Noah Lykke Knudsen: Terrorangrebet i Oslo handler ikke om religion

I kølvandet på terrorangrebet i Oslo har jeg modtaget en besked på Facebook fra Noah Lykke Knudsen. Den er den slags apologeter, som den realistiske fløj er oppe imod. Noah Lykke Knudsen skriver i sin helhed:

“Hej Max. Jeg har valgt at slette din kommentar fra mit opslag af to årsager

1. Jeg har ikke lyst til at dele billeder af gerningsmanden. Jeg har ikke lyst til at fokus skal være på den enkelte gerningsmand men på den overordnede problematik i samfundet, som gør, at sådan nogle gerninger finder

2. Det her handler ikke om religion – homofobi og menneskehad findes i alle religioner. Så jeg ønsker ikke at fokus skal være på religion. Desuden er jeg for indvandrer og flygtningehjælp – min far er selv indvandrer. Så jeg ønsker ikke, at diskursen om dette kan blive skadelig overfor indvandrere og flygtninge

Jeg forstår din forargelse over sagen – jeg er også forarget – og jeg sætter pris på, at du vil støtte op om den. Men lad os ikke vende det til islamofobisk diskurs. Lad os ikke snakke om menneskehad med menneskehad 🙂

Efter at have fremsendt sin besked valgte Noah Knudsen at blokere mig og afskære mig fra muligheden for dialog.

Den formodede gerningsmand bag terrorangrebet er Zaniar Matapour. En 42-årig kurdisk muslim fra Iran, der nu har norsk statsborgerskab.

Zaniar Matapour dræbte to og sårede 19, da han skød vildt omkring sig ved natklubben London Pub. En bar, der på Instagram præsenteres som ‘Gay headquarters since 1979’. Som en konsekvens af terrorangrebet er Oslo Pride 2022 aflyst.

Den norske avis VG skriver følgende om gerningsmanden:

“42-åringen som er pågrepet etter skytingen i Oslo i natt, er tidligere dømt for grov vold og oppbevaring av narkotika. … På en pressekonferanse lørdag formiddag bekrefter politiet at mannen som er siktet er kjent både for politiet og PST fra tidligere. …

Mannen kommer fra den kurdiske delen av Iran, og kom sammen med familien til Norge som flyktning da han var barn. Han er norsk statsborger og er bosatt i Oslo.”(Øverste billede: Go ahead, make Allahs day. Collage. 2022.)

Se også Uwe Max Jensen gör film om Rasmus Paludans religionshistoriska upplopp

Læs også Oslo Pride-terror: 42-årig iransk kurder anholdt, “.. kom sammen med familien til Norge som flyktning”

Læs desuden Sharia hos Mærsk: Kantinen har grisebilleder og halalmærkning 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.