Identitetspolitikkens illegitime magt

Christian Marcussen skriver på Facebook om Copenhagen Business School, der har vedtaget en erklæring om ytringsfrihed:

“Smukt. Endnu en af vores uddannelsesinstitutioner vedtager klare principper for ytringsfriheden. Det er rettidig omhu, som skal sikre undervisere og elever imod følelsernes og identitetspolitikkens illegitime magt”

Christian Marcussens Facebookopslag.

Læs Christian Marcussens klumme i Berlingske her.

Se også Dagens Nyheter tar upp Rasmus Paludan från partiet Stram Kurs Sverige som en av årets nyhetshändelser i bilder

Læs også DR-vært Camilla Boraghi: Fornægter sin iranske baggrund

Læs desuden Apropos Andrew Tate: Alle hvide vestlige mænd, der mener noget “kontroversielt”, er i overhængende fare for social udskamning og politimæssig efterforskning i sager, hvor der ikke nødvendigvis er fugls føde på anklagerne 

2 Kommentarer på "Identitetspolitikkens illegitime magt"

  1. Den havde jeg ikke lige set komme fra CBS.
    Tvivler så helt ærligt også meget meget stærkt på at de ønsker at leve op til eller overhovedet vil kunne leve op til erklæringen, når en eller flere af deres mange muslimske elever først sætter gang i sharia- og censurkravene, eller en politiker mener at “kravene” bliver løsnet for meget. “For man kan jo ikke bare have lov at mene hvadsomhelst” og “Ord sårer” osv osv..

    Man har selvfølgelig lov at håbe på at CBS vil være i stand til at leve op til den fine erklæring. Men med den samfundsudvikling vi har er det ikke engang sikkert at en sådan uddannelsesinstitution længere får lov til selv at vedtage individuelle regler. Det er jo også noget som de nuværende dels totalitære og dels woke-prægede politikere OGSÅ gerne vil bestemme, for de mennesker mener rent faktisk helt seriøst at det er bedst at de bestemmer hvad befolkningen skal have lov til at mene og naturligvis hvad den skal have lov at læse af litteratur, bøger, nyheder osv osv..
    Det er de 100% overbevist om. Og i de kredse er der ikke rigtig plads til antikverede begreber som “ytringsfrihed”, eller “frihed” i det hele taget. Frihed er en irriterende forhindring, et bump på vejen (som ender med at blive ryddet af vejen) mod politikernes paradis- altså deres, ikke vores.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.