Forlagschef Vibe Skytte forsvarer muslimsk skolebog: Hun stemmer Enhedslisten

Vibe Skytte Christensen – chef hos forlaget Frydenlund – forsvarer den fejlbehæftede undervisningsbog ‘Danmarks kulturmøder med Mellemøsten’. Vibe Skytte stemmer på Enhedslisten, og hun indsamler penge til syriske migranter.

Vibe Skytte skriver i forlaget Frydenlunds pressemeddelelse følgende:

“Pressemeddelelse

Vedr. debatten om lærebogen Danmarks kulturmøder med Mellemøsten

Forfatter: Iman Hassani

Udgivet på Forlaget Frydenlund 1. august 2022

Siden 6. august 2022 – foranlediget af en anmeldelse af Bent Blüdnikow i Berlingske omhandlende lærebogen Danmarks kulturmøder med Mellemøsten – har der været debat i medierne om, hvad lærebøger til gymnasieskolen skal (og må) indeholde.

Vibe Skytte fra Forlaget Frydenlund, der har udgivet bogen Danmarks kulturmøder med Mellemøsten, udtaler:

»Kritikken går på, hvorvidt bogens forfatter Iman Hassani er unuanceret i bogens kapitel om Muhammedtegningerne. På Forlaget Frydenlund mener vi, at Iman Hassani i bogen med tilhørende elevopgaver og forskellige kildetekster lægger op til en faglig diskussion og refleksion blandt eleverne om, hvordan man kan forstå og tolke historiske begivenheder. Det er netop dette historielærere over hele Danmark dagligt foretager i undervisningen. En tilgang Iman Hassani også bruger i sin bog.«

En del af debatten har handlet om, hvorvidt Iman Hassani mener, at gerningsmanden ved angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i 2015 var psykisk forstyrret og ikke terrorist. Hertil udtaler Iman Hassani:

»Jeg fremlægger ingen svar på dette spørgsmål i bogen. Til gengæld lægger jeg op til, at historielærere benytter forskelligt kildemateriale, f.eks. avisartikler fra Infomedia, der hver især har forskellige tolkninger og meninger om dette angreb. Herved kan eleverne øve den kildekritiske metode og efterfølgende diskutere emnet baseret på de historiske fakta og samtidige partsindlæg (kilder). Det er det, historieundervisning går ud på. Desuden har bogen et sprogligt fokus, der netop er aktuelt for gymnasieelever i dag.«

»Der er blevet påpeget enkelte faktuelle fejl i bogen. Vi har faktatjekket hele bogen i redaktionsprocessen, men enkelte ting er faldet igennem nettet. Det er vi selvfølgelig kede af, og faktuelle fejl vil blive rettet, hvis bogen på et tidspunkt genoptrykkes,« siger Vibe Skytte fra Forlaget Frydenlund.

Forlaget Frydenlund og forfatter Iman Hassani har ikke yderligere kommentarer til sagen.”

Redaktør på Danmarks kulturmøder med Mellemøsten er Sigrid Kraglund Adamsson. Sigrid Adamsson har tydeligvis ikke faktatjekket Danmarks kulturmøder med Mellemøsten grundigt nok jævnfør de mange faktuelle fejl i bogen, som blandt andet Berlingske-skribent og debattør Christian Marcussen påpeger.

Sigrid Adamsson er ifølge sin Linkedin-profil redaktør, skribent og oversætter.

Ifølge Kim Møller, der er Danmarks førende ekspert i venstreekstremisme, var forlaget Frydenlund tidligere tæt forbundet med den yderste venstrefløj, Cerepo, Redox med flere.

Se også Videor: Stram Kurs Sveriges Rasmus Paludan i Alby och Hallunda 11 augusti 2022

Læs også Hvor mange faktuelle fejl kan man presse ind på 14 linjer?

Læs desuden Kan Alternativet synke dybere? 

1 Kommentar på "Forlagschef Vibe Skytte forsvarer muslimsk skolebog: Hun stemmer Enhedslisten"

  1. Jeg hører at Salmann Rusdie er Død af adskellige knivstik udført af en Muslim.
    De troende skal fjernes fra Planeten, inden bliver der ikke ro på.
    Koranen er skrevet af Satan Him Self.
    De onde muslimer, som tjener Satan, mener, at de tjener ‘gud’. For vi kristne og for jøderne er ét af de 10 Bud netop, at vi IKKE må slå ihjel, og det undrer mig, at noget menneske overhovedet kan føle trang til at følge en så åbenlys ondskab!? Det undrer mig, at der findes én muslim på jord; noget så ondt, kan man sige sig selv, må komme fra Helvedes dyb.!
    Der hvor Islam end forefindes, er der altid ballade.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.