Det, muslimer taler om og Hizb ut-Tahrir er hinandens allierede

Eva Gregersen skriver på Facebook om en debat på Københavns Universitet arrangeret af Muslim Student Association:

“Forleden lavede jeg et opslag, hvor jeg oplyste, at 24syv havde haft en konvertit ( Abdel Karim Strange, red.) i studiet, der er medlem af Hizb ut-Tahrir, men som blot blev præsenteret som “aktiv i det muslimske civilsamfund”.

Faktisk var det tredje gang, Elias Ramadan og Omar Alkhatib inviterede Abu Luay Strange til at medvirke i Det, Muslimer Taler Om, og således også tredje gang de har valgt ikke at varedeklarere ham.

Strange haha-likede opslaget, og Elias Ramadan untaggede sig selv, men derudover har der ingen reaktioner været fra de involverede.

Den ansvarlige programredaktør Simon Andersen har heller ikke haft noget at sige til opslaget, selvom han blev afkrævet en forklaring af blandt andre lederskribent på Ekstra Bladet Uffe Gardel.

I forlængelse af opslaget vil jeg gerne dele noget med jer, som jeg observerede for godt et halvt år siden.

15. juni (2022, red.) var der debat i regi af Muslim Student Association på Københavns Universitet mellem Thomas Hoffmann og Elias Lamrabet med overskriften “Bandekriminalitet: Er islam problemet eller løsningen?”. Auditoriet kunne rumme 320 personer og var godt fyldt op. Hoffmann har estimeret, at publikum bestod af 95 procent muslimer. Billedet er et af dem, der er delt af.

Jeg ankom tidligt og fandt mig til rette på en plads cirka midt for og lidt ude i siden. Herfra kunne jeg observere folk, mens de ankom. Jeg noterede mig, at DMTO’s programredaktør Omar Alkhatib og højtrangerende medlem af Hizb ut-Tahrir Taimullah Abu-Laban (søn af den afdøde palæstinensiske imam Abu Laban, red.) hilste hjerteligt på hinanden.

Herefter bevægede de sig hver især med deres respektive entourager op mod publikumsrækkerne. Alkhatibs gruppe satte sig et par meter foran mig, mens Abu-Labans gruppe satte sig på rækken midt imellem og lidt mere ind mod midten.

Debatten gik i gang. På et tidspunkt sagde Hoffmann noget, som muslimerne vist tolkede som en betydningsfuld indrømmelse; i hvert fald fik hans udtalelse hele salen til at summe. I netop det øjeblik vendte en forbløffet Alkhatib sig om og fik øjenkontakt med Abu-Laban. Det lignede, at de tænkte: “Hørte du også, hvad jeg lige hørte?!”

Og i den 20 minutter lange pause stillede Alkhatib og Abu-Laban sig alene sammen med konvertit Peter Kuzmanovski for at tale intenst med hinanden bare de tre.

Så vidt mine observationer den dag i juni. Hvorfor fortæller jeg det nu?

Fordi jeg ikke tror, det er tilfældigt, at Elias Ramadan igen og igen har Strange med sig i studiet. Holdet bag Det, Muslimer Taler Om ser ud til at have et afslappet, endda fortroligt forhold til de åbne antidemokrater i Hizb ut-Tahrir.

De har formentlig forskellige holdninger til, hvorvidt man som muslim bør stemme til valgene eller tale om kalifatet i tide og utide. Men her er de blot enige om at være uenige.

Der finder en form for arbejdsdeling sted. Hizb ut-Tahrir er konfrontatoriske og i åben opposition til det liberale demokrati. En anden strategi, som blandt andet praktiseres af Islamisk Trossamfund, er at fremme islam internt i vores institutioner, hvilket forudsætter undvigelse af stridspunkterne mellem islam og det liberale demokrati.

Det er kun sidstnævnte strategi, der giver adgang til et skatteyderfinansieret radioprogram, og derfor finder holdet bag DMTO det mest hensigtsmæssigt at fortie, at gengangergæsten Strange er tilknyttet Hizb ut-Tahrir.

