Svensk dom nr. 4: 16-årige Regjep Koci dømt for trusler mod Rasmus Paludan

“Jeg vil kidnappe din mor og spytte i hendes fisse og lære hende, hvor g-punktet sidder”

16-årige Regjep Koci (22/3 – 2006) fra Laholm er 1. december 2022 ved Halmstads tingsrätt kendt skyldig i ulovlige trusler mod Rasmus Paludan fra Stram Kurs Sverige.

Udover trusler mod Rasmus Paludan blev Regjep Koci dømt for vold af en ung mand af anden etnisk herkomst end svensk. Om volden skriver retten:

“Regjep Koci har alene eller sammen og i samråd eller efter aftale med en anden eller andre angrebet X med slag og spark, der ramte X’s hoved og krop. Det skete den 18. maj 2022 på Bättringsvägen, Laholm, Laholms kommune. X mistede kortvarigt bevidstheden, fik skrabet huden på næsen, fik brud på næseknoglen og beskadigede næseslimhinden.

Forbrydelsen skal vurderes som alvorlig, fordi gerningsmændene udviste særlig hensynsløshed og brutalitet ved, at volden blev udøvet både, da X rejste sig, og efter at han var faldet om og lå på jorden uden evnen til at forsvare sig. I forbindelse med overfaldet leverede Regjep Koci også mindst et spark, der ramte X’s hoved.

X befandt sig i en meget sårbar situation, da han var i undertal på gerningstidspunktet, og volden blev udøvet i overværelse af flere andre, der gennem deres tilstedeværelse og handlinger gjorde volden mulig og som også filmede dele af hændelsesforløbet.”

Regjep Kovi var vred over, at X havde haft kontakt til hans søster. Derfor sendte Regjep Koci en besked til X og foreslog, at de mødtes. Regjep Koci og X mødtes i en skovlund, hvor X blev overfaldet, selvom Regjep Koci forud for mødet havde lovet, at der ikke ville blive brugt vold mod X.

Overfaldet blev filmet. Filmen blev efterfølgende fundet i en telefon tilhørende Regjep Kocis fætter.

I retten udtalte X, at han ikke huskede noget om overfaldet. Af den videofilmede politiafhøring umiddelbart efter overfaldet fortalte X følgende:

“Regjep, Temi og Amin gik uden for hans bolig. De kom forbi fem gange eller mere. Regjep skrev på Snap, at de ville snakke, at alt var roligt, og at de bare ville snakke. Det handlede om Regjeps søster. X havde været i kontakt med Regjeps søster. Det var hende, der skrev til ham først. Hun sendte ham en masse billeder.

X fulgte med udenfor. De gik til skovområdet. Udover X var der Regjep, Emji, Amin og Temi, måske yderligere en person. Regjep ville have X til at vise ham sin telefon, hvilket han gjorde.

Så fik X det første slag i ansigtet – på kinden nær næsen. Det var et knytnæveslag, som Regjep uddelte. Regjep slog ham endnu en gang, og X faldt til jorden. De første slag ramte næse og øjenbryn og siden af øjet. Efter det fik X spark og slag i baghovedet og på øjenbrynet. Han så ikke, hvem, der uddelte slag og spark. Det blev sort. Han fik 5-10 slag.

Emji sagde “det nok”, og så stoppede de. De har kontaktet ham efter hændelsen og skrevet på Snap, at han ikke skulle melde det, for så kommer der mere. Beskederne er ikke gemt.”

I retten fortalte Regjep Koci følgende om overfaldet på X:

“Hans søster modtog beskeder fra X, som ville have samleje med hende. Hans søster blev bange og ville ikke. Hun viste ham beskederne. Han stod op for sin søster og spurgte X om, han havde sendt beskederne, men X nægtede. De besluttede at mødes 18. maj på  Bättringsvägen.

Ved mødet blev X truende og aggressiv. X tildelte ham (Regjep Koci, red.)  et slag på venstre kind. Regjep forsvarede sig. Han sigtede mod kæbebenet, men X drejede hovedet, og hans slag ramte X på næsen. Regjep uddelte to eller tre slag. Han gjorde det for at beskytte sig selv. Da X forsøgte at stikke af, stoppede han ham. Han troede, at X ville hente en kniv eller stok.

Han sparkede mod X, men ramte ikke. Efter sparket slog X ham tre til fem gange i ansigtet. Ikke alt er synligt på den optagede video af begivenheden.”

Om skyldsspørgsmålet skriver retten:

“X har i retten oplyst, at han ikke husker noget om hændelsen. Det fremgår af den videofilmede politiafhøring af ham, at han er blevet advaret om at fortælle om hændelsen. Det har politibetjent … også bevidnet. X var meget bange i forbindelse med, at afhøringen fandt sted. Derfor blev afhøringen foretaget på hans bopæl.

