Ny dyreart opkaldt efter Rasmus Paludan

I en tid, der er karrig med hædersbevisninger til personer med en bestemt observans, må man tage imod det, der tilbydes… Rasmus Paludan har netop fået foreviget sit navn i en hidtil ukendt hvepseart, Synopeas paludani (beskrevet af undertegnede i det tjekkiske entomologiske tidsskrift Folia Heyrovskyana, bind 29, hefte 2, side 15). Som regel betragtes det som en stor ære at få en ny art opkaldt efter sig. Således ringede George W. Bush og takkede den entomolog, der havde navngivet den lille slimsvampebille Agathidium bushi (skønt der her for en gangs skyld menes at være ironi involveret fra forskerens side).

En lang række arter af dyr og planter er i tidens løb blevet opkaldt efter berømtheder. Således er 14 arter opkaldt efter Barack Obama. Donald Trump er mindre populær blandt naturhistorikere, men har i hvert fald fået et møl opkaldt efter sig, med en karakteristisk dusk hår på hovedet. Jævnligt får en art, der opkaldes efter en person, netop dét navn, fordi den har et lighedstræk med personen. Billen Agra schwarzeneggeri har således svulmende lemmer ligesom personen A. Schwarzenegger.

Det er svært at pege på lighedstræk mellem den aktuelle lille hveps og Rasmus Paludan. Dog er hvepsen på ryggen forsynet med en karakteristisk ”torn”, der leder tanken hen på den torn i øjet, Paludan er for dem, der ønsker en glat islamiseringsproces. Og denne type hveps tilhører en gruppe, der snylter på planteædende insekter, så den er en potentielt god skadedyrsbekæmper. I samme artikel som ”paludan-hvepsen” opkaldes i øvrigt også nye hvepsearter efter den danske islamkritiker, historiker Lars Hedegaard, og den tjekkiske islamkritiker, entomolog Martin Konvička.

3 Kommentarer på "Ny dyreart opkaldt efter Rasmus Paludan"

 1. Egen en Chimpanse er løbet fra ansvaret: Find dem i de nærmeste træer, det skulle jo være nemt nok. Det er jo snart JUL. ! ☻☻☻
  https://24nyt.dk/igen-indvandrer-efterlyses-af-politiet-hvor-er-wissam-el-debess/
  IGEN! Indvandrer efterlyses af politiet: Hvor er Wissam El-Debess?
  12. november 2021 24NYT Kriminalitet, Tophistorie
  Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde frem til 22-årige Wissam El-Debess, der er udeblevet fra afsoning af en fængselsdom.

 2. Paludan-hvepsen: Kan den ikke kendes på brodden. ??
  Den stikker jo i noget som Islamleflere ikke bryder sig om. ☺☺

  • Jo, den har også en rimeligt stor brod. Dog den største brod blandt de hvepse, jeg i tidens løb har opkaldt efter værdige personer, har den art, jeg navngav efter Søren Krarup.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.