Kendt DR-vært kom med tvivlsomme racismeanklager: Var værtens anklager løgn?

“Radiovært chokeret over oplevelse i metroen.”

Den chokerende overskrift rammer danskerne, da DR-værten Tinne Hjersing Knudsen fremkommer med racismeanklager.

Den licensansatte radiovært fortæller en gruopvækkende historie om ‘hverdagsracisme’ mellem en ‘hvid’ og en ‘brun’ kvinde.

“Et sæde i metroen bliver ledigt ved siden af en ældre, hvid kvinde. En brun kvinde forsøger at sætte sig, men hun skubber hende væk. Et øjeblik senere giver hun en hvid kvinde pladsen,” lyder det fra DR-værten Tinne Knudsen.

Men meget tyder på, at historien er det pure opspind. For i dag, over tre måneder senere, trækker radioværten kraftigt i land.

“Jeg har aldrig beskrevet en episode i en metro som racistisk,” lyder forklaringen nu fra Tinne Hjersing Knudsen.

Det dybdeborende medie Journalista har gravet i Tinne Hjersing Knudsens racisme-fortælling, der udspiller sig en formiddag i december 2019.

Det fornyede fokus har fået DR-værten Tinne Hjersing Knudsen til at mørkelægge sine ellers grove racismeanklager om ‘brune’ og ‘hvide’ personer.

“Hvor og hvornår jeg i øvrigt færdes som privatperson i det offentlige rum, har jeg ingen interesse eller grund til at dele,” siger DR’s Tinne Hjersing Knudsen til Journalista.

Tinne Hjersing Knudsen ønsker ikke at bidrage til at kaste lys over den ubehagelige racismesag. En historie som den kendte radiovært ellers har fortalt vidt og bredt om.

Alle Metro-tog og perroner har videoovervågning, og eventuelle vidner ville kunne stå frem, hvis Tinne Hjersing Knudsen ønsker at fortælle det nøjagtige tidspunkt og angive den metrolinje, som hun kørte med.

Disse oplysninger er pludselig som sunket i jorden.

Simple oplysninger, der ville gøre det muligt at efterprøve om, den kendte radiovært har været vidne til en racistisk hændelse.

Faktum er, at licensværten Tinne Hjersing Knudsen benægter, at hun har skrevet om racisme. Dette til trods for hendes kulørte fortælling om “hvide” og “brune” passagerer i metrotoget.

Var det hele en løgn fra Tinne Hjersing Knudsens side, der skulle give ’likes’ på de sociale medier?

Tinne Hjersing Knudsens overraskende opførsel peger på, at DR-værten kan have fabrikeret falske racismeanklager. Tinne Hjersing Knudsen nægter i hvert fald det åbenlyse og sår tvivl om sin egen troværdighed.

Radioværten Tinne Hjersing Knudsen er lige nu spydspidsen i Danmarks Radios P1’s vigtige information om den historiske coronakrise.

Det er dybt problematisk, at DR bruger en nyhedsvært i en nødsituation, der har en angiveligt stærkt blakket troværdighed.

*

Læs mere på det fortjenstfulde medie Journalista

Be the first to comment on "Kendt DR-vært kom med tvivlsomme racismeanklager: Var værtens anklager løgn?"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.