Væbnet røveriforsøg mod Serbiens nationalbank i det nordlige Kosovo; intet i danske medier

I Leposavic, i det nordlige Kosovo, var der 8. december 2022 et forsøg på at røve repræsentationskontoret for Serbiens nationalbank (NBS) – statskassen i denne provins med serbisk flertal. En ansat i en virksomhed, der transporterer penge, blev såret.

Serbiens nationalbank meddelte, at omkring klokken 11.30 “forsøgte ukendte personer at udføre et væbnet røveri af penge, der bliver transporteret til lokale banker” i Kosovo. Røverne brugte skydevåben og røgbomber. Men røveriet mislykkedes, og både medarbejdere og penge er sikre, siger banken. 

“I det øjeblik, de tog pengene fra transportkøretøjet til NBS-skranken, skød flere overfaldsmænd mod vagterne fra ‘Henderson’-firmaet, som sikrede det køretøj, hvori pengene blev leveret,” oplyser NBS.

 “Vagterne i “Henderson”, som sørger for transport af penge på Kosovos territorium, returnerede ild, og i den udveksling fik en af arbejderne mindre skader, hvorefter han blev behandlet. Angriberne flygtede efter det mislykkede røveriforsøg,” lyder det i NBS-udtalelsen.

Medlemmer af EULEX-politiet, EU-retsstatsmissionen, ankom efter røveriforsøget til stedet.

Der har været stigende spændinger i den serbiske provins i Kosovo de seneste uger. Medlemmer af det serbiske samfund forlod Kosovos politi i begyndelsen af november som et udtryk for modstand mod Kosovos regerings beslutning om at omregistrere køretøjer fra serbiske nummerplader til kosovoalbanske nummerplader. 

Ingen danske medier har omtalt røveriforsøget mod Serbiens nationalbank i det nordlige Kosovo. 

(Kilde: Serbia Posts

Et Instagramopslag omtaler røveriforsøget som et ønske om at intimidere det serbiske mindretal i Kosovo.

Se også Rasmus Paludan från Stram Kurs till Roskilde Festival

Læs også Sydkysten Gymnasium: Anklaget for “skoleskyderi” bliver løsladt i dag 

Be the first to comment on "Væbnet røveriforsøg mod Serbiens nationalbank i det nordlige Kosovo; intet i danske medier"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.