Omstridt tidligere biskop bliver ny formand for Tænketanken for forfulgte kristne

Peter Fischer-Møller er tidligere biskop over Roskilde Stift. Han gik på pension 31. august 2022. Men Peter Fischer-Møller kommer ikke til at sidde med hænderne foldet i skødet. Han er nemlig blevet valgt til formand for Tænketanken for forfulgte kristne, hvor han afløser den tidligere formand biskop emeritus Karsten Nissen, der forlader formandsposten grundet alder.

Tænketanken for forfulgte kristnes formål er:

“At formidle dokumenteret viden om overtrædelser og krænkelser af religionsfriheden nationalt såvel som internationalt
At have fokus på religiøst forfulgtes vilkår med særligt henblik på forfulgte kristne
At hjælpe menigheder og øvrige til at udvise solidaritet med og støtte til forfulgte kristne
At anbefale konkrete handlemuligheder”

Tænketanken for forfulgte kristne.

Peter Fischer-Møller har været omstridt i kristne kredse, siden han i 2018 som biskop deltog i indvielse af en moské i Roskilde ejet af den tyrkiske stat.

Om sin deltagelse sagde Peter Fischer-Møller dengang til Kristeligt Dagblad:

“Jeg er også bekymret over den politiske situation i Tyrkiet, og det har jeg klart givet udtryk for. Alligevel har man valgt at invitere mig til åbningen af moskéen. For mig er dette ikke først og fremmest storpolitik. Det handler for mig at se om relationer til vores tyrkiske medborgere i Roskilde, som ønsker at være i samtale og samarbejde på tværs af religiøse forskelle.”

Peter Fischer-Møllers ønske om at deltage i åbningen af den tyrkiske moske i Roskilde fik i Kristeligt Dagblad følgende ord med på vejen af Socialdemokraternes folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, der selv har tyrkiske rødder:

“Jeg har respekt for ønsket om dialog, men jeg synes, at det er meget mærkværdigt, at en biskop medvirker i et arrangement med det officielle Tyrkiet, hvor man krænker religiøse rettigheder på det groveste. Det er i bedste fald naivt og i værste fald mangel på almindelig dømmekraft og mangel på respekt for de mange religiøse minoriteter i Mellemøsten og Tyrkiet, hvis forhold er blevet forværret under Erdogan.”

Også generalsekretær for hjælpeorganisationen for forfulgte kristne, Åbne Døre, René Brocelius Ottesen, var i Kristeligt Dagblad kritisk overfor Peter Fischer-Møllers planlagte deltagelse i åbningen af Ayasofya-moskeen i Roskilde:

“I det perspektiv (Rene Ottesen henviser til begrænsninger i religionsfriheden i Tyrkiet samt en aktuel sag om en amerikansk præst, der er fængslet i Tyrkiet, red.) virker det besynderligt, at en biskop medvirker i sådan et arrangement med repræsentanter fra det officielle Tyrkiet. Det strider mod den opbakning, som kristne burde give deres trosfæller i Tyrkiet. Måske ser han det som en mulighed for at indgå i dialog om problemerne i Tyrkiet, og det er selvfølgelig nobelt. Vores erfaringer med at gå i dialog med Tyrkiet er bare ikke gode, og derfor skal man ikke gå ind i det alt for blåøjet,” sagde Rene Ottesen til Kristeligt Dagblad.

Fire år senere er Peter Fischer-Møller så blevet formand for en tænketank, hvis fokus netop er forfulgte kristne. Nogle vil måske mene, at Peter Fischer-Møller er islamofil og ikke er en oplagt kandidat på den plads. Men det afviser den afgående formand for Tænketanken for forfulgte kristne – biskop emeritus Karsten Nissen:

“Peter Fischer-Møller er ikke islamofil. Peter Fischer-Møller mener, at man skal have et ordentligt forhold til andre religioner. Han er ikke vendt mod islam. Tænketanken for forfulgte kristne støtter ethvert menneskes religionsfrihed med særligt blik for vores kristne trosfæller. Kristne er i øvrigt den største gruppe blandt de religiøst forfulgte på verdensplan. Den viden vil vi gerne have formidlet videre.”

Hvad mener du, at Peter Fischer-Møller kan bidrage med på posten?