Men grundlæggende er de hinandens allierede som “aktive i det muslimske civilsamfund”.

Eva Gregersens Facebookopslag.

Med hensyn til “arbejdsdelingen” mellem Det, muslimer taler om og Hizb ut-Tahrir kan man henlede opmærksomheden på en anden mulig “arbejdsdeling”. Terroristen Omar El-Hussein, der sværgede troskab til Islamisk Stat inden sit angreb på Lars Vilks Komiteens debatmøde i Krudttønden, var til fredagsbøn i moskeen i Heimdalsgade på Nørrebro, dagen før han skød og dræbte to civile og sårede flere politibetjente. Masjid Al-Faroq moskeen i Heimdalsgade var ifølge Danmarks Radio en moske, der “primært (forbindes) med den religiøse gruppering, Hizb Ut Tahrir”.

Danmarks Radio – ved Niels Fastrup, Claus Buhr, Lisbeth Sung og Johannes Martin Nyborg – skriver om Omar El-Husseins besøg i moskeen:

“Som BT tidligere har fortalt, fremsatte moskeens imam, Hajj Saaed, til fredagsbønnen fredag den 13. februar, dagen før angrebene, en række militante udsagn rettet mod blandt andet jøder.

“Og efter at jøderne havde brudt med deres løfte og de ikke ville acceptere hans bud, gjorde Profeten det, I alle sammen ved. Han gjorde det, der står i Profetens livsfortælling, hvor han førte krig mod jøderne,” sagde imamen blandt andet til tilhørende.

Nu kan DR oplyse, at Omar El-Hussein, der lidt over et døgn senere åbner ild mod Krudttønden og senere Synagogen i Krystalgaden og dræber to civile og sårer fem politifolk, efter alt at dømme var til stede i moskeen blandt de tilhørende.

Under bønnen sagde imamen blandt andet også, at den vestlige, ‘vantro’, civilisation har ført ikke-muslimer “til en afgrund af afsavn og korruption, og har reduceret dem fra at være humane til at være på niveau med dyr.”

Adressen Heimdalsgade 39 på ydre Nørrebro, et stenkast fra Mjølnerparken, hvor Omar El-Hussein kom mellem de to angreb, har tidligere været sat i forbindelse med en lang række danske radikale muslimer med forbindelse til danske terrorsager.

Her lå tidligere den såkaldte Taiba-moske, hvor flere personer med forbindelse til danske terrorsager er kommet – blandt andet Lars Hedegaards attentatmand (Basil Hassan, red.) og Said Mansour, den fængslede boghandler fra Brønshøj.

I efteråret 2014, mens Omar El-Hussein har siddet fængslet, har moskeen skiftet navn fra Masjid Taiba til Masjid Al-Faroq og forbindes i dag primært med den religiøse gruppering, Hizb Ut Tahrir.

DR har været i kontakt med moskeens bestyrelse, der benægter ethvert kendskab til Omar El-Hussein.”

Terroristen Omar El-Hussein, der besøgte Hizb ut-Tahrir-moskeen Masjid Al-Faroq i Heimdalsgade på Nørrebro dagen inden, han tog på dræbertogt i København.

Basil Hassan, der forklædt som postbud forsøgte at slå islamkritikeren Lars Hedegaard ihjel, inden han flygtede til Islamisk Stat, kom i Taibamoskeen.

Said Mansour, der nu kalder sig Sam Mansour, kom også i Taibamoskeen. Said Mansour er dømt for flere tilfælde af opfordring til terror, og han var i en årrække Danmarks mest aktive islamist med kontakt til al-Qaeda ‘s top. Udover terror er Mansour dømt for cykeltyveri, ulovlig våbenbesiddelse og pædofili.

Said Mansour er i dag blevet udvist til Marokko.

Se også Said Mansour befamlede 12-årig pige 

Læs også KorteAvis


Be the first to comment on "Det, muslimer taler om og Hizb ut-Tahrir er hinandens allierede"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.