Researchkollektivet Redox udgiver en bog om den danske højrefløj: SE TIL HØJRE – Fascisme og fremmedhad gennem fire årtier

Researchkollektivet Redox skriver i et opslag på Facebook om udgivelsen af en ny bog om den yderste højrefløj:

“SE TIL HØJRE – Fascisme og fremmedhad gennem fire årtier

Vi er utroligt stolte af at kunne løfte sløret for vores nye bog med titlen “Se til højre”. Bogen fortæller om den yderste højrefløj fra 1980’erne til i dag: Fra marginalisering og isolation til i dag at have stærk forankring i den offentlige debat og på Christiansborg.

Bogen gennemgår en række forskellige epoker og slår ned på de centrale begivenheder, organisationer og ledende figurer, der har formet det yderste højre i den periode. Selvom mange af grupperne forsøger at lægge afstand til nazismen, viser bogen, at der er et omfattende organisatorisk og personmæssigt overlap mellem grupperingerne, men også et fælles had til minoritetsgrupper og venstrefløjen.

Bogen udkommer 13. december, men du kan allerede nu forudbestille den. På den måde er du sikret at have den i hænderne inden jul.”

Bogens cover består af en mosaik af portrætter af 72 danske nationalsindede. Blandt andet Mogens Glistrup (Fremskridtspartriet), Lars Hedegaard (Trykkefrihedsselskabet), Kim Møller (Uriasposten), Uwe Max Jensen (Stram Kurs), Rasmus Paludan (Stram Kurs), Freddie Nygaard Larsen (For Frihed), John Lydeking Andersen (tidligere Stram Kurs – nu Hard Line), Mikael Jalving (blogger, Jyllands-Posten), Martin Henriksen (Dansk Folkeparti), Dan Park (svensk gadekunstner), Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti), Daniel Beattie (Generation Identitær), Lars Hartvig, Tania Groth (For Frihed), Daniel Carlsen (Danskernes Parti), Anders Gravers (SIAD – Stop Islamiseringen af Danmark) og flere andre.

Redox har i mange år fotograferet højrefløjen i Danmark. Redox har blandt andet gjort brug af fotograferne Rasmus Preston og Simon Bünger.

Redox’ fotograf Rasmus Preston. Her med skrårem. Rasmus Preston var kortvarigt tilknyttet Radio24syv som fotograf.

Redox’ fotograf Simon Bünger. Mere om Simon Bünger på Uriasposten.


Giv Nej til Islam i Danmark din vælgererklæring her

1 Kommentar på "Researchkollektivet Redox udgiver en bog om den danske højrefløj: SE TIL HØJRE – Fascisme og fremmedhad gennem fire årtier"

  1. Måske nogle skulle lave en “Se Til Venstre- dæmonisering, løgne og manipulation gennem fire årtier” om venstrefløjen?..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.