corona-virus i Gaza, det skriver Reuters.

Gaza-striben styres siden 2007 af terrororganisationen Hamas. Derfor har Israel siden det tidspunkt gennemført en blokade mod området, der jævnligt benyttes af muslimske terrorister, som sender raketter ind over Israel.

Der bor cirka 2 millioner palæstinensere på Gaza-striben, som kun udgør 375 kvadratkilometer. Derfor er befolkningstætheden i Gaza blandt den højeste i verden, hvilket gør det meget svært at holde afstand mellem indbyggerne.

Sundhedssystemet vil bryde sammen

Der er meget begrænsede muligheder for at modtage lægebehandling i Gaza, da mange års ekstrem fattigdom og mangel på kvalificeret arbejdskraft og medicinsk udstyr har forkrøblet hospitalerne.

De fleste indbyggere med alvorligere sygdomme er derfor nødsaget til at få behandling i Israel eller på Vestbredden, som er det andet palæstinensiske selvstyreområde. Det styres dog ikke af Hamas, men af Fatah.

Derfor oplyser eksperter til Frihedens Stemme, at selv et mindre udbrud af corona-virus vil lamme sundhedssystemet i Gaza. Grundet den store befolkningstæthed, og at mange indbyggere bor i flygtningelejre, vil spredningen af virussen hurtigt bliver ustoppelig og eksplosiv.

En løsning på det palæstinensiske problem?

Kilder oplysninger til Frihedens Stemme, at et udbrud af corona-virus i Gaza vil risikere at medføre mange dødsfald, og at dette potentielt kan tvinge muslimske nabolande som Jordan og Libanon til at tillade indvandring af palæstinensere fra Gaza.

Det er ellers noget, som begge lande hidtil har nægtet i større omfang.

Be the first to comment on "COVID-19: En enestående mulighed for at få løst problemerne på Gaza?"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.