Forsøger Enhedslisten at snige et de facto blasfemiforbud ind i lovgivningen igen via racismeparagraffen?

Debattør Eva Gregersen skriver på sin Facebookprofil om forsøget på at få blasfemiparagraffen genindført under dække af racismeparagraffen:

“I går delte jeg en video, hvor Rosa Lund fra Enhedslisten reagerer på pres fra Asmaa Abdol-Hamid for at genindføre blasfemiparagraffen.

Enhedslisten tog initiativ til at afskaffe blasfemiparagraffen i 2017, så det ville være noget af en kovending, hvis partiet nu gik ind for at genindføre den. Og det afviser Lund da også.

I stedet henviser Lund gentagne gange til, at Enhedslisten ønsker at styrke racismeparagraffen.

Hvordan skal den henvisning forstås?

Det kan man blive klogere på ved at læse referatet fra Enhedslistens årsmøde i 2019. Under punkt 8.9 om blasfemiparagraffen står der blandt andet:

“En udløber af valgkampen var Paludans provokationer, som direkte blev koblet til ophævelsen af blasfemiparagraffen. Hovedbestyrelsen vil i den kommende årsmødeperiode diskutere tiltag, som reelt beskytter mod en forhånelse eller nedværdigelse af folks tro og deres praktisering af den.”

“En mulighed kunne være en tekstmæssig skærpelse af selve racismeparagraffen, fx mod »skænding af religiøse symboler« eller hvad man efter en nærmere diskussion finder klogt.”

“Bag dette ligger der […] en opfattelse af, at hvad mindretal finder helligt også skal respekteres af flertallet, når mindretallet skal respektere flertallets værdinormer.”

“En sidste grund til, at Enhedslisten bør tage dette alvorligt er, at det var os, som fremsatte forslaget om at afskaffe blasfemiparagraffen.”

“[D]et er ikke i Enhedslistens interesse at være dem, som banede vejen for Paludan.”

Lyder det som et principfast parti, som står vagt om sekularismen med en alvorstung forståelse af, hvad det er for dogmatisk religiøse kræfter, som vores liberale demokrati er oppe imod, samt blasfemiens vigtige rolle i bekæmpelsen af disse?

Eller lyder det som et principsvagt parti, der vakler i geledderne, så snart det møder modstand fra minoritetsetniske aktører som Abdol-Hamid, og som derfor i ramme alvor overvejer, hvordan man kan snige et de facto blasfemiforbud ind i lovgivningen igen via racismeparagraffen?

Jeg synes, at det lyder som det sidste. Derfor råber jeg vagt i gevær.”

OPDATERING

Eva Gregersen skriver:

“[KORREKTION: I nedenstående (ovenstående, red.) opslag omtaler jeg et “referat” fra Enhedslistens årsmøde i 2019. Den omtalte tekst er ikke et referat, men teksten til et forslag stillet af 22 delegerede, som ikke blev vedtaget. Der var altså tale om tanker, som en gruppe delegerede gjorde sig, og som ikke afspejler konsensus i Enhedslisten. Jeg beklager fejlen. Se også mit opslag her: https://bit.ly/3F5JesL]”

Eva Gregersens Facebookopslag. Dokumenterende skærmprint.

Det var Bruno Jerup fra Enhedslisten, der fik afskaffet blasfemiparagraffen. En afskaffelse, der har gjort det lovligt at brænde koranen og tegne kritiske tegninger af muslimernes profet Muhammed. Tak til Bruno Jerup for at stå på mål for danskernes ytringsfrihed.

(Øverste billede: Frihedens ikon – en bog om Kurt Westergaard)

Se også Historielärarföreningen lyckades inte hjälpa mobbad och kränkt judisk skolflicka på Mellanhedsskolan med vår anmälan till DO

Læs også Mellemøstkommentator Poya Pakzad og Facebook klakørerne 

5 Kommentarer på "Forsøger Enhedslisten at snige et de facto blasfemiforbud ind i lovgivningen igen via racismeparagraffen?"

 1. Man kan ikke stole på Enhedslisten.

  I andre overskrifter kan man forøvrigt idag læse at C25-firmaet Netcompany, der også stod bag den danske udgave af det globale politistatsinitiativ “coronapasset”, har fået en millionaftale om at stå for produktionen af “EUs digitale identitetswallet”, hvilket helt sikkert også inkluderer en masse indbyggede politistatsfunktioner.
  Jeg vil helst ikke skrive her hvad jeg mener om dette initiativ og hvad jeg håber, der sker med det. Det kunne jo være at nogle EU-politistatstilhængere læser med her.
  Én ting er sikker- det her har ingen af Europas befolkninger fået lov at stemme om- og tvangsdigitaliseringen og kontrollen med Europas borgere snærer snart så hårdt om halsen at noget kommer til at ske.. jeg forudser mulige voldsomme uroligheder, når dette projekt forsøges tvunget ned over Europas borgere..

  • Netcompany som også står bag MitID er helt klart nede i den WEF-substans eller måske rettere sump som (Klaus Schwab) bla. står bag.
   Det er helt ufatteligt at man foruden den enormt sårbare og kontrolovervågning-logger den digitale identifikations teknologi MitID er, nu også vil have en endnu større af slagsen: EU ID wallet.
   Vi styrer direkte imod kinesiske tilstande hvor alt er nu er digitale identiteter som er direkte logget og masseovervåget. Dog slipper Kina for den enorme masseindvandring vi har i store dele af Europa.
   Big Brother is watching and faking with you.

   • Uwe Max Jensen | 7. december 2022 ved 11:32 |

    “Vi styrer direkte imod kinesiske tilstande hvor alt er nu er digitale identiteter som er direkte logget og masseovervåget.”

    Ja, vi lader ikke Kina noget tilbage.

  • Jeg har forsøgt at undslå mig MitID. Men i praksis er det ikke muligt, hvis man vil have en normal hverdag til at hænge sammen.

   • Fordrukken Taber | 7. december 2022 ved 12:01 |

    Lige netop, Uwe. Det er tvangsdigitaliseringen, der råder. Alle kommer til at blive tvunget ind i systemet- eller tvunget til at leve udenfor systemet, med det kolossale tab af rettigheder, det medfører.
    Befolkningen er naturligvis ikke blevet spurgt om dette- ligesom med alle andre vigtige emner.
    Interessant udvikling i Tyskland idag med den kolossale politiaktion med deltagelse af 13.000 betjente og med et hav af arrestationer, hvor man påstår at have afværget et “højreekstremistisk kupforsøg”.
    Når man tænker på hvor let det er i nutidens samfund at få smidt betegnelser som “højreekstremist”, “racist”, “nazist” osv i hovedet, så begynder man at tænke sit om denne aktion. Jeg har personligt ret svært ved at se den store forskel på Tysklands coronapolitistats, islamiserings- og “grønne omstilling”s-regime og Irans muslimske mareridt. Begge steder er friheden voldsomt knægtet- af forskellige årsager.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.