Fake news: Mads Brüggers mediehus ved ikke, hvilken dag det er

Fri Dag podcast fra Frihedsbrevet (Dokumenterende skærmprint)

Frihedsbrevets daglige podcast annoncerede i sit afsnit i dag tirsdag den 27. december 2022, at det er onsdag den 28. december 2022. Maya Tekeli fastholder, at Mads Brügger godt kan kalenderen

Journalist Maya Tekeli med dansk og tyrkisk afstamning var den første, som den multikulturelskende redaktør Mads Brügger ansatte til sit godhedsjournalistiske projekt Frihedsbrevet.

Imidlertid fejrer man også jul i Tyrkiet. Derfor har Maya Tekeli som vært på Frihedsbrevet podcast flagskib – Fri Dag – valgt at forudindtale en række podcasts under julen. Mads Brügger er ikke en person, som synes, at journalister nødvendigvis skal arbejde, når de kan holde fri.

Se video: Maya Tekeli kender ikke datoen

Imidlertid kunne juleglade morgenlyttere til Fri Dag tirsdag den 27. december 2022 vågne op til noget af et chok, da det viste sig, at Maya Tekeli i den forudindtalte podcast erklærede, at det var onsdag den 28. december 2022.

Maya Tekeli: Det er en hændelig fejl

Frihedens Stemme har den 27. december 2022 interviewet Maya Tekeli omkring, hvorfor hun i strid med de presseetiske regler punkt A.1. bringer forkert information til Frihedsbrevets lyttere. Da det at oplyse en forkert dato som værende dags dato ubestrideligt er ukorrekt.

Maya Tekeli oplyser, at det er en hændelig fejl. Hun oplyser også, at Mads Brügger ikke som ansvarshavende redaktør og direktør for Frihedsbrevet har haft noget som helst med fejlen at gøre. Ansvaret for at kunne datoen og kalenderen har Mads Brügger således overladt til sine underordnede. Derfor står det også hen i det uvisse, om Mads Brügger rent faktisk selv kan kalenderen eller overhovedet ved, hvilken dato det er.

Maya Tekeli afviser tyrkisk forbindelse: “Jeg har ikke tyrkisk statsborgerskab”

Frihedens Stemme har spurgt Maya Tekeli, om hendes fejloplysning om datoen muligvis skyldes, at hun som en person med tyrkisk afstamning muligvis ubevidst føler, at den 27. december er en for hende særligt traumatiserende dato, fordi Jordskælvet i Erzincan den 27. december 1939 i Tyrkiet dræbte over 30.000 tyrkere.

Dette afviser Maya Tekeli, idet hun oplyser, at selvom hun har både dansk og tyrkisk afstamning, så har hun ikke tyrkisk statsborgerskab.

1 Kommentar på "Fake news: Mads Brüggers mediehus ved ikke, hvilken dag det er"

  1. Tak for at bringe denne væsentlige historie til torvs.

    Ifølge journalist Søren K. Villemoes befinder Mads Brügger sig stadig i 1990’erne. Så jeg finder det overvejende sandsynligt, at Mads Brügger ikke aner, hvilken dato det er.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.