Facebooks ny kommunikationschef Regitze Reeh: Har også forbindelser til Det Radikale Venstre

Facebook er flere gange blevet beskyldt for at censurere holdninger, der ikke passer ind i Det Radikale Venstres verdenssyn.

Måske er det ikke så mærkeligt, når flere medlemmer af Facebooks topledelse kan knyttes direkte til Sofie Carsten Nielsen og De Radikale på Christiansborg.

Facebooks nyudnævnte kommunikationschef i Norden har nære relationer, der rækker dybt ind i De Radikales partikontorer.

Den amerikanske IT-gigant kan ikke løbe fra realiteterne. Når Facebookbrugere kritiserer lov- og terrorreligionen islam, hvor dele af tilbederne bifalder børneægteskaber og steningsdrab på kvinder, så falder Facebooks censurhammer nådesløst.

Islamisk Stat-terrorofferet Lars Hedegaard og flere andre prominente stemmer på den nationalsindede fløj har fået slettet Facebookprofiler efter islamkritiske opslag. Også bloggeren Kim Møller fra Uriasposten og Uwe Max Jensen fra Stram Kurs har fået slettet deres Facebookprofiler.

På et tidspunkt fik Danmarks Radio slettet et opslag, fordi nyheden omtalte en britisk islamkritiker, hvis navn ikke må nævnes på Facebooks platforme.

“Hvis folk fortsætter med at overtræde reglerne, er der en gradvis optrapning af sanktioner, typisk tre dage, så en uge og så en måned. Og hvis folk derefter bliver ved med at overtræde reglerne, så er den eneste sanktionsmulighed at lukke deres profiler,” har Facebooks kommunikationschef tidligere udtalt.

Den form for censur er ikke overraskende, når man ser på Facebooks medarbejderoversigt.

Flere medlemmer af den skandinaviske topledelse hos Facebook har tætte bånd til Det Radikale Venstre på Christiansborg.

56-årige Regitze Reeh er netop begyndt i stillingen som kommunikationschef for Facebook i Norden.

Regitze Reehs datter, Therese Reeh, begyndte få måneder før sin mor i en stilling i kommunikationsafdelingen hos Det Radikale Venstre på Christiansborg.

I første omgang var der tale om en praktikstilling, men De Radikale var så glade for Facebookchefens datter, at stillingen er forsat som et studiejob.

Facebookchefen sender selvfølgelig opmuntrende ‘Facebook-likes’, når datteren arbejder for Det Radikale Venstre. Datteren skriver internetartikler og hjælper med den politiske kommunikation, så Sofie Carsten Nielsen, Zenia Stampe og muslimske Samira Nawa kan blive genvalgt.

Det er ikke første gang, at Facebook bliver knyttet til Det Radikale Venstre.

Det er tidligere kommet frem, at Facebooks daværende kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster, har arbejdet i en stilling hos Det Radikale Venstre på Christiansborg.

Facebookchefen Peter Andreas Münster, der i dag er kommunikationschef for Facebook App’en i Europa, Mellemøsten og Afrika, arbejdede for Det Radikale Venstres pressetjeneste mellem 2006 og 2007.

Altså i en lignende stilling som den datteren til den nuværende Facebook-kommunikationschef er ansat i.

Facebooks Regitze Reeh er ansat som kommunikationschef i 13 måneder, herefter forventes den tidligere radikale medarbejder, Peter Andreas Münster, at returnere til sit gamle Facebookjob.

Det vil ikke ændre ved det skjulte tilknytningsforhold mellem Facebook og Det Radikale Venstre.

Sofie Carsten Nielsen kan smile, mens Facebooks censuralgoritme formes efter hendes verdenssyn og racismeopfattelse i disse år.

Danskerne kan forvente meget mere censur a la ‘De Radikale’ på Facebookplatformen. Her opfattes det som ‘racistisk’ at kritisere den ideologi, der står for kynisk kvindeundertrykkelse og hovedparten af terrorangreb i Europa.

Der er foruroligende mange og tætte bånd mellem Det Radikale Venstre og Facebook.

*

Journalister kan kontakte Det Radikale Venstres presseafdeling på Christiansborg og høre mere om de uformelle bånd til Facebooks ledelse:

Therese Reeh, Det Radikale Venstre

E-mail: therese.reeh@ft.dk

Telefon: 6162 3529

*

Se også Hvem myrdede Mads Arberg?: “… en høj fyr med sort, kort hår”, en mand med ’sort hår og kraftigt fuldskæg’

3 Kommentarer på "Facebooks ny kommunikationschef Regitze Reeh: Har også forbindelser til Det Radikale Venstre"

 1. Ekstremt sammenspist og præget af en lille gruppe mennesker med samme snævertsynede verdensbillede. Og alligevel sker der ikke noget fra ansvarligt hold ved denne censurens højborg.

  • Underligt. Det er grundlovsstridigt at censurere på den måde.

   • Fordrukken Taber | 5. november 2021 ved 16:42 |

    Helt enig, Uwe. Men Grundloven er ikke lige regeringens prioritet nr 1. Og heller ikke det brede flertal i Folketingets, åbenbart.
    Og for at det ikke skal være løgn så synes jeg heller ikke at befolkningen virker specielt besværet eller sur over alle disse åbenlyse lovbrud.
    Det er dybt skræmmende. Man kan prøve at skrige folk op. Det hjælper ikke. Og folk er efterhånden så uvidende om alle samfundsemner at man skulle tro at der var et slags tabu eller mental blokering mod viden i samfundet. Det er der måske også.
    Jeg har i mange år “moret” mig med at se Mark Dice’s sjove YouTube videoer, hvor han ved at tale med folk på gaden om forskellige emner demonstrerer hvor ufatteligt uoplyste nutidens gennemsnitlige verdensborger er. Manden har ene mand bevist at hvis der var en plan om at fordumme verdensborgerne, så er den lykkedes i en grad, så selv de værste totalitære må juble..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.