Alternativets nyvalgte klimaordfører Theresa Scavenius har i årevis fløjet på job

Berlingske har en interessant afsløring i dagens avis (artikel ved journalist Hans Skovgaard Andersen), hvor det fremgår, at Theresa Scavenius, klimaordfører for Alternativet, i flere år har fløjet, når hun skulle på arbejde.

Theresa Scavenius mener ikke, at hun “som politiker skal være foregangsperson”, når det kommer til klimaet.

Flere af Alternativets politikere er de seneste tre år blevet afsløret som storforbruger af private flyrejser – blandt andet Carolina Magdalene Maier og partiets stifter Uffe Elbæk.

Op til folketingsvalget i sommeren 2019 meldte både daværende formand Uffe Elbæk og Carolina Magdalene Maier ud, at de ville fjerne dieselbiler fra Københavns gader i 2023.

“Og meget gerne hurtigere,” sagde Carolina Magdalene Maier, der på daværende tidspunkt stadig var folketingspolitiker. Carolina Maier er siden skiftet til De Radikale, men blev ikke valgt til folketinget ved det netop overståede folketingsvalg.

Josephine Fock, der var partileder for Alternativet i 2020, bakkede også op om et generelt forbud mod dieselbiler.

“’Vi arbejder for at udfase diesel og benzinbiler…Gerne hurtigst muligt,” erklærede Josephine Fock.

Men klimagrisen Josephine Fock kørte selv rundt i en dieselhakkende rød Citroën C3 – der havde oset på vejene siden 2010.

“Har ikke haft råd til at skifte til en elbil, og jeg er desværre stadig afhængig af en bil,” lød det fra Josephine Fock, da hun blev konfronteret med sit klimahykleri.

“I øjeblikket er jeg også ved at undersøge delebilsordninger, da det også kan være et godt alternativ,” påstod Josephine Fock.

Alternativets partileder smed herefter ‘fattigkortet’ og erklærede, at hun ikke havde råd til en elbil. Det udstillede Josephine Fock på ydmygende vis.

Josephine Fock sad i folketinget mellem 2015-2018. Her får politikerne en årsløn på over 740.000 kroner – inklusiv et skattefrit tillæg. Efterfølgende skiftede den kvindelige politiker til et vellønnet direktørjob i Dansk Flygtningehjælp.

Den forgyldte levebrødspolitiker Josephine Fock havde nedprioriteret skiftet til en klimavenlig bil – og havde i stedet beholdt sin osende dieselbil, der var over 10 år gammel.

Theresa Scavenius lægger sig i slipstrømmen af klimahyklerne Carolina Magdalene Maier, Uffe Elbæk og Josephine Fock. Der er absolut ingen sammenhæng mellem de bombastiske klimaudmeldinger fra Alternativets politikere og deres private ageren.

(Foto: Josephine Fock i sin dieselbil)

Se også Internationellt utställd konstnär vill att en Koran bränns inför varje VM-match i fotboll

Læs også Ramzia Saleh Aldahan fra Muslimer til stemmeboksene føler sig mere som en del af Qatar end en del af Danmark

Læs desuden Seks måneders betinget fængsel for at dele video af terrordrabet på Louisa Vesterager Jespersen 

2 Kommentarer på "Alternativets nyvalgte klimaordfører Theresa Scavenius har i årevis fløjet på job"

  1. Igen lever disse allermest frelste- og desværre også særdeles indflydelsesrige- mennesker op til mottoet: “Gør som vi siger, ikke som vi gør”.

  2. Scavenius’ ph.d.-afhandling har titlen “Moral Responsibility for Climate Change: A Fact-Sensitive Political Theory”. Av, av, jeg får ondt i maven af grin… Senere udbyggede hun tankegangen i en bog, der fokuserer på “etiske institutioner”, netop ikke etiske individer, hvilket er sigende for tankegangen. Jeg foretrækker den gamle visdom, at al forbedring begynder med at skue indad. https://www.amazon.co.uk/Political-Responsibility-Climate-Change-Fact-Sensitive-ebook/dp/B07X376F37/

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.