Politibetjent … har videre fortalt, at X’ smor kontaktede hende efter afhøringen, og hun fortalte, at de havde haft besøg af maskerede personer på deres bopæl. De var meget bange, og de havde ikke lyst til at deltage i den videre undersøgelse. Retten finder på denne baggrund, at X af frygt ikke har ønsket at fortælle om hændelsen i retten.

Hvad X fortalte ved den videofilmede politiafhøring om at blive angrebet af Regjep Koci i skovlunden bliver understøttet af den optagede video af hændelsen. Af filmen fremgår det, at Regjep Koci slår X i ansigtet, så han falder til jorden. At Regjep Koci holdt X fast og slog X i hovedet, da han lå på jorden, og at Regjep Koci uddeler et hårdt spark i ansigtet på X, da han rejser sig fra jorden.

Mohammed Jechi har vidnet om, at X var bange for at komme til mødet (med Regjep Koci, red.), og at han så bange ud, da han tog sin mobiltelefon frem. Ved den videofilmede politiafhøring fortalte Mohammed Jechi, at det var Regjep Koci, der først slog X. I retten oplyste Mohammed Jechi, at det var X, der først ramte Regjep Koci, men ændrede det så til, at han ikke kunne svare på, hvem, der blev ramt først.

Politibetjent … har vidnet om, hvad X fortalte hende et stykke tid efter, at begivenheden havde fundet sted. X fortalte hende, at han var blevet angrebet ved mødet, at han fik et slag lige over næsen, og at volden mod ham så var fortsat.

På baggrund af ovenstående finder retten, at efterforskningen i sagen viser, at Regjep Koci angreb X med slag, der ramte hans hoved og krop. Nogle af slagene blev uddelt, da X lå på jorden. Regjep Koci tildelte X yderligere et spark, da han rejste sig. Sparket ramte X’s hoved.

X fik hudafskrabninger på næsen, brud på næsebenet og skade på næseslimhinden. Regjep Koci har ikke været berettiget til at handle i selvforsvar.

Efterforskningen viser videre, at overfaldet fandt sted på et sted, som Regjep Koci havde valgt og i overværelse af Regjep Kocis kammerater. X var dårligt stillet og i en sårbar situation under overfaldet. De nævnte forhold er skærpende i forhold til vurderingen af, hvordan gerningen skal klassificeres. Selvom mishandlingen er alvorlig, finder retten, at det ikke er at betragte som grov vold, men at det skal vurderes som overgreb af normalgraden.”

Udover volden mod X blev Regjep Koci kendt skyldig i trusler mod Rasmus Paludan. Om dette forhold skriver retten:

“Regjep Koci har truet Rasmus Paludan ved at sende en sms via Instagram til Rasmus Paludan med følgende indhold:

“Du ved, hvad jeg vil gøre. Jeg vil kidnappe din mor og spytte i hendes fisse og lære hende, hvor g-punktet sidder. Så skal jeg og 50 udenlandske gode mænd tage hende på skift, du får mange små søskende, det kan jeg love dig.”

Det skete den 23. april 2022 ved Gullkragevägen, Laholm kommune eller et andet sted i Sverige.

Truslen var sådan, at Rasmus Paludan kunne forventes at føle alvorlig frygt for sin mors personlige sikkerhed.

Regjep Koci begik handlingen med forsæt.”

Regjep Koci påstod i retten, at han ikke havde sendt beskeden. Han plejer at låne sin telefon ud til venner, fortalte han i retten.

Retten i Halmstad skriver vedrørende skyldsspørgsmålet:

“For så vidt angår sigtelsen i sigtelse 2 (truslerne mod Rasmus Paludan, red.) bemærker retten, at beskeden er sendt fra Regjep Kocis telefon og fra hans Instagram-konto. Regjep Koci har fortalt i retten, at beskeden kan være sendt af en ven i forbindelse med, at han har lånt sin telefon ud, men retten finder, at man kan se bort fra dette som en konstrueret forklaring. Andet er ikke udredt end, at Regjep Koci sendte beskeden med den hensigt at true forurettede.

Beskeden skal vurderes som ulovlige trusler.”

For de to forhold – vold og ulovlige trusler – blev Regjep Koci, der ikke tidligere er straffet, idømt en handlingsplan og 55 timers ungdomstjeneste. Handlingsplanen består af 20 samtaler med kommunen. 

Den svenske stat afholder forsvareren og anklagerens udgifter på i alt 128.274 svenske kroner. Regjep Koci skal betale 800 svenske kroner til offerfonden.

Se også Här avslår Polisens kommenderingschef Rasmus Paludans personskydd idag

Læs også Søren Fauli: Fra kontanthjælpsmodtager til studerende på Kunstakademiet

Be the first to comment on "Svensk dom nr. 4: 16-årige Regjep Koci dømt for trusler mod Rasmus Paludan"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.