“Vi vil gerne have en formand for Tænketanken for forfulgte kristne, der kan slå igennem og synliggøre religiøst forfulgtes vilkår overfor den danske offentlighed. Det mener vi, at Peter Fischer-Møller kan,” siger Karsten Nissen til Frihedens Stemme.

Læs om Peter Fischer-Møllers deltagelse i åbningen af Ayasofya-moskeen i Roskilde her.

(Illustration: Matthäus Merian – Belejringen af Konstantinobel)

Se også Rasmus Paludan live i Skellefteå just nu – upplopp och stenkastning samt knytnävsslag mot partiledaren utan att Polisen kan hantera situationen

Læs også The Horror 9 (coronavirus / COVID-19 – Corona-Mette (Mette Frederiksen med badebold – 2020 version)) 

Læs desuden DR’s debatpanel: Kriminelle muslimer


2 Kommentarer på "Omstridt tidligere biskop bliver ny formand for Tænketanken for forfulgte kristne"

  1. Hver evig eneste gang, jeg har været i kirke og begrebet forfulgte kristne er blevet nævnt af præsten, er det sket enten for at præsten kan bagatellisere problemet eller fuldstændig forvise det til sidelinien, hvorefter man resolut begynder at tale om de stakkels muslimske flygtninge, der jo, som alle ved, lider meget mere og derfor skal vi selvfølgelig have mange flere muslimer her til landet. Det er jo det mindste, vi kan gøre for dem og dybest set muslimernes ret. Desuden er det jo synd for dem at når de kommer her til landet, så er det fyldt med hvide danske priviligerede racister, der er fyldt med ubegrundet had til de stakkels muslimer, så “kampen mod racismen” (og det er jo kun hvide mennesker, der kan være racister) skal selvfølgelig have højeste prioritet i forhold til de her påståede forfulgte kristne. Danskerne skal oplæres til at vænne sig til have dårlig samvittighed og til dhimmi rollen og det er kun fortjent, ser holdningen ud til at være fra kirkens side..
    For at det ikke skal være løgn, så har man i Folkekirken på et tidspunkt haft et ønske om en indsamling til forfulgte kristne oppe at vende- det blev naturligvis ikke vedtaget, så når/hvis du går i kirke og der er indsamling (som der jo er hver søndag), så vil du aldrig kunne komme til at opleve en indsamling til fordel for forfulgte kristne, på trods af at kristne på verdensplan er den i særklasse mest forfulgte religiøse gruppe i Verden. (Udover rent procentvis jøderne, efter min mening- og dem samler vi heller ikke ind til). Folkekirken lader simpelthen til ikke at være enige i dette faktum og den synes tilsyneladende ikke det her overhovedet er vigtigt.. som præst Anne Edmond Pedersen begrundede det for nogle uger siden i Trinitatis Kirke, så (citat) “er kristne ikke forfulgt i Danmark”- og så må man udlede af det er så er forfølgelse af kristne ifølge hende derfor ikke noget, vi skal beskæftige os med- og vi skal da slet ikke samle ind til forfulgte kristne!
    Til gengæld kan du i rigt mål komme til at samle ind til de mange stakkels muslimer rundt omkring i Verden, gennem kirkeindsamlinger til de forskellige islamofile organisationer, der arbejder ihærdigt på dels at samle penge ind til hjælp til muslimer og dels til yderligere import af muslimer til Europa. Så hvis du går i kirke, så lad være med bare blindt at fyre penge i indsamlingsbøssen, før du har hørt hvad dagens indsamling går til, hvis du som jeg synes at du gerne vil være ordentligt orienteret og ikke synes at dine penge skal gå til yderligere islamisering af Europa og Danmark..
    Og med udnævnelsen af Fischer-Møller til denne vigtige stilling, så er man sikker på at islam i Danmark fremover promoveres endnu mere og at forfulgte kristne også i fremtiden vil blive ignoreret fra den danske folkekirkes side.. smart træk fra de islamofile folkekirkeledere, som har brugt årtier på at afkristne danskerne og promovere islam.

  2. kill'em all before they kill you | 2. september 2022 ved 17:19 |

    Korstogene skal genindføres ⚔️🗡️

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.