Koran med bacon

I 2017 skulle John Salvesen en tur i retten. Anklaget efter blasfemiparagraffen, som ingen var blevet dømt efter siden 1946, hvor to mænd fik en bøde for at have foretaget en “dåbshandling” under et københavnsk maskebal. Få dage inden Salvesens retssag blev blasfemiparagraffen afskaffet, og selvom retssagen kunne være blevet gennemført, da Salvesen havde brændt koranen i 2015, hvor blasfemiparagraffen var virksom, blev sagen altså droppet af anklagemyndigheden.

Bag afskaffelsen af blasfemiparagraffen stod Enhedslisten og partiets kirkeordfører Bruno Jerup. Mit bud er, at Enhedslisten og de andre partier bag afskaffelsen af blasfemiparagraffen havde troet og håbet på, at danskerne ville være så intimiderede af muhamedansk volds- og trusselkultur, at der ikke ville blive brændt flere koraner.

I stedet skete der noget underligt. Efter et tilløb henover efteråret 2018 begyndte Stram Kurs – med Lars Theilade som firstmover – at brænde koranen ved Stram Kurs’ demonstrationer fra februar 2019. Herefter gik det stærkt, og koranen bliver nu brændt ved offentlige sammenkomster hos en lang række grupperinger på den nationale fløj. At det overhovedet kan lade sig gøre, kan vi altså takke Bruno Jerup og Enhedslisten for. Så tak for det.

Rasmus Paludan brænder en koran foran en moske i Malmø.

Stram Kurs’ koranafbrændinger har siden spredt sig til Norge, hvor SIAN (Stop Islamiseringen AF Norge) med jævne mellemrum brænder koranen. Eller som på dette foto fra lørdag, hvor lederen af SIAN – Lars Thorsen – poserer med bacon og koran. Og til Sverige, hvor ikke bare Rasmus Paludan og Stram Kurs Sverige brænder koranen, men også helt “almindelige” svenskere takker nej til islams voldsdomæne og brænder koranen som en frihedshandling, der kan ligestilles med de bønder, der i sin tid gjorde oprør mod undertrykkelsen ved at brænde deres fæstebreve.

(Foto: SIAN)

Se også Fælledparken-vold: ‘Omringede en sagesløs ung teenagepige’, “… slog og sparkede hende i hovedet”

Læs også Rasmus Paludan fra Stram Kurs Sverige har överklagat Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten

Læs desuden Skal koranfodbold og bibelbaseball vises på svensk tv? 

1 Kommentar på "Koran med bacon"

  1. Desværre ser man ikke meget til Lars Theilade efter at Youtube valgte at lukke hans kanal.. 😟

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.