Ditte Johansson – folkedomstolens ansigt

Tv-manden Jes Dorph-Petersen bliver udråbt som “voldtægtsforbryder” af den selvbestaltede dommer, Ditte Kristine Johansson. “Jeg tror på kvinden (Therese Philipsen, red.),” lyder domsafsigelsen fra den kvindelige repræsentant for folkedomstolen.

Den tidligere TV 2-vært Therese Philipsen kom i mediernes søgelys efter, da hun anklagede værtskollegaen Jes Dorph-Petersen for vold og voldtægt, der er foregået for mere end 20 år siden.

Medierne har ikke formået at tegne et fuldstændigt billede af den nu 46-årige Therese Philipsen i forbindelse med de grove voldtægtsanklager.

Therese Philipsen har en årelang sygdomshistorik med en svær psykiatrisk lidelse. En sårbarhed som den unge kvinde bærer med sig, da hun begynder som journalistpraktikant på TV 2.

Mellem 1989 og 1996 bliver Therese Philipsen indlagt på psykiatrisk afdeling flere gange. Den unge kvinde bliver medicineret med antidepressiv medicin.

“Indlæggelserne var hårde. Jeg var bundulykkelig,” fortæller Therese Philipsen og fortsætter:

“De (psykiaterne, red.) prøvede at give mig lykkepiller…men det hjalp ikke.”

Therese Philipsen lider af voldsomme selvværdsproblemer, og hun har en truende spiseforstyrrelse.

“Min sidste psykiater sagde, at hun var så tæt på at give op, fordi jeg var så svær,” beretter Therese Philipsen.

Den unge kvinde kæmper en hård sygdomskamp, men begynder alligevel på journaliststudiet på Syddansk Universitet.

I 2000 begynder Therese Philipsen i en praktikstilling på TV 2. Her har hun seksuelle forhold til en række mandlige kollegaer, der har cheftitler eller er feterede tv-værter.

Den dengang 23-årige Therese Philipsen har kun været ansat som praktikant i to uger, da hun har sex med den første TV 2-chef.

“Jeg føler mig meget smigret over, at han kommer hen og snakker med mig, og jeg har nok et ret stort ‘crush’ på ham på det her tidspunkt,” siger Therese Philipsen, der går i seng med manden.

Therese Philipsen slår fast:

“Jeg tænkte ikke, at det var en dårlig idé.”

Kort tid efter indleder Therese Philipsen et sexforhold til en anden TV 2-chef, som hun går i seng med flere gange. Den unge kvinde udvikler følelser for den mandlige chef.

På dette tidspunkt – omkring årtusindskiftet – lider journalisteleven Therese Philipsen stadig af de svære eftervirkninger fra årene med antidepressiv medicinering og indlæggelserne på psykiatrisk afdeling.

Therese Philipsen fortæller, at hun først slipper af med de psykiske udfordringer og tyngende selvværdsproblemer i 2002, da hun indleder et sexforhold til TV 2’s daværende chefproducer, Jan Sigetty Bøje. Han er, udover at være familiefar med to børn, også en del af TV 2’s magtfulde chefredaktion.

“Jeg havde hele tiden det der med, at jeg ikke var god nok. At jeg hele tiden skulle kæmpe lidt mere for at blive lykkelig. Men lige så snart jeg mødte kærligheden (chefproducer Jan Sigetty Bøje, red.) så var der ikke behov for det mere,” siger Therese Philipsen.

Therese Philipsen fortæller til Billed-Bladet, at hun er træt af singlelivet og de “mærkelige affærer, der følger med den tilværelse.”

Therese Philipsen er i dag gift med den tidligere TV 2-chef Jan Sigetty Bøje, som hun bor sammen med i USA. Forholdet kostede Therese Philipsen værtsjobbet på TV 2, da hun blevet fyret i 2004.

Inden Therese Philipsen bliver gift med Jan Bøje, der kommer fra en yderliggående kristen familie, har hun seksuelle forhold til en række tv-chefer og værter på TV 2. Det sker efter flere overvejelser fra Therese Philipsens side:

“Når man er 23 år gammel, er det enormt svært at sige nej til det (sex, red.),” fortæller Therese Philipsen, der sætter ord på, hvorfor hun indleder sig på omfattende arbejdspladssex:

“Ville jeg blive kendt som hende den snerpede?” spørger Therese Philipsen.

Det undersøgende medie Journalista kan i efteråret 2021 fortælle, at Therese Philipsen har seksuelle forhold til mindst seks magtfulde kollegaer. Flere af mændene fortæller, at Therese Philipsen er den udfarende part, når de seksuelle forhold bliver indledt.

De mange sexforhold mellem Therese Philipsen og de mandlige kollegaer foregår angiveligt i årene 2000 til 2002.

Therese Philipsens karriere får et kæmpe boost, der er sjældent set i medieverdenen. Therese Philipsen begynder som praktikant i 2000. Allerede i oktober 2002 indtager den nyuddannede Therese Philipsen værtsstolen foran de snurrende tv-kameraer på TV 2 Sporten.

Therese Philipsen får også den magtfulde titel ‘redaktionssekretær’, og hun får en bestemmende magt over udsendelserne.

Omkring 10 måneder tidligere har Therese Philipsen indledt et forhold til den daværende chefproducer og medlem af TV 2’s chefredaktion.

Therese Philipsen har tidligere indledt et hedt sexforhold til værtskollegaen Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph-Petersen, der på dette tidspunkt går under navnet ‘Mr. News’, er gift og har fået en søn et par år tidligere.

Therese Philipsen udpeger i efteråret 2020 et bestemt stævnemøde mellem hende og Jes Dorph-Petersen som værende et voldeligt sexovergreb. Ifølge Therese Philipsen er der tale om en decideret voldtægt, hvor Jes Dorph er gerningsmanden.

“Han trækker ned i min nederdel, og så trænger han ind i mig. Jeg sparker ikke, slår ikke, skriger ikke, men beslutter mig bare for at give, hvad han vil have,” fortæller Therese Philipsen over 20 år efter det angivelige overgreb (som Jes Dorph benægter) og fortsætter:

“Jeg kan huske, at han gav mig en lussing på et tidspunkt.”

Jes Dorph-Petersen afviser de voldsomme anklager. Han fortæller, at Therese Philipsen lyver.

I december 2020 bliver Jes Dorph-Petersen offentligt ydmyget, da han bliver fyret fra sit værtsjob på TV 2. Det er en utilsigtet hændelse, fortæller den kvindelige voldtægtsanmelder:

“Det var aldrig hensigten, at nogen (Jes Dorph-Petersen, red.) skulle blive fyret,” siger Therese Philipsen til DR i november 2021.

Der er flere sagsakter, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor Therese Philipsen ikke opfattede Jes Dorph-Petersen som en fare efter den påståede voldtægt i 2001.

Therese Philipsen låner Jes Dorph-Petersens lejlighed, da hun senere indleder et sexforhold til TV 2-chefen Jan Sigetty Bøje, der dengang er ved at lægge et årelangt ægteskab med børn bag sig.

Hvorfor vil Therese Philipsen have hemmelig sex med en ny kæreste i en lejlighed, hvor hun, efter eget udsagn, er blevet voldtaget og slået?

Det er også mærkværdigt, at Therese Philipsen kontakter sin påståede voldtægtsmand, Jes Dorph-Petersen, efter, at hun er blevet fyret og er stoppet i værtsjobbet på TV 2.

I 2007 spørger Therese Philipsen om, Jes Dorph-Petersen vil være med til at promovere hendes forfatterskab på en bogmesse i København.

Det undersøgende medie Journalista beretter, at både Therese Philipsen og ægtemanden Jan Sigetty Bøje ‘hyggesnakker’ med Jes Dorph-Petersen i forbindelse med reklamearrangementet på bogmessen.

Hvorfor søgte Therese Philipsen kontakt til sin påståede voldtægtsmand efter, at hun var blevet fyret fra TV 2?

Spørgsmålene er mange. Det er dybt kritisabelt, at medierne fortier den voldsomme psykiske sygdom, som Therese Philipsen – efter eget udsagn – også var påvirket af i sine år på TV 2.


(Maleri: Jes Dorph Dillermand gør kur til praktikant Therese Philipsen)


Se også Tv: Partiet Nyans demonstrerade mot Rasmus Paludans koranbränningar

Læs også 342.000 følgere på Facebook – jeg har 374 – måske man skulle få sig nogle større patter 

1 Kommentar på "Ditte Johansson – folkedomstolens ansigt"

  1. for mig er hun en Nymfoman.!!
    De kan kneppe dag og nat in all time.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.