Jarlov om blasfemiparagraffen og racismeparagraffen

I denne ottende del (ud af i 10 dele) af interviewet med Rasmus Jarlov, fortæller han, at han privat er tilhænger af afskaffelse af både blasfemiparagraffen og af racismeparagraffen. Han mener, at religionskritik er vigtig, og at ytringsfrihed er vigtig. Han tager stærkt afstand fra racisme og mener, at vi i den frie debat har tilstrækkelig mulighed for at bekæmpe racisme. Lovforslaget om afskaffelse af blasfemiparagraffen (L 170 Forslag til lov om ændring af straffeloven.) er til 3. behandling i Folketinget den 1. juni 2017. Det er kun Socialdemokratiet og Venstre, der er tilhhænger af at beholde paragraffen. Så hvis Liberal Alliance får lov at stemme imod regeringen, så er der flertal for afskaffelse. Det samme er formentlig tilfældet, hvis Venstre fritstiller partiets medlemmer, så de kan stemme efter deres personlige overbevisning.

Be the first to comment on "Jarlov om blasfemiparagraffen og racismeparagraffen"